Va et Vient

Alle persartikels over restaurant Va et Vient

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017. Citaat:

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Va et Vient, Kortrijk: Om met plezier naar terug te komen!

Verschenen in Be-Gusto op 20 04 2016. Citaat:

Matthias Speybrouck, in zijn restaurant Va et Vient te Kortrijk, maakte indruk op be-gusto.be. Met zijn 'Menu Verleieding' toonde hij zijn kunnen, met de juiste mix van puurheid en finesse. Mooie producten staan hier centraal en worden met creativiteit en diepgang in het bord gebracht.

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste hazenpaté van Kortrijk

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 05 01 2016. Citaat:

Op zondag 3 januari vond een speciale wedstrijd 'paté maken' plaats. Tien Kortrijkse koks streefden naar de titel van beste paté van Kortrijk. Het thema van deze eerste 'patébattle' werd hazenpaté.

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Va et Vient, Kortrijk

Verschenen in Illyvanilly op 31 08 2015. Citaat:

Het bezoek bij Va et Vient te Kortrijk was voor illyvanilly.be een succes. Het was er super gezellig en héél lekker. Een aanrader!

Lees het volledige artikel (externe link)

Lekker UiT in Kortrijk: Va et Vient, een blijver

Verschenen in UiT in Zuidwest op 13 05 2015. Citaat:

Met zijn ervaring op zak als sous-chef bij Piet Huysentruyt, Kobe Desramaults en Sergio Herman en ook als chef van 'De Vitrine', opende Matthias Speybrouck ongeveer een jaar geleden zijn eigen restaurant in Kortrijk: Va et Vient.

"Chef Matthias Speybrouck kookt er op hoog gastronomisch niveau. 'Va et Vient' is een blijver", zo vat UIT in Zuidwest hun ervaring samen. Ze kozen voor het viergangenmenu en werden verwend met ondermeer de misschien best smakende eend die ze ooit aten. Ook het prima samenspel tussen de vlotte bediening en het keukenteam droegen bij aan het geslaagde restaurantbezoek.

Lees het volledige artikel (externe link)

8 uitstekende culinaire adressen in Kortrijk

Verschenen in Weekend Knack op 15 01 2015. Citaat:

Weekend Knack maakte een lijstje van 8 adressen (inclusief traiteurwinkel) in Kortrijk die zeker een culinair bezoekje waard zijn: Damier, Table d'Amis, Patisserie Vercruysse, Het Vliegend Tapijt, Va et Vient, Messeyne, Bistrot Parkhotel en Traiteur Deylgat.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Proefwerk: Va et Vient

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 06 09 2014. Citaat:

"Ruw en geraffineerd is het ook op het bord, met smaakcombinaties - van friszuur tot aards en gerookt - die ook zouden kunnen opduiken in De Vitrine."

"Kom ik terug? Graag, de originele gerechten en aantrekkelijk geprijsde menu's maken van Va et Vient een aanwinst voor Kortrijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: Va et Vient, Kortrijk

Verschenen in Venuez op 27 08 2014. Citaat:

"Vanuit zijn open keuken die uitgerust is met een Josper houtskooloven en een Ben Martin inductiefornuis bedient Matthias zijn gasten. Kiezen doet hij voor hen: hier geen à la carte, maar één menu dat overstroomt van de creativiteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Voorstelling 'Va et Vient'

Verschenen in eigen redactie op 15 06 2014. Citaat:

Bron: Vimeo - KwiZienTV

Aan Tafel: Va et Vient

Verschenen in vierbordjes.be op 31 05 2014. Citaat:

"De ouverture met pancetta, krokant zevenblad en groene asperge - lichtjes gebrand zoals de school het voorschrijft - valt nogal vettig uit, maar nadien volgt een duet van grote klasse: schelvis met pijplook, veldkers en crème van bloemkool, en een ijzersterke compositie - zowel visueel als inhoudelijk - van spitskool met crème van gerookte sprot en schuim van mierikswortel. Dan gaat het pianissimo met een nogal braaf hoofdgerecht van parelhoen, peultjes, Keiemse witte (een soort brie) en zuring. Om te besluiten met een finale van aardbeien, plattekaas, geroosterd venkelzaad en gerstegras waarin geen valse noot te bespeuren is."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Va et Vient, Kortrijk: Va et REvient

Verschenen in Be-Gusto op 23 05 2014. Citaat:

"Rough & Refined staat op de website als slagzin, woorden die volledig kloppen bij de stijl van de ambitieuze Matthias. Hij creëerde een perfecte mix die hem toelaat zijn passie in het bord te laten weerspiegelen. Bij Va et Vient is het bijzonder aangenaam vertoeven in een losse informele sfeer. De wisselwerking tussen het keuken- en zaalteam zorgt voor de juiste synergie en beleving. In het bord krijg je smaakvolle en uitgebalanceerde gerechten aan democratische rijzen. Een concept dat klopt en 'revenir' is dan ook overduidelijk op zijn plaats."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eethuis Va et Vient opent deuren

Verschenen in hln.be op 16 05 2014. Citaat:

"Va et Vient, een nieuw restaurant vlakbij de Broeltorens in de Handboogstraat in Kortrijk, heeft gisterenavond de deuren geopend. Chef-kok en zaakvoerder is Matthias Speybrouck, die het vak leerde in sterrenzaken zoals ex-Oud Sluis van Sergio Herman en In De Wulf in Dranouter van Kobe Desramaults."

"'Ik bied een jonge en creatieve keuken met kwalitatief sterke gerechten aan, waarbij de smaak perfect zit', zegt Speybrouck. 'Onze personeelsbezetting is compleet, we hebben een tof team.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw restaurant Va et Vient geopend in Kortrijk

Verschenen in knackweekend.be op 16 05 2014. Citaat:

"Kortrijk is met Va et Vient een nieuw eetadres rijker. Het restaurant opende op 15 mei de deuren en heeft met Matthias Speybrouck een jonge chef met groot potentieel achter het fornuis."

"Komen en gaan in een losse informele sfeer, dat is wat het jonge team achter dit nieuwe project wil nastreven. Het restaurant heeft geen spijskaart, enkel een vast menu. Wat op het bord komt belooft lekker en creatief te zijn."

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchef begint restaurant in pand Hoochie Coochie

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 06 2013. Citaat:

"Matthias Speybrouck is een jonge topchef. De voorbije jaren was hij chef-kok in De Vitrine in Gent en eerder werkte hij bij sterrenkoks Kobe Desramaults en Sergio Herman. ‘Mijn project wordt geen gastronomisch restaurant, wel een jonge en hippe gelegenheid waar het fijn toeven is’, zegt Speybroeck."

Va et Vient opent op 15 mei 2014. Online reservaties zijn reeds mogelijk via de website.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.