X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Table d'Amis

Alle persartikels over restaurant Table d'Amis

Sterrenrestaurant Table d’Amis sluit deuren

Verschenen in standaard.be op 26 07 2018. Citaat:

Maar na negen jaar sluit Table d’Amis de deuren, net zoals Gastrobar Gust, de eetbar die Beudaert en Delbeke in 2015 openden op de eerste verdieping van de Oude Dekenij, toen ze hun sterrenrestaurant verhuisden naar een groter pand. In augustus worden de laatste tafels gedekt, in september openen ze op dezelfde plek een nieuw restaurant: beudaert. Een wit blad.

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d'Amis, Kortrijk

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 04 10 2015. Citaat:

Blogster 'restaurantrecensiesvancarla' ging weer eens langs bij haar favoriet, sterrenrestaurant Table d'Amis te Kortrijk.

Ook deze keer werd ze niet teleurgesteld door de heerlijk op smaak gebrachte, gebalanseerde gerechten en uiterst fijne wijnen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d'Amis, Kortrijk

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 03 06 2015. Citaat:

Goesting magazine schoof aan tafel bij sterrenrestaurant Table d'Amis in Kortrijk en koos voor het 6-gangen terroirmenu rond de thema's het rauwe, het veld, de noordzee, de weide, de hoeve en het zoete.

Wat langs de hele lijn opviel, was de intensiteit van de smaken. Heel uitgesproken en gedurfd en toch heerlijk!

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Table d'Amis

Verschenen in vierbordjes.be op 11 04 2015. Citaat:

"Matthieu Beudaert behoort tot de club van de beste koks van dit land. Zonder daar het gebruikelijke entreegeld voor aan te rekenen (drie en zes gangen voor €55 en €100, een lunch in twee gangen voor €45). Van het eerste hapje tot het laatste koekje was dit een feest van verfijning en vrijwel perfectie."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes.

Lees het volledige artikel (externe link)

'Nieuwe' Table d'Amis: Gastronomisch festijn bij Belgiës beste kok in spe

Verschenen in knackweekend.be op 12 03 2015. Citaat:

"Wij kozen het Menu Terroir en waren onder de indruk. 'Rauw' was ruw gehakte tartaar van Baskisch kalf met gedroogde mosterd, sjalot, rundsvlees en paprika. 'Het Veld' was een compositie uit de groentetuin met ravioli van kaas Keiems Bloempje en bouillon van knolselder. 'De Noordzee' was skrei met jus van gefermenteerde paddenstoelen, crème van linzen en schorseneer gelakt met wit bier. 'Het Land' was kort verhit duifje uit Steenvoorde met appel, rode biet, polentakroket, peterseliewortel en jus van de levertjes."

Beoordeling keuken: 9,5/10. Prijs/kwaliteit: 9/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d’Amis in Kortrijk

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 11 03 2015. Citaat:

"Het hoofdgerecht bestond uit ree. Op het bord twee stukken perfect gegaard ree, een crème van kardemom, diverse groentjes, polenta en een jus van gevogelte. Ook dit vonden we een erg lekker gerecht. Prachtig vlees, lekkere groentjes en een heerlijke jus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d’ Amis geopend op nieuwe locatie

Verschenen in focus-wtv.be op 25 02 2015. Citaat:

"Voor chef-kok Matthieu Beudaert en zijn team is het nog even wennen, maar daar konden de eerste gasten alvast niet veel van merken."

Bekijk de reportage op focus-wtv.be

8 uitstekende culinaire adressen in Kortrijk

Verschenen in Weekend Knack op 15 01 2015. Citaat:

Weekend Knack maakte een lijstje van 8 adressen (inclusief traiteurwinkel) in Kortrijk die zeker een culinair bezoekje waard zijn: Damier, Table d'Amis, Patisserie Vercruysse, Het Vliegend Tapijt, Va et Vient, Messeyne, Bistrot Parkhotel en Traiteur Deylgat.

