La Source

Alle persartikels over restaurant La Source

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017. Citaat:

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

La Source, Elegance

Verschenen in Be-Gusto op 08 08 2017. Citaat:

La Source is een uitstekend gastronomisch restaurant gelegen in een prachtig complex.

De combinatie van topgastronomie met een zeer verzorgde restaurant ervaring maakt van deze parel een absolute must visit!

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef van La Butte bekroond met Zilveren Botermes

Verschenen in MadeInLimburg.be op 16 03 2016. Citaat:

Op een event van QL Hotels & Restaurants in Nederland werd Ralf Berendsen, chef-kok van restaurant La Source te Lanaken, bekroond met een Zilveren Botermes. Dit is een onderscheiding voor chefs die door het gebruik an streek- en seizoensgebonden producten, niet alleen hun tafel verrijken, maar ook de lokale economie ondersteunen.

Meer over de Zilveren Botermes en de andere laureaten op www.qlhotels.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant La Source in Lanaken krijgt 17 op 20 in GaultMillau

Verschenen in tvl.be op 09 11 2015. Citaat:

Restaurant La Source behoort nu tot de beste restaurants in Limburg. In de culinaire gids Gault&Millau behaalde het restaurant van chef-kok Ralf Berendsen een score van 17 op 20 en kreeg er een derde kokmuts bij.

De trotse chef reageert op tvl.be.

Lees het volledige artikel (externe link)

La Source, Lanaken

Verschenen in Charl'eat op 29 08 2015. Citaat:

Op het prachtige tuinterras van sterrenrestaurant La Source te Lanaken kom je helemaal tot rust.

Ook voor Charlotte Reyskens was dat zo en ze was helemaal klaar voor het gereserveerde 7-gangenmenu. Niettegenstaande dat de gerechten op een iets te hoog tempo mekaar volgden, stelde chef Ralf Berendsen niet teleur en serveerde heerlijke en mooi gepresenteerde gerechten. Sterrenniveau waardig!

Lees het volledige artikel (externe link)

La Source, Lanaken: Een gastronomische groene parel

Verschenen in Be-Gusto op 07 05 2015. Citaat:

Bij een vorig bezoek was blogger 'Be-Gusto' al geïmponeerd door de kookkunsten van chef Ralf Berendsen van sterrenrestaurant La Source te Lanaken. Dit was deze keer niet anders.

Tenmidden een prachtig domein en deel uitmakend van hotel La Butte aux Bois genoot hij hier weer van een uitstekende lunch van een zeer verfijnde gastronomische keuken. Een topadres!

Lees het volledige artikel (externe link)

La Source, Lanaken
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 23 04 2015. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan sterrenrestaurant La Source te Lananken.

Lees het verslag

GaultMillau 2015: Mooiste terras van België ligt in Lanaken

Verschenen in hbvl.be op 10 11 2014. Citaat:

"We zijn apetrots op deze notering', vertellen ze bij La Source, één van de restaurants van La Butte aux Bois. 'Ons terras is een van de eyecatcher van het restaurant. Onze bezoekers krijgen er het gevoel alsof ze nog in het bos zitten. Het terras heeft heel veel verschillende hoekjes en kantjes. We liggen ook vlakbij het Nationaal Park Hoge Kempen en onze terrassen kijken uit op onze tuin die vol bloemen en planten staan en waar diertjes in rondlopen. Zo proberen we een echt rustgevoel te creëren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

La Source: culinair genieten in het groen

Verschenen in Be-Gusto op 08 11 2013. Citaat:

"Restaurant La Source heeft op het eerste zicht een vrij klassieke invulling maar Chef Ralf Berendsen weet dat met creatieve combinaties stijlvol aan te vullen. De laatste jaren ging duidelijk meer aandacht naar het gastronomisch restaurant en dat lijkt zijn vruchten af te werpen."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Butte aux Bois is winnaar van Travellers' Choice Award

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 08 2013. Citaat:

"'Wij spelen in op de vraag naar quality time. Lekker eten en wellnessen, begeleid worden naar het aperitief, niet moeten zoeken naar een parkeerplaats: allemaal dingen die dat tikkeltje extra geven zonder dat je stukken van mensen moet betalen. Ik wil daaraan toevoegen dat wij ook evenementen organiseren die wat meer kosten, zoals binnenkort een diner met champagne Dom Pérignon als thema. Exclusief, maar je moet je ambitie durven tonen.', aldus eigenaar Eric Bullens"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant La Source: Een verrassende bron

Verschenen in knackweekend.be op 09 08 2013. Citaat:

"La Source is een volwaardig gastronomisch restaurant met een actuele kookstijl, die tot de fijnste van Limburg mag worden gerekend. Geen wonder dat ook fijnproevers van buiten het hotel de weg vinden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dmuze: Waar eet Jurgen Lijcops?

