Condacum

Alle persartikels over restaurant Condacum

De kracht van eigen kweek in restaurant Condacum

Verschenen in gva.be op 11 08 2017. Citaat:

Op een haar na was Yvan Janssens van restaurant Condacum groentekok van het jaar. Hij kreeg wel de prijs voor de meeste groenten en fruit op het bord, een pluim voor de nieuwe stijl van deze brasserie met restaurantallures.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Condacum in Kontich: brasserie annex groentetuin

Verschenen in knackweekend.be op 05 06 2017. Citaat:

Chef en eigenaar Yvan Janssens startte haast een decennium geleden met een brasseriekeuken waarin groenten klassiek een bijrol spelen. De moestuin die hij een paar jaar geleden aanlegde, bracht daar verandering in. Daaruit vloeit nu onophoudelijk een bont scala bijzondere groenten, fruit en kruiden. Er wordt in Condacum nog altijd vlees en vis geserveerd, maar de groenten staan hier even nadrukkelijk in het voetlicht.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Condacum, Kontich

Verschenen in elidesc says op 16 02 2015. Citaat:

"De plank met vlees valt wat groter uit dan in eerste instantie gedacht. De grootteorde van het prijskaartje kon nochtans een indicatie zijn: denk mortadella (mijn nieuwste vleeszwak), lomo, bresaola, proscuitto en zo. Daarbij komt wat geroosterde en met olijfolie besprenkelde ciabatta. Het vlees is zonder meer van hoogwaardige kwaliteit, maar – eerlijk is eerlijk – de portie is niet gemapt op twee diëtende en bovendien halfzieke wijfjes. Stuk voor stuk topvleesjes, dat wel!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef uit 'Mijn restaurant' opent nieuwe zaak
L'Histoire, Boechout

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 07 2013. Citaat:

"L'Histoire heeft als leuze Oude waarden op meesterlijke wijze. 'Het grootste deel van het cliënteel zijn veertigplussers die gezellig willen komen eten, maar door de kookprogramma’s ook heel kritisch zijn geworden. Bij ons krijgen ze kwalitatieve gerechten tegen correcte prijzen in een mooie en aangename setting. In sommige horecazaken mag je met grotere groepen maar drie gerechten bestellen. Hier mogen de klanten kiezen wat ze willen.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Antwerpen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie van Antwerpen.

De 15 beste restaurants voor grote gezelschappen

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Een selectie van Marc Declercq en Bruno Vanspauwen:

  • Antwerpen: Marcel (Antwerpen), Condacum (Kontich), Het Pomphuis (Antwerpen)
  • Limburg: De Goei Goesting (Hasselt), Spork Foodcafé (Heusden-Zolder), La Botte (Genk)
  • Oost-Vlaanderen: Roosenberg (Waasmunster), Brasserie Latem (Sint-Martens-Latem), Volta (Gent)
  • Vlaams-Brabant: Bozar (Brussel), Bar Bik (Brussel), Mont Liban (Brussel)
  • West-Vlaanderen: De Kruidenmolen (Klemskerke), De Oesterput (Blankenberge), Brasserie Bristol (Knokke-Heist)

Aan Tafel: Condacum

Verschenen in De Standaard Magazine op 30 04 2011. Citaat:

"Een topkeuken mag je in Condacum niet verwachten, maar een flopkeuken is het evenmin. Wie deze kwaliteit kan brengen in een eetgelegenheid die elke dag doorlopend open is, dwingt respect af. Want dat is moeilijker dan een duur restaurantje runnen met twintig plaatsen en twee sluitingsdagen per week."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Resultaten Knack Weekend Culinair Referendum 2009

Verschenen in Weekend Knack op 18 11 2009. Citaat:

In Knack Weekend van 16 september kregen de lezers de mogelijkheid om te stemmen voor hun favoriete restaurants. Bijna 5.000 lezers rangschikten, uit de eerste selectie van culinair journalist Pieter van Dooveren, per categorie drie gekozen restaurants in de volgorde van hun voorkeur.

Categorie 1 : De beste prijs-kwaliteitverhouding
winnaar: Spaans Dak (Oud-Heverlee), tweede: ‘t Korennaer (Sint-Niklaas), derde: French Kiss (Brussel)

Categorie 2 : De fijnste inventieve gastronomie
winnaar: Grand Cabaret (Nieuwpoort), tweede: Rascasse (Kapellen), derde: Ter Leepe (Zedelgem)

Categorie 3 : Het meest trendy restaurant
winnaar: Bristol (Knokke-Heist), tweede: Mets Gusta (Moeskroen), derde: Condacum (Kontich)

Categorie 4: De beste Belgische keuken
winnaar: Le Pigeon Noir (Ukkel), tweede: ‘t Zwaantje (Brugge), derde: ’t Klokkenhof (Brasschaat)

Condacum

Verschenen in Goesting Antwerpen op 03 09 2008. Citaat:

"Waar zit Ivan Janssens nu? De flamboyante chef van het restaurant Matizze uit de culinaire realitysoap Mijn Restaurant!. In het gloednieuwe restaurant Condacum in Kontich. Daar heeft hij een grote keuken zoals hij die gewend was toen hij nog in La Riva werkte."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.