Lees het volledige artikel (externe link)

'Nieuw' restaurant Table d'Amis opent op 25 februari in hartje Kortrijk

Verschenen in knackweekend.be op 22 12 2014. Citaat:

"Table d'Amis, het toprestaurant van Matthieu Beudaert en zijn vrouw Sofie Delbeke, verhuist eind februari 2015 met potten en pannen naar de Oude Dekenij in het centrum van Kortrijk."

"Matthieu Beudaert, kunsthistoricus van opleiding en in een vorig leven nog aan de slag in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, opende in 2009 zijn eigen restaurant. In korte tijd ontwikkelde hij zich tot een van de meest getalenteerde topkoks in onze contreien. Hij kookt met verstand en met gevoeligheid: zijn gerechten zijn modern, puur en evenwichtig."

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d'Amis, Kortrijk

Verschenen in CenC Culinair op 22 11 2014. Citaat:

"We genoten in Table d’Amis van een mooi uitgebalanceerde lunch op topniveau aan een zeer redelijke prijs. De chef stond in voor een menu met creatieve en originele gerechten, een sterrenrestaurant waardig, maar ook het kader en de vriendelijke en efficiënte bediening droegen bij tot een onvergetelijke namiddag."

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d’Amis, Kortrijk

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 19 09 2014. Citaat:

"De gepofte aardappel was ongelofelijk lekker en de rode pickles brachten een heel klein zuurtje. Mijn kalfswang was sucadezuigend zacht en erg goed op smaak, dus ik heb enorm genoten van dit heerlijke hapje. Nou ja hapje, zeg maar hap. Ook C. was bijzonder tevreden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d’Amis: Culinary Art op de Kortrijkse Walle

Verschenen in Be-Gusto op 31 07 2014. Citaat:

"Matthieu serveert bijzonder smaakvolle gerechten die nooit te complex zijn. De basis legt hij door ingrediënten grondig te selecteren en de juiste producten samen te brengen. Zelden werd een restaurant in ons land zo snel naar de top gekatapulteerd maar de passie en sublimiteit bij Table d’Amis zijn dan ook van een zeer hoog niveau."

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchefs werken mee aan 18-gangendiner in Bozar Brasserie

Verschenen in standaard.be op 21 05 2014. Citaat:

"Aanleiding van het 18-gangendiner is de voorstelling van de top honderd van beste Europese restaurants, een lijst van Opinionated About Dining (OAD) die is gebaseerd op duizenden recensies van foodbloggers en foodies die reizen om te dineren."

"Vorig jaar stemden de OAD-recensenten In de Wulf van Kobe Desramaults naar de vijfde plek in een lijst die werd aangevoerd door Quique Dacosta, het restaurant van de gelijknamige chef-kok in het Spaanse Dénia."

"Wie benieuwd is naar de kookkunsten van Dacosta kan op maandag 9 juni terecht in de Brusselse Bozar Brasserie."

"Naast Dacosta zullen ook Sergio Herman (The Jane), Gert De Mangeleer (Hertog Jan), David Martin (La Paix en Brasserie Bozar, Brussel), Michael Vrijmoed (Gent), Matthieu Beudaert (La Table d’Amis, Kortrijk), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu), Damien Bouchéry (Brussel) en Julien Burlat (Dôme, Antwerpen). Zij worden bijgestaan door hun buitenlandse collega’s Tim Raue (Berlijn) en Esben Holmboe Ban (Maaemo, Oslo)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d'Amis: De perfectie

Verschenen in knackweekend.be op 27 02 2014. Citaat:

"Wij proefden de laatste creaties. Langoustines waren subliem gegaard en lagen in het bord met gedroogde en gesouffleerde winterwortel, kardemom en huisgemaakte yoghurt. Gekarameliseerde kabeljauw kwam met brandade, jus van kervel en knolselder. Zeetong kreeg het gezelschap van boerenkool, fumet en kokkels. Melklam met het parfum van rozemarijn werd gecombineerd met schorseneer en bewerkt witloof. Zwartpootkip kwam in al zijn glorie met wintertruffel en jus van gevogeltelever."

