De Ceder

Alle persartikels over restaurant De Ceder

Restaurant De Ceder opent B&B 'Ceder 10'

Verschenen in eigen redactie op 15 03 2015. Citaat:

Toen er een pand vrijkwam dat grenst aan het terras van hun restaurant De Ceder, groeide bij Frederick en Katrijn het idee om daar een B&B te starten. En zo geschiede.

Na een totale renovatie werd dit oude gebouw omgetoverd tot de moderne en stijlvolle B&B 'Ceder 10'.

De gezellige living met haard, de patio en de stadsvijver geven een heel ontspannen gevoel. In de ontbijtruimte met open keuken wordt 's ochtend voor een lekker streekgebonden ontbijt gezorgd.

Er zijn 5 kamers waarvan 3 op het gelijkvloers,
1 suite op de 1ste verdieping met luxe badkamer en privé terras, en 1 kamer op de 2de verdieping met zicht op Kruibeeks groen.

In de pers: artikel Het Laatste Nieuws

Restaurant De Ceder

Verschenen in Goesting Antwerpen op 07 12 2011. Citaat:

"Het volgende gerecht zijn twee sint-jakobsvruchten met pompoen, spek, een emulsie van piment d'espelette, sinaasappel, crumble van speculoos en maiscrème. We geven onze ogen de kost, maar vooral onze smaakpapillen worden verwend door producten die perfect op elkaar zijn afgestemd met de juiste smaakcontrasten."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

Taste ID: correct in alles.
Restaurant De Ceder te Kruibeke.

Verschenen in Steps op 05 03 2011. Citaat:

"Een hedendaagse productkeuken met niet te veel poespas, zo vat de chef het concept van De Ceder samen. Reken daarbij een correcte prijszetting en een meesterlijke sommelier, en wat ons betreft is het feest compleet."

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

De Ceder genomineerd voor Zilveren Lepel

Verschenen in gva.be op 23 12 2010. Citaat:

"Restaurant De Ceder is één van de twaalf genomineerden in onze regio om de Zilveren Lepel in de wacht te slepen. Dat is een onderscheiding voor horecazaken die een goede kwaliteit koppelen aan een billijke prijs."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

De Ceder in Kruibeke

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 03 2010. Citaat:

"Katrijns partner Frederick Schaffrath bouwde beetje bij beetje de kaart uit tot wat ze nu is: een mooi, seizoensgebonden en vooral budgetvriendelijk geheel met aandacht voor enkele nieuwe technieken, maar meer nog voor vaak verrassende smaken en combinaties. Wie Iers rundvlees wil, kan dat krijgen, maar de creatieve bereidingen, zoals jonge grietfilet met langoustines, sinaasappel en kervelwortel, spreken meer tot de verbeelding."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

'Interessant in tijden van crisis'
Chef Frederick Schaffrath van restaurant De Ceder te Kruibeke

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 11 2009. Citaat:

"De toprestaurants zijn wat te duur naar de smaak van velen. Bib Gourmand bewijst echter dat lekker eten binnen bepaalde financiële grenzen haalbaar is. 'Het trekt meer publiek aan', vertelt Schaffrath. 'We trachten de lat in De Ceder telkens hoger te leggen. Het wordt een uitdaging om de klanten een mooi, aanlokkelijk bord voor te schotelen, maar de mensen moeten met voldoening kunnen terugblikken op hun maaltijd.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

'Het resultaat waarop ik gehoopt had'.
De Ceder te Kruibeke: 14/20.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Terwijl de 31-jarige Schaffrath in de keuken de plak zwaait, neemt echtgenote Katrijn Camerlinck (28) de zaal voor haar rekening. 'We leerden elkaar kennen in de keuken van Peter Goossens' Hof van Cleve in Kruishoutem. Zij stond in de patisserie, ik in de keuken. (...) Vorig jaar kwam schoonbroer Stefaan Camerlinck het team versterken als wijnkenner. Zijn adelbrieven: de titel van Beste Sommelier van België in 2005 en Eerste Sommelier 2006."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Terrastafelen : Adressen in Oost-Vlaanderen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

De Standaard filterde 49 eethuizen in Vlaanderen en het Brusselse uit de Bib Gourmand, allemaal met terras of buiteneetplekje, en allemaal met een driegangenmenu voor minder dan 35 euro.

De adressen in Oost-Vlaanderen :

The Green, De 3 Biggetjes, Le Grand Bleu, Pakhuis, Rooselaer, De Ceder, De Zwadderkotmolen

10 keer hedendaags klassiek

Verschenen in gastronomennet.be op 22 03 2007. Citaat:

Een selectie eethuizen waar de koks smakelijke, klassieke bereidingen presenteren in een elegant, hedendaags jasje:

- De Ceder (Kruibeke)
- Herbert Robbrecht (Beveren)
- Mange-Tout (Nevele)
- Ten Bogaerde (Koksijde)
- Deboeveries (Deurle)
- De Kristalijn (Genk)
- Hof Ter Eycken (Ninove)
- Hippocampus (Knokke)
- Hostellerie Gilain (Sorinnes)
- Beau Séjour/Du Four à la Table (Villers-sur-Lesse)

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.