Culinair

Alle persartikels over restaurant Culinair

Europese award 'Beste ondernemer' voor Steven Dehaeze

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2017. Citaat:

Iedere 2 jaar krijgen alle 350 Europese restaurants van JRE (Jeunes Restaurateurs) de kans om samen te komen en ideeën uit te wisselen over de toekomst van de gastronomie. Dit jaar ging het congres door in Luzerne Zwitserland.

Het congres gaat eveneens gepaard met de uitreiking van een 6-tal awards, één ervan, namelijk deze van 'Beste ondernemer', ging deze keer naar Steven Dehaeze van restaurant Culinair.

De commissie loofde hem voor het combineren van zijn restaurant Culinair met zijn nieuwe b&b en dit ook nog eens met het leiden van de Belgische tak van JRE als

Chef-kok Steven Dehaeze en echtgenote Lisa deze week in 'Met vier in Bed'

Verschenen in eigen redactie op 15 06 2015. Citaat:

Steven Dehaeze en Lisa Sibilla, van restaurant Culinair, zijn deze week - van 15 tem. 18 juni - te zien in het VTM-programma 'Met vier in bed.

In februari dit jaar opende B&B Culinair zijn deuren. De Bed & Breakfast is gelegen vlak naast het restaurant.

Info: Met Vier in Bed 

Culinair krijgt B&B met drie kamers op Valentijn

Verschenen in hln.be op 11 02 2015. Citaat:

"De Bed & Breakfast is vlak naast het restaurant gelegen. 'We kozen voor een strak en modern gebouw met drie kamers in drie stijlen: Vintage, Natural en Trendy. Elke kamer is afgewerkt met Domoticasysteem en kijkt uit op het terras met zwembad en met zicht op herten in de weide.' Het gelijkvloers bestaat uit een grote ruimte met zithoek en ontbijttafel. In de zomer wordt het buiten gezellig verpozen in de lounge, het zwembad of jacuzzi."

Lees het volledige artikel (externe link)

Uitreiking Hospitality Awards 2014

Verschenen in eigen redactie op 04 12 2014. Citaat:

Op 1 december 2014 vond in San Marco Village te Schelle de uitreiking plaats van de 7e editie van The Belgium Hospitality Awards. De deelnemers aan deze prestigieuze wedstrijd worden getaxeerd op klantvriendelijkheid, gastvrijheid, service en dienstbetoon.

Lees het volledige artikel

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Restaurant Culinair start met B&B.

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 13 02 2014. Citaat:

"'We kiezen voor een huiselijke sfeer met drie kamers, een ontbijtruimte, overdekt terras en zwembad in de tuin. Als de werken vlotten zoals gepland, kunnen de eerste klanten terecht tijdens het Valentijnweekend van volgend jaar', Steven Dehaeze."

Opening voorzien: februari 2015.

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Lekker UiT in restaurant Culinair te Lauwe

Verschenen in UiT in Zuidwest op 04 11 2013. Citaat:

"In restaurant Culinair in Lauwe eet je voortreffelijk. Lisa Sibilla zorgt voor een warme ontvangst en Steven Dehaeze kookt er eigentijds op gastronomisch niveau, het ontdekkingsmenu Talent en Passie maakt haar naam waar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef Steven Dehaeze uit Lauwe voorzitter Jeune Restaurateurs d'Europe

Verschenen in knack.be op 17 09 2013. Citaat:

"'Zelf ben ik al zes jaar lid van de Belgische tak van JRE. Ik ben blij dat ik als voorzitter nu drie jaar de kans krijg om ons merk meer kenbaar te maken bij het publiek in België', glundert de nieuwe voorzitter."

Lees het volledige artikel (externe link)

Royaal en zonder kabaal
Restaurant Culinair, Lauwe

Verschenen in knackweekend.be op 08 08 2013. Citaat:

"Het surplus steekt niet alleen in de ruime eetzaal met de comfortabele armstoelen, de attenties op het bord, de verzorgde, hedendaagse bereidingen, de internationale wijnkaart met ruime keuze aan flesjes onder de 50 euro, maar ook in het toegewijde en oprecht vriendelijke onthaal en de attente bediening door de vrouw des huizes."