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d’Amis, Kortrijk

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 05 01 2014. Citaat:

"Zoals altijd waren we weer diep onder de indruk van de gerechten en de wijnen. Ook de bediening was weer fantastisch als altijd, het is dus geen wonder dat we hier zo graag komen. Ik kan niet wachten op de volgende keer!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d'Amis in Kortrijk is Beste Groenterestaurant van Vlaanderen

Verschenen in knackweekend.be op 14 11 2013. Citaat:

"Volgens Frank Fol bewees Table d'Amis weldegelijk dat het de 'Denk Groenten! Denk Fruit'- filosofie met overtuiging uitdraagt. 'De jury kon met plezier vaststellen dat de door haar gekozen gerechten van de kaart door chef Matthieu Beudaert de boodschap zo mooi uitdragen wat betreft unieke smaken en juiste evenwichten', zegt Fol. 'Zelfs de online voting van het grote publiek bracht deze terechte winnaar voor 2014 nooit in gevaar.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

 • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
 • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
 • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
 • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
 • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
 • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
 • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
 • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
 • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
 • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
 • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
 • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
 • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
 • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
 • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

Masterclass: Matthieu Beudaert & Joost Fonteyne

Verschenen in kanaalz.be op 10 11 2013. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens achter de kok. in een dubbelinterview met een vriend-ondernemer.

Aflevering: Matthieu Beudaert, chef-kok restaurant Table d'Amis, en Joost Fonteyne, algemeen directeur Festival van Vlaanderen Kortrijk.

Recept: Bio-oesterzwammen met ui en bechamel met Oud Bruggekaas en Quintinebier

Masterclass 2013 op Kanaal Z
Nieuwe reeks van 19 oktober tot 22 december

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2013. Citaat:

Op 19 oktober start op Kanaal Z de zesde reeks van het culinaire programma Masterclass.

De nieuwe reeks van Masterclass bestaat uit tien afleveringen, die lopen van 19 oktober tot 22 december. Er werden vijf jonge topchefs geselecteerd met wie telkens twee uitzendingen worden gemaakt. In iedere aflevering is er een gast, die niet uit de restaurantwereld komt.

De 5 koks zijn: Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Matthieu Beudaert (Table d'Amis), Filip Claeys (De Jonkman), Edwin Menue (Cuines 33) en Olly Ceulenaere (Publiek).

Hun genodigden zijn: Joost Arijs (banketbakker), Karel Vanhooren (architect en scenograaf), William Sweetlove (kunstenaar), Joost Fonteyne (algemeen directeur Festival van Vlaanderen Kortrijk), Dominique Persoone (chocolatier), Koen Van den Broek (kunstschilder), Peter Coucquyt (innovatiecentrum Sense for Taste), Jelle Vermeersch (fotograaf), Jan De Vylder (architect) en Stefan Everts (ex-motorcrosser).

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Table d'Amis, Kortrijk: pure, zuivere, diepe smaken

Verschenen in 6minutes.be op 16 06 2013. Citaat:

"Het degustatiemenu kreeg verse en zilte pladijs mee als de centrale draad. Gepekelde en gemarineerde pladijs met komkommer en huisgemaakte yoghurt vormde een pittig en decoratief voorgerecht met heerlijke smaaktoetsen en leuke texturen. Volgden de goujonettes van pladijs met kruiden en bloemensalade en gribiche, gerecht dat werd getooid met een bonte kleurenpracht waardoor de smaak even op de achtergrond werd gedrongen. Het geheel was bijzonder evenwichtig met subtiele en delicate toetsen en heerlijk uitdeinende smaken."

Vis van het jaar voorgesteld in Table d’Amis

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 06 2013. Citaat:

"In het restaurant Tables d’Amis op Walle in Kortrijk werd gisteren de 'Vis van het jaar' voorgesteld. Die wordt elk jaar geselecteerd door het VLAM. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de nationale visserijsector zetten dit jaar de pladijs in de kijker."

