Messeyne

Alle persartikels over restaurant Messeyne

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017. Citaat:

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

8 uitstekende culinaire adressen in Kortrijk

Verschenen in Weekend Knack op 15 01 2015. Citaat:

Weekend Knack maakte een lijstje van 8 adressen (inclusief traiteurwinkel) in Kortrijk die zeker een culinair bezoekje waard zijn: Damier, Table d'Amis, Patisserie Vercruysse, Het Vliegend Tapijt, Va et Vient, Messeyne, Bistrot Parkhotel en Traiteur Deylgat.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

De beste restaurants uit de regio Kortrijk

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 10 2009. Citaat:

"Leiestreek weer top in Gault Millau. In de nieuwe editie van de Gault Millau zijn 22 restaurants uit onze regio terug te vinden."

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Vincent zoekt Jong keukengeweld in West-Vlaanderen.
Reportage van Vlaanderen Vakantieland.

Verschenen in www.een.be op 19 10 2009. Citaat:

"Jongeren en topgastronomie: het lijkt niet meteen de perfecte combinatie. Maar daar komt tijdelijk weer verandering in! Twintig West-Vlaamse topchefs zetten met de actie Jong Keukengeweld de deuren open voor jonge lekkerbekken! Vincent Verelst neemt nu al de proef op de som."

Out for Lunch 2009 / Kortrijk

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 3 adresjes in Kortrijk geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Tweede editie 'Jong Keukengeweld' van 1 oktober tot 15 november 2009.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2009. Citaat:

De organisatoren (Westtoer en Horeca West-Vlaanderen) selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.

‘Jong keukengeweld’ is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).

10 topchefs uit het Kortrijkse koken met olie en azijn van vzw Den Achtkanter

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 09 2009. Citaat:

"Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het event ‘Nacht van Den Achtkanter’ presenteert de vzw een culinaire verwendoos “Achtkanter geproefd”: 10 proefbuisjes gevuld met eigen olie en azijn, en evenveel inspirerende recepten om ermee aan de slag te gaan."

"Den Achtkanter vroeg 10 gerenommeerde koks uit Kortrijk en omgeving om een recept te ontwikkelen met op zijn minst één van de producten uit de olie- en azijnkeuken van de vzw."

"De 10 bekende chefs die meewerkten zijn Geert Quintens (Bistro Botero), Jacques Pélissier (Bistro du Chef), Piet Lecot (Hostellerie Klokhof), Christophe Soreyn (Restaurant La Dolce Vita), Kristof en Stefan Boxy (traiteur Boxy's), Claude Deylgat (Traiteur Deylgat), Francis Decock (Huyze Decock), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Olivier Dewulf (Restaurant Saint-Christophe) en Nick Vandenborre (De Mangerie)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.