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef Steven Dehaeze ambassadeur van Nieuw-Zeelands hertenvlees

Verschenen in Krant van West-Vlaanderen op 11 02 2013. Citaat:

"'Tot nu stuurden de kwekers altijd een Nieuw-Zeelandse chef naar België om hier het hertenvlees te promoten, maar nu gooien ze het over een andere boeg. Ze hebben een aantal Belgische chefs gevraagd om als ambassadeur voor het hertenvlees op te treden'. Steven Dehaeze ging als lid van de Jeunes Restaurateurs graag in op de uitnodiging om een week lang door Nieuw-Zeeland te reizen. Hij ging er op bezoek bij een hertenkwekerij, liep langs in een slachterij, kookte samen met de Nieuw-Zeelandse chef Gramm Brown, die vroeger als ambassadeur naar België kwam."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kok proeft hertenvlees in Nieuw-Zeeland
Steven Dehaeze, chef-kok restaurant Culinair

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 31 01 2013. Citaat:

"Steven Dehaeze was onder de indruk van de diervriendelijke manier van de hertenkweek. 'Hier worden herten opgejaagd wild tijdens het jachtseizoen, maar aan de andere kant van de wereld hebben dieren vele duizenden hectares om te leven. De dieren zijn niet mensenschuw, leven veel rustiger en daarom is het vlees in het bord veel malser. Deze zomer zal ik mijn gasten alvast verrassen met hertenvlees op de barbecue met een zomers slaatje'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Een hart voor Nieuw-Zeelands hert
Interview met Steven Dehaeze, chef-kok Culinair te Lauwe

Verschenen in Talent & Passion op 13 11 2012. Citaat:

Waarom werk jij graag met Nieuw-Zeelands hertenkalf?

Nieuw Zeelands hertenvlees is veel toegankelijker in vergelijking met Europees hertenvlees, enerzijds omdat het aanbod constant is - terwijl ons eigen wild gebonden is aan 'wildseizoen' - anderzijds omdat het ook qua smaak veel toegankelijker is. Veel mensen staan huiverachtig tegenover wild hertenvlees, vanwege zijn uitgesproken smaak, dan vormt Nieuw-Zeelands hertenkalf een waardig alternatief.

Uit: Talent and Passion - Editie 2012 - Pagina 42 tem. 45

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie West-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Restaurant Culinair in Lauwe

Verschenen in eigen redactie op 23 04 2010. Citaat:

Volgende filmpjes over restaurant Culinair te Lauwe zijn op Youtube te bekijken:

Culinair - The Art of Cooking.
duur: 2min55sec
Bekijk de videovoorstelling op YouTube.com

Interview met de Steven Dehaeze, chef-kok restaurant Culinair te Lauwe.
duur: 1min32sec - bron: Eén - Vlaanderen Vakantieland (2008)
Bekijk de videovoorstelling op YouTube.com

Voorstelling gastronomisch restaurant Culinair
duur: 2min31sec
Bekijk de videovoorstelling op YouTube.com

Culinair in Lauwe

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 04 2010. Citaat:

"Culinair volgt de trends, maar een eigen stijl en visie op de hedendaagse gastronomie zijn nog veel belangrijker. 'We eren de producten en laten ze tot hun recht komen', vertelt Steven. 'Moleculaire gastronomie komt zeker aan bod, maar we overdrijven niet.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

De beste restaurants uit de regio Kortrijk

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 10 2009. Citaat:

"Leiestreek weer top in Gault Millau. In de nieuwe editie van de Gault Millau zijn 22 restaurants uit onze regio terug te vinden."

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Vincent zoekt Jong keukengeweld in West-Vlaanderen.
Reportage van Vlaanderen Vakantieland.

Verschenen in www.een.be op 19 10 2009. Citaat:

"Jongeren en topgastronomie: het lijkt niet meteen de perfecte combinatie. Maar daar komt tijdelijk weer verandering in! Twintig West-Vlaamse topchefs zetten met de actie Jong Keukengeweld de deuren open voor jonge lekkerbekken! Vincent Verelst neemt nu al de proef op de som."

Tweede editie 'Jong Keukengeweld' van 1 oktober tot 15 november 2009.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2009. Citaat:

De organisatoren (Westtoer en Horeca West-Vlaanderen) selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.

‘Jong keukengeweld’ is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.