"Matthieu Beudaert, sterrenchef, NorthSeachef én chef van Tables d’Amis stelde naar aanleiding van de voorstelling van de vis een receptenfolder samen waarin alle mogelijke gerechten met pladijs vermeld staan: van geroosterde pladijs met yoghurt tot gepekelde pladijs met komkommer."

Lees het volledige artikel (externe link)

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013. Citaat:

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

Table d’Amis, Kortrijk

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 09 03 2013. Citaat:

"Op het bord schitterend gebakken lam, saus van Trompet de la Mort, winterwortels en crème van yoghurt van geitenmelk. Ook nog een prachtig stukje buikspek van het lam, perfect klaargemaakt en wederom waren we diep onder de indruk. Van het tweede gedeelte van het gerecht vielen we stil van bewondering. In een rond schaaltje kregen we een fantastische aardappelmousseline met eronder flink wat compote van de bout van het lam. Zo mals en zo vol van smaak en zo goed passend met de mousseline, werkelijk schitterend vonden we het. Wat een smaakkunstenaar is Matthieu toch!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d’Amis, Kortrijk

Verschenen in Vijftiende van de maand op 14 02 2013. Citaat:

"Eenmaal aan tafel kiezen we het menu terroir, dat uit vijf gangen bestaat. We krijgen op ons bord pure ingrediënten met diepe smaken, die dankzij de soms aparte combinatie voor verrassende gerechten zorgen. Ik onthou vooral het voorgerecht van coquilles, karnemelkkaas en koolrabi, met een bouillon van geroosterde inktvis. Nieuw voor mij is de steenbolk, die qua smaak goed op wijting lijkt. De zuring met witte chocolade is een fris en verfijnd dessert. Ook de Stasegemse boter en melk viel enorm in de smaak. Een echte aanrader dus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Ook Table D'Amis behaalt eerste ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"Het Kortrijkse restaurant Table d'Amis krijgt zijn eerste Michelinster. Mathieu Beudaert, de chefkok, had dit niet verwacht. Hij was dan ook niet aanwezig op de uitreiking. ‘Maar ik ben heel tevreden met mijn Michelinster en de erkenning die daarbij hoort´, vertelt hij. ‘Ik denk dat het concept van Table d'Amis heel goed aanslaat bij de klanten en bij de recensenten. Wie komt eten bij Table d'Amis kan van gerechten met eenvoudige, maar kwalitatief hoge producten genieten in een losse, informele, maar heel gezellige sfeer.´"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

 • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
 • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
 • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
 • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
 • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
 • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
 • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
 • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
 • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
 • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
 • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
 • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
 • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
 • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
 • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
 • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
 • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

Jong Keukengeweld
Kunstenaar Nick Ervinck in Table d'Amis, Kortrijk

Verschenen in humo.be op 23 10 2012. Citaat:

"Al snel volgen de eerste hapjes. Wanneer de ober ze aankondigt, loopt het water ons al in de mond: gegrilde zeekat uit de Noordzee met zure room en gedroogde Reypenaerkaas, sabayon van gerookte vis, huisgemaakte kalfskop met mosterd en gepofte granen, meringue van Sint-Bernardusbier en ganzenlevercrème. De toon is meteen gezet. De keuze voor zeekat uit de Noordzee is overigens geen toeval. Matthieu Beudaert kiest consequent voor een marktgebonden productkeuken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Artistiek pop-up restaurant tijdens Interieur 2012

Verschenen in knackweekend.be op 20 10 2012. Citaat:

"Ter gelegenheid van de 23ste editie van de designbeurs Biënnale Interieur in Kortrijk slaan textielontwerper Casalis en topchef Matthieu Beudaert van restaurant Table d'Amis de handen in elkaar. In een pop-uprestaurant ondergebracht op de mooie locatie van de vroegere damastweverij van Casalis, trakteert Beudaert en zijn keukenbrigade een week lang de fijnproevers en interieurliefhebbers op een heerlijk driegangendiner."