Verschenen in DM magazine op 25 05 2013. Citaat:

De favoriete adressen van Jurgen Lijcops:
La Source (Lanaken), Il Fiore (Maasmechelen), Bel-Etage (Knokke), Locanda Locatelli (London, UK), Kelderman (Aalst).

Jurgen Lijcops is bekend van restaurant/wijnbar The Glorious, was gastheer van het jaar (GaultMillau) en beste sommelier van België, presenteert 'Weg van wijn' op Njam!.

La Source

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 05 2012. Citaat:

"Ralf Berendsen werkt met prima basisproducten en gaat met precisie en zorg te werk. Hij heeft ook begrepen dat de klassieke Franse stijl vandaag eleganter, lichter en frisser moet. Maar meer natuurlijke garnituren zouden de gerechten meer bezieling geven."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: La Source

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 19 05 2012. Citaat:

"De mojiti in deconstructie is een typisch voorbeeld van het soort keuken dat gasten in La Source kunnen verwachten: slim, pijnlijk arbeidsintensief en erg technisch. Het is een kookstijl die doet denken aan enkele andere bekende restaurants uit de Belgisch-Nederlandse gastronomische voorhoede als De Godevaart in Antwerpen of Innesto in Houthalen. Een kruising van 't Zilte en De Librije, gemixt met een vleugje Oud Sluis. Dit soort extreem verfijnde en bewerkelijke keuken past wel bij een plek als La Butte aux Bois."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Butte Aux Bois vernieuwt La Source

Verschenen in Culinaire Ambiance op 15 05 2012. Citaat:

"Niet alleen op vlak van gastronomie is deze zaak naar een topniveau getild, ook het interieur onderging een geslaagde metamorfose. Wit en zilver zetten de toon in een hedendaags kader dat aanvoelt als puur en zuiver, en op deze manier perfect aansluit bij de keukenfilosofie."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Source
De parel van La Butte Aux Bois

Verschenen in Het Belang van Limburg op 15 05 2012. Citaat:

"La Source heeft alles in zich om uit te groeien tot een gastronomische hotspot. Rustige locatie en elegant interieur, cretieve chef met een lichte en pure keuken, feilloze bediening... Echt een adres om te verwennen of verwend te worden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Relais & Chateaux België

Verschenen in eigen redactie op 01 01 2012. Citaat:

België telt 5 Relais Chateaux hotel-restaurants.

Wedding at La Butte aux Bois
Video

Verschenen in eigen redactie op 02 11 2011. Citaat:

YouTube.com

La Source Lanaken: ridderlijke gastronomie

Verschenen in 6minutes.be op 13 02 2011. Citaat:

"We genoten van een ‘hospitality-menu’ waarbij Danny op zoek ging naar de beste regionale producten om deze op een zeer speciale manier te binden aan een aantal wijnen, die elk op zich, in hun land van herkomst, ook de regionale rijkdommen meer luister meegeven."

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Hostellerie La Butte aux Bois
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 04 10 2010. Citaat:

Bron: YouTube.com

La Butte aux Bois: ridderlijke culinaire verwennerij
Restaurant La Source te Lanaken

Verschenen in 6minutes.be op 01 04 2010. Citaat:

"De gastronomische filosofie van restaurant La Source werd uitgetekend door meesterkok Danny Vanderhoven. Hij zorgt voor een verfijnde keuken, getypeerd door passie, puur en perfectie, gerechten die naargelang de wensen van de klant worden geserveerd in Bistro Binnenhof of restaurant La Source."

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

dm zomer : Waar eet Guy Swinnen ?

Verschenen in DM magazine op 25 07 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Guy Swinnen :
Santino (Diest), La Bas (Diest), La Rotonda (Leuven), Hippocampus (Mol), Hotel-Bistro De Modern (Diest), La Butte Aux Bois (Lanaken), Frituur 't Rond Punt (Sparrenweg 97, Engsbergen).

Guy Swinnen speelt met The Scabs op Suikerrock op 31 juli en op de Lokerse Feesten op 3 augustus.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.