Het Verschil

Alle persartikels over restaurant Het Verschil

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017. Citaat:

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

Het Verschil neemt intrek in burgemeestersvilla

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 06 2017. Citaat:

Na maanden verbouwingen neemt het bekende Aalsterse restaurant Het Verschil vanaf 15 juni zijn intrek in een voormalige burgemeesterswoning aan de Hoogstraat in Lede. “Het concept en de openingsuren blijven ongewijzigd”, belooft zaakvoerder en chef-kok Peter Maertens.

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Verschil, Aalst

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 18 03 2015. Citaat:

"We gaan voor het Bib Gourmand menu van drie gangen en ik hou het - geïnspireerd door Dagen Zonder Vlees - 100% vegetarisch. Dat betekent als voorgerecht het wortelthema: flan, crémeux en chips van wortelen in diverse kleuren. Mijn gezelschap verkiest de streetfood 'schelvis': brandade, croquette, ceviche."

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Verschil schenkt opnieuw mensen in armoede een kerstfeest

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 11 2012. Citaat:

"Na hun succes van vorig jaar herneemt het Bib Gourmand restaurant Het Verschil voor de tweede maal een benefietactie ten voordele van de vzw 'Mensen voor Mensen'. Vorig jaar liep het storm voor deze actie. Het principe is simpel. Op woensdagavond 5 december, hun sluitingsavond, zal Het Verschil om 19.30 uur opnieuw de deuren openen voor een speciaal benefietdiner, dat als doel heeft op 25 december 70 mensen in armoede een warm kerstfeest te schenken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant zoekt levensgenieters voor benefietavond

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 11 2011. Citaat:

"Op woensdagavond 23 november organiseert restaurant Het Verschil een benefietavond. De opbrengst gaat integraal naar de organisatie van een kerstdiner in het restaurant op kerstavond ten voordele van een 70-tal mensen in armoede."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Het Verschil schenkt een kerstfeest aan 70 mensen in armoede.

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2011. Citaat:

Omdat restaurant Het Verschil vindt dat iedereen een gezellige kerstavond verdient, willen Peter en zijn echtgenote Helen op 24 december het verschil maken. Op kerstavond stellen ze hun hart én de deuren van hun restaurant open voor een zeventigtal stadsgenoten die het minder breed hebben.

Een goed doel steunen en zelf een leuke avond beleven? Dat kan door op woensdag 23 november een tafeltje te reserveren. Op deze BENEFIET-avond serveert Het Verschil het 4-gangenmenu dat op kerstavond, samen met vrijwilligers bereid en opgediend zal worden.

Wat dit moet kosten bepalen de klanten volledig zelf. De klanten betalen wat ze het diner waard vonden. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar de organisatie van het kerstfeest. Reserveren kan online.

Meer info: website Het Verschil

Restaurant Het Verschil krijgt eerste Bib Gourmand

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2011. Citaat:

"Een 'Bib' is geen ster maar een erkenning voor restaurants die garant staan voor 'lekker en budgetvriendelijk tafelen', zeg maar voor het beste menu van maximaal 35 euro. 'En dat is precies het segment waarin we ons willen profileren', zegt Peter Maertens die zijn opleiding kreeg in toprestaurants als 't Laurierblad en 't Overhamme maar sinds tien jaar samen met zijn echtgenote restaurant Het Verschil runt in het oude pand van het gewezen fietskaderfabriekje Flandrien in de Aalsterse Gentsestraat".

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin - Bib Gourmand 2012: Belgische nieuwkomers

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2011. Citaat:

Vandaag werd door Michelin de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2012 gids voorgesteld.

De restaurantgids bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe.

Een restaurant in de Bib Gourmand serveert een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor maximaal 35 euro, of voor maximaal 36 euro in de hoofdsteden Brussel, Luxemburg en Amsterdam.

In België zijn er 22 nieuwkomers. Dit restaurant is er één van.

Bekijk het volledig overzicht via DeStandaard.be

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

'Veel eigen creaties'
Peter Maertens met 't Verschil van 11 naar 12.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"'Ik ben heel intensief bezig met het verbeteren van mijn restaurant. Nu ben ik geëvolueerd naar een typisch Vlaamse keuken, die modern gebracht is. Zeetong gevuld met zwarte pensen met een sausje van witbier, bijvoorbeeld. Of zeebaars met zuurkool en warme aardappelmousseline. Ik heb zeer veel eigen creaties, maar maak het nooit te complex. De befaamde moleculaire keuken, waar die mousseline vandaan komt, maakt maar één procent van het geheel uit.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Het Verschil

Verschenen in 6minutes.be op 28 03 2008. Citaat:

"In restaurant Het Verschil probeert Peter de mensen een gezellig en langdurig culinair moment te laten beleven, hen laten genieten van een ontspannen sfeer, terwijl ze een of andere gerecht degusteren. Geen hoogdravende bereidingen maar alledaagse verse lekkere dingen. Hierbij hoort een attente, vriendelijke bediening, een gesteven servet, fijn eetgerei en blinkende glazen. Peter vertrekt van het principe dat alle dagverse producten aan betaalbare prijzen moeten worden aangeboden."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.