Het pop-up restaurant is open elke avond van 20 tot 27 oktober (behalve op woensdag)

Lees het volledige artikel (externe link)

Table d'Amis - Matthieu Beudaert
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 05 10 2012.

Hoe ziet een dag van Matthieu Beudaert, chef-kok Table d'Amis, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Vlaams feestje in Den Haag

Verschenen in eigen redactie op 26 07 2012. Citaat:

"Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap stelde de Belgische ambassadeur Frank Geerkens zijn Haagse residentie ter beschikking aan de Vlaamse vertegenwoordiging in Nederland. Speciaal voor de viering waren vier jonge culinaire beloftes overgekomen. Zoals alle gasten zelf konden ondervinden: op culinair gebied valt er in België ook wat te beleven. Prachtig opgemaakte gerechten werden geserveerd vanuit een open keuken door de jonge chefs Matthieu Beudaert van restaurant Table d'Amis, Reinout Renière van restaurant Zeno uit Brugge, Frédéric van Quaethem van restaurant Bresca uit Kerksken en Bart De Bondt van het gelijknamige restaurant uit Tienen."

Artikel verschenen in het nederlandse krant De Telegraaf, 12 juli 2012

Restaurant Table d'Amis, Kortrijk
Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"Matthieu en zijn vrouw Sofie Delbeke openden op 12 juni 2009 het eethuis Table d’Amis. Het publiek stroomt toe en is verrast en enthousiast. De kok staat trots in zijn keukenlab dat uitgerust is met hoogtechnologische apparatuur en hij laat de mooiste producten aanrukken. Hij kookt beheerst en puur."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"Met tweeëntwintig sterrenrestaurants, bijna een vierde van het totale aantal, is onze kustprovincie de absolute culinaire nummer één in ons land. Het leven is hier genereus. Maar voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je niet per se naar een toprestaurant." Weekend Knack maakte een selectie.

 • Visbrasserie: 't Pakhuis, Zeebrugge
 • Brasserie: Bistro De Kruidenmolen
 • Idyllisch: De Drie Ridders
 • Enoteca: Enoteca del Berebene
 • Terras: De Cabane/Chalet Westhinder
 • Revelatie: Cuines, 33
 • Familiaal: Kombuis, Estaminet De Peerdevisscher, Restaurant Oesterput
 • Gastronomie: Oh-Restaurant, Ten Bogaerde, Bistro-resto d'Afspanning, Table d'Amis
 • Lekkere winkels: Keurslager Dierendonck, Kortrijks Koffiehuis

Table d'Amis in Kortrijk bevestigt

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"'We zijn natuurlijk erg tevreden', zegt chef Beudaert. 'Maar dit is geen doel op zich. Wij werken voor de klanten en we willen dat ze terugkomen. We hebben dit jaar orde op zaken gesteld en goed personeel aangetrokken.' In de keuken streeft Beudaert naar pure, zuivere en diepe smaken. Smaak, eenvoud en gezondheid probeert hij tot een geheel te verweven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie West-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Table d'Amis in Kortrijk

Verschenen in Restaurantrecensies.web-log.nl op 16 04 2011. Citaat:

"De kalfszwezerik is met de stip de allerbeste die ik ooit gegeten heb. En dat komt omdat deze nu eens niet krokant gebakken was, maar gemarineerd was in een zoutbad en daarna op lage temperatuur gegaard is. Onwaarschijnlijk lekker was hij. Het garnituur van een gebrand uitje, ingelegde uischil, gemarineerde en gerookte biet en het koffiepoeder paste er perfect bij. Een absoluut topgerecht dit."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Matthieu Beudaert, chef Table d'Amis, kookt in National Gallery te Londen.

Verschenen in eigen redactie op 24 02 2011. Citaat:

Vanaf vandaag tot en met 31 mei staan West-Vlaamse gerechten op de menukaart van het museumrestaurant van The National Gallery in Londen.

