Taste and Colours

Alle persartikels over restaurant Taste and Colours

Taste & Colours, Kortrijk

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 06 05 2015. Citaat:

Wat Taste and Colours serveert, is afhankelijk van het aanbod op de markt. Chef Dirkjan werkt ook graag met groenten en zijn eigen stadstuintje voorziet hem van een 70-tal kruiden en eetbare bloemen.

Goesting West-Vlaanderen proefde met het marktmenu de lente op het bord. Zowel de 'Taste' als de 'Colours' zaten heel goed en werden mooi begeleid door bijpassende wijnen.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Taste and Colours: Intiem restaurant in Kortrijk

Verschenen in knackweekend.be op 04 03 2015. Citaat:

"Pieterman kwam met braaf gekruide puree van pastinaak, schorseneer, kliswortel en visdraadzeewier, onnodig begeleid door bloemkool met witte chocolade en pepermunt. Hazenrug met knolletjes en boerenkool was lekker zonder meer. Peer, hazelnoot, chocolade en cherimoya sloten af."

Beoordeling keuken: 7/10. Prijs/kwaliteit: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Taste and Colours in groene GaultMillau

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 10 2014. Citaat:

"In de tweede editie van de groene GaultMillau stijgt het aantal groenterestaurants. Dirkjan Decock van Taste and Colours uit Kortrijk is er één van. Hij kreeg van GaultMillau de Beste Groenten en Fruit Communicatie Award 2015. 'Taste and Colours is een restaurant dat groenten en fruit in de hoofdrol zet. Spijtig genoeg zijn er weinig chefs die dat ook melden aan hun publiek. Dat geldt niet voor Decock', aldus GM."

"Taste and Colours is geen vegetarisch restaurant. Decock noemt het een belevingsrestaurant waar hij een evenwicht zoekt, samen met zijn vrouw Hilde Reynaert. 'Ik werp de pluim voor het behalen van de award ook naar mijn vrouw', zegt Decock."

Lees het volledige artikel (externe link)

Groene GaultMillau 2015: overzicht awards

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Tijdens de voorstelling van de nieuwe Groene GaultMillau-gids 2015 werden volgende awards uitgereikt:

  • Beste Groenterestaurant van Vlaanderen: Graanmarkt 13, Antwerpen
  • Beste Groenterestaurant van Wallonië/Luxemburg: Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
  • Beste Groenterestaurant van Nederland: Bolenius, Amsterdam
  • Denk Groenten! Denk Fruit! Award 2015 Hoogste percentage groenten en fruit: Vous lé Vous, Vlimmertingen
  • Beste Smaak en Gezondheid Award 2015: Lemonnier, Lavaux-Sainte-Anne
  • Beste Groenten en Fruit communicatie Award 2015: Taste and Colours
  • Beste Veggie Award 2015: De Eetstee, Amersfoort

De tweede editie van de Groene GaultMillau, die nu in de winkel ligt, bevat dubbel zo veel gezonde adressen als in de editie 2014.

In de gids zijn meer dan 300 adressen verzameld van de beste groente- en vegetarische restaurants, de interessantste markten en groente- en fruitwinkels van de Benelux. Maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars, exotische groenterestaurants en glutenvrije restaurants. De redactie van de gids besteedde tevens aandacht aan de nieuwe collectieve moestuintrend met een overzicht van zowat alle plukboerderijen in België.

Meer info: website Groene GaultMillau

Beste Benelux Groentenrestaurant 2015: genomineerden

Verschenen in eigen redactie op 07 05 2014. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 4 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2015. Daarmee schiet de wedstrijd voor het Beste Benelux Groenterestaurant definitief uit de startblokken.

Een professionele jury onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen. Dat betekent dat zowel Vlaanderen, Wallonië/Groothertogdom en Nederland hun 'Beste Groenterestaurant' mogen verwelkomen.

De genomineerden voor Vlaanderen en Wallonië zijn: Taste and Colours (Kortrijk), Vous lé Vous (Wimmertingen) , Naturell (Gent), Graanmarkt 13 (Antwerpen), Little Asia (Brussel), Maison Lemonnier (Lavaux St-Anne), Le Coq aux Champs (Tinlot) en Fruits de la Passion (Perwez).

Meer info en stemmen via website 'Denk Groenten'.

Lekker UiT in Taste and Colours, Kortrijk

Verschenen in UiT in Zuidwest op 27 04 2014. Citaat:

"Restaurant 'Taste and Colours' mag je zeker bij de gastronomische toppers van de regio rekenen. Je proeft er een avontuurlijke, lichte en zeer lekkere keuken. "

"Zeg niet zomaar restaurant tegen 'Taste and Colours', er schuilt een heel concept achter. 'Wij noemen het zelf graag resto-boutique omwille van het huiselijke karakter en omdat je bij ons de producten kunt aankopen die we zelf verwerken in onze gerechten,' licht Dirkjan toe."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Taste and Colours in Kortrijk komt de Gault&Millau gids binnen met 14/20.

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2013. Citaat:

Restaurant Taste and Colours van chef-kok Dirkjan Decock is één van de nieuwkomers in de GaultMillau gids 2014 met de hoge score van 14/20.

Het restaurant wordt in de GaultMillau omschreven als 'één van de ontdekkingen van dit jaar'. Over de keuken van de chef niets dan lof, 'wij proeven van de keuken van Dirkjan en weten al meteen dat wij nog eens gaan terugkomen. Want wij voelen ons goed bij zijn lichte bereidingen. Er is kreeft met spitskool, wortel, radijs, dragon en zachte mosterd, en traag gegaard lam met een lekkere jus, uitjes, maniok en cider. Het zijn gedurfde combinaties, maar ze werken verbluffend goed! De chef neemt zijn tijd en dat moet je ook maar doen.'

Video: Taste and Colours @ Kortrijk
Restaurant to discover in a city to discover

Verschenen in eigen redactie op 20 10 2013. Citaat:

Taste and Colours noemt zich graag een resto-boutique omwille van het huiselijke karakter, waar je letterlijk in de keuken dineert en ziet wat de chef klaar maakt.

Bron: YouTube.com

Taste and Colours

Verschenen in eigen redactie op 01 06 2013. Citaat:

Bij mooi weer kan men dineren in de ommuurde stadstuin, die een 70-tal soorten kruiden en eetbare bloemen rijk is.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.