St-Christophe

Alle persartikels over restaurant St-Christophe

Lekker UiT in Restaurant Saint-Christophe, Kortrijk

Verschenen in UiT in Zuidwest op 04 07 2014. Citaat:

"Een toprestaurant is een totaalconcept waar je van tafel gaat met een gevoel van totale voldoening: lekker eten, correcte, vriendelijk bediening, goede prijs-kwaliteitswijnen en een mooi en gezellig kader. Bij Saint-Christophe valt dit allemaal mooi in de plooi."

Lees het volledige artikel (externe link)

De beste restaurants uit de regio Kortrijk

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 10 2009. Citaat:

"Leiestreek weer top in Gault Millau. In de nieuwe editie van de Gault Millau zijn 22 restaurants uit onze regio terug te vinden."

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Vincent zoekt Jong keukengeweld in West-Vlaanderen.
Reportage van Vlaanderen Vakantieland.

Verschenen in www.een.be op 19 10 2009. Citaat:

"Jongeren en topgastronomie: het lijkt niet meteen de perfecte combinatie. Maar daar komt tijdelijk weer verandering in! Twintig West-Vlaamse topchefs zetten met de actie Jong Keukengeweld de deuren open voor jonge lekkerbekken! Vincent Verelst neemt nu al de proef op de som."

Tweede editie 'Jong Keukengeweld' van 1 oktober tot 15 november 2009.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2009. Citaat:

De organisatoren (Westtoer en Horeca West-Vlaanderen) selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.

‘Jong keukengeweld’ is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).

10 topchefs uit het Kortrijkse koken met olie en azijn van vzw Den Achtkanter

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 09 2009. Citaat:

"Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het event ‘Nacht van Den Achtkanter’ presenteert de vzw een culinaire verwendoos “Achtkanter geproefd”: 10 proefbuisjes gevuld met eigen olie en azijn, en evenveel inspirerende recepten om ermee aan de slag te gaan."

"Den Achtkanter vroeg 10 gerenommeerde koks uit Kortrijk en omgeving om een recept te ontwikkelen met op zijn minst één van de producten uit de olie- en azijnkeuken van de vzw."

"De 10 bekende chefs die meewerkten zijn Geert Quintens (Bistro Botero), Jacques Pélissier (Bistro du Chef), Piet Lecot (Hostellerie Klokhof), Christophe Soreyn (Restaurant La Dolce Vita), Kristof en Stefan Boxy (traiteur Boxy's), Claude Deylgat (Traiteur Deylgat), Francis Decock (Huyze Decock), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Olivier Dewulf (Restaurant Saint-Christophe) en Nick Vandenborre (De Mangerie)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Saint Christophe: Kortrijkse culinaire vaandeldrager

Verschenen in 6minutes.be op 14 07 2009. Citaat:

"Tijdens onze degustatie ontdekten we diverse voltreffers van Oliviers keuken en genoten van een heerlijke pleiade van voorgerechtjes, beginnend met gebruinde St Jakobsnoten, vanille, panade van hazelnoten en oude Comté, samen met een platte Zeelandse oester en fijne broccoli puree. Nadien kwam de fijne canneloni van spinazie en gerookte ganzenlever, in gember gemarineerde langoustines met erg krokante sojascheuten en een zalfje van groene kruiden en truffel."

Opmerkelijk jong talent achter het fornuis.
Saint-Christophe te Kortrijk.

Verschenen in knackweekend.be op 15 05 2009. Citaat:

"Olivier serveert rijke, goed bereide gerechten waarin ook vijgen en linzen hun plaatsje opeisen, net als pot-au-feu-variaties (o.a. voor de tarbot), notentapenade en oude comté-kaas, die de tongfilets een aparte twist geeft. Gedurfde combinaties, maar zonder overdonderend te zijn. Een adresje waar wij zeker snel naar zullen terugkeren!"

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.