Naar aanleiding van de tentoonstelling over de Vlaamse Renaissance schilder Jan Gossaert wordt een 'Flanders menu' op de restaurantkaart geplaatst.

Voor de samenstelling van het menu werd de jonge West-Vlaamse chef Matthieu Beudaert (Tables d'Amis) uit Kortrijk geselecteerd.

Jonge chef Matthieu Beudaert kookt in National Gallery in Londen

Verschenen in focus-wtv.be op 24 02 2011. Citaat:

"'We hebben een voorbeeld genomen aan Jan Gossaert die zo'n 500 jaar geleden een trip maakte naar Italië : wij hebben onze Vlaamse keuken hier en daar wat opgefrist met zuiderse invloeden. Wat we willen brengen is een levendig, dynamisch beeld van Vlaamse, klassieke streekgerechten, eigen aan 'ons', maar onderhuids altijd gelinkt aan diverse invloeden vanuit het Noorden en het Zuiden.' aldus Matthieu Beudaert."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Knack Restaurantgids - Gouden Gardes 2011

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2010.
 • Uitzonderlijke carrière: Johan Segers, 't Fornuis.
 • Beste kok van het jaar: Sang-Hoon Degeimbre, L'air du Temps.
 • Vrouwelijke kok van het jaar: Inge Herteleer, Den Duyventooren.
 • Jong talent: Gregory Schatteman, Mange-Tout.
 • Inventieve keuken: Kristof Marrannes, Ter Leepe.
 • Uitheems restaurant van het jaar: Georges Boujaoudé, Mont Liban.
 • Gastvrouw van het jaar: Uguette Theys, Jos Theys Boerderij.
 • Sommelier van het jaar: Willem Van Den Broeck, Cuistot.
 • Beloftevolle kok: Matthieu Beudaert, Table d'Amis.

'Een grote stap vooruit voor ons jonge restaurant'
Restaurant Table d'Amis te Kortrijk

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Je hoort wel aan de reacties van je klanten dat je goed werk levert, maar dan is het nog altijd afwachten hoe een instituut als GaultMillau jou beoordeelt. We zijn nu dik zestien maanden open en het was toch altijd mijn ambitie om snel opgepikt te worden. Dat is goed voor de motivatie van onszelf en van het personeel. Ook commercieel is het geen slechte zaak', zegt de jonge chef."

Lees het volledige artikel (externe link)

West-Vlaanderen scoort in GaultMillau 2011.

Verschenen in focus-wtv.tv op 08 11 2010. Citaat:

"En de lijst telt ook een aantal nieuwkomers. De hoogste nieuwkomer is Table d’Amis uit Kortrijk, met chef Matthieu Beudaert in de keuken. Hij haalt meteen 15/20."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Masterclass: 30/10/10 - Aflevering 6
Matthieu Beudart, chef-kok Table d'Amis, Kortrijk.

Verschenen in kanaalz.be op 31 10 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Aflevering 6 : Chef-kok Matthieu Beudart - Restaurant Table d'Amis te Kortrijk.

De schattenjagers van Peter Goossens & co.

Verschenen in tijd.be op 25 09 2010. Citaat:

'Local' is het nieuwe culinaire buzzword onder de sterrenchefs. Peter Goossens en Kobe Desramaults willen in hun streek gekweekte groenten en regionaal vlees serveren.

Kobe Desramaults lag mee aan de basis van Local Food Express. Sinds een half jaar rijdt zijn neef Rudi Verstraete twee keer per week door het Vlaamse platteland langs een keure lokale boeren, om vervolgens de opgehaalde topproducten kraakvers te leveren bij een ander keure: die van de betere eethuizen.

Restaurants met producten van Local Food Express: Hof Van Cleve (Kruishoutem), In de Wulf (Dranouter), Escabeche Tapas de Luxe (Waregem), Benoit & Bernard De Witte (Ouwegem), Pakhuis (Gent), C-Jean (Gent), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), Table d'Amis (Kortrijk), Lotus Root (Eke), La Duree (Izegem), Villared (Izegem), Pegasus (Poperinge), Hotel Reverie (Rodeberg), De Nachtegaal (Rodeberg), De Smaak (Izegem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Klassiekers in het nieuw.
Nieuwe reeks op Kanaal Z vanaf 25 september.

Verschenen in eigen redactie op 21 09 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. De reeks loopt vanaf 25 september 10 weken lang op Kanaal Z.

Volgende chef-koks staan op het programma:

 • 25/09: Patrick en Freddy Vandecasserie - Villa Lorraine
 • 02/10: Koen Verjans - Innesto/De Barrier
 • 09/10: Jan Tournier - Cuchara
 • 16/10: Ingrid Neven - Pazzo
 • 23/10: Jason Blanckaert - C-Jean
 • 30/10: Matthieu Beudaert - Table d'Amis
 • 06/11: Seppe Nobels - Graanmarkt 13
 • 13/11: Floris Panckoucke - Savarin
 • 20/11: Gregory Schatteman - Mange-Tout
 • 27/11: Kwinten De Paepe - Trente

Selectie 'Fijnste inventieve gastronomie'
Knack Weekend - Culinair Referendum 2010

Verschenen in knackweekend.be op 15 09 2010. Citaat:

Voor het Culinair Referendum 2010 selecteerde Pieter Van Dooveren 10 eethuizen voor de categorie 'Fijnste inventieve gastronomie'. Dit restaurant maakt deel uit van de selectie.

Table d'Amis in Kortrijk

Verschenen in Restaurantrecensies.web-log.nl op 07 05 2010. Citaat:

"Om heel snel en heel vaak naar terug te keren. Wat kan deze man koken. Echt ongelofelijk goed. Ik raad dan ook iedereen aan voordat Michelin en Gault Millau hem ontdekken er naar toe te gaan, daarna krijg je vast problemen met reserveren. "

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Aan Tafel : Table d'Amis.

Verschenen in De Standaard Magazine op 10 04 2010. Citaat:

"En wat kost het fijnzinnige werk van deze nieuwe beroepskok? 29 euro voor een lunch in twee gangen met koffie, 34 euro voor een marktmenu in drie gangen, 55 euro voor de hierboven beschreven vier gangen, en 70 euro voor zeven gangen. Kijkend naar mijn net geactualiseerde lijst van Belgische menuprijzen hoefde ik over het aantal bordjes geen seconde te twijfelen."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Mes & Vork: Van hobby zijn beroep gemaakt.
Table d'Amis te Kortijk, chef-kok Matthieu Beudaert.

Verschenen in DM magazine op 30 01 2010. Citaat:

"In het bord proef je onmiddelijk een diep respect voor het product. Hij componeert weliswaar gestileerde gerechten maar zijn sterk technisch vermogen staat geheel in dienst van zuivere smaak en homogene textuur."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen : Op naar de top.
Restaurant Table d'Amis te Kortrijk.

Verschenen in Weekend Knack op 04 11 2009. Citaat:

"Table d’Amis heeft alles in huis: een gezellige en verzorgde inrichting, een gastvrouw die uit het goede hout is gesneden, een kok met ambitie en kennis, die beheerst en puur kookt en evenwichtige, hedendaagse gastronomie tevoorschijn tovert en een publiek dat de kennis en de middelen heeft om dit culinair raffinement te waarderen."

Beoordeling keuken: 8/10.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Nieuw restaurant Table d’Amis in Kortrijk.

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 06 2009. Citaat:

"Het voormalige restaurant Boerenhof, meer dan dertig jaar uitgebaat door meesterkok Freddy Vervaecke, is weer open onder de naam Table d’Amis. Het zijn de jonge ondernemers Sofie Delbeke en Matthieu Beudaert die het pand onder handen hebben genomen. In 2004 behaalde Matthieu de titel ‘hobbykok van het jaar’, een wedstrijd georganiseerd door Weekend Knack."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.