Bistro Vintage

Alle persartikels over restaurant Bistro Vintage

Bistro Vintage signé Nuance – Inspired by Thierry Theys

Verschenen in Kris Kookt op 16 03 2016. Citaat:

Bistro Vintage, geopend door Thierry Theys, te Kontich is een klassezaak met een gestileerd en sereen interieur.

Kris Kookt koos het prachtig 5-gangenmenu dat men niet direct zou linken aan de naam 'Bistro'. De nieuwe chef Bart Van Wijmelbeke scoort er heel goede punten mee. Klassieke gerechten worden vernieuwend geserveerd en kwaliteit staat hier duidelijk centraal.

Lees het volledige artikel (externe link)

Nuance 2.0

Verschenen in njam! op 08 07 2015. Citaat:

Thierry Theys, chef van restaurant Nuance te Duffel, is de jongste chef die 2 Michelinsterren mocht ontvangen. In 2010 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot Jonge chef van het jaar en kreeg hij in de meest recente gids een mooie 17/20.

Nadat hij vorig jaar het toegankelijke Bistro Vintage in Kontich opende, werd recent Nuance volledig vernieuwd. Samen met zijn altijd sympathieke (gast)vrouw Sofie ging hij voor 'modern klassiek' met ook speciale aandacht voor het bevorderen van de akoestiek.

Njam! ging eens proeven in het vernieuwde restaurant en zag dat behalve het interieur niet veel is veranderd. Thierry's kookfilosofie, Sofie's natuurlijke charme en het deskundig advies van topsommelier Steven Wullaert zorgen nog altijd voor een unieke en speciale belevenis.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Vintage, Kontich

Verschenen in Goesting Antwerpen op 04 12 2014. Citaat:

"Hierna verschijnt op ons bord een heerlijk stukje fazant fine champagne met savooikool, pastinaak en amandelkroketjes. Van de billetjes wordt er nog extra een stoofpotje geserveerd, leuk. Ook hier vormen de smaken een harmonie die het stukje wild alle eer aandoet."

Beoordeling DM.City Antwerpen: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Vintage, Kontich: Eetbare schilderijtjes

Verschenen in knackweekend.be op 28 08 2014. Citaat:

"Thierry Thys van sterrenrestaurant Nuance in Duffel, heeft er een zaak bij: bistro Vintage. Het restaurant kan qua formaat, inrichting en keukenniveau wedijveren met de betere hedendaagse eethuizen uit Vlaanderen en het woord 'bistro' is hier dan ook niet gepast."

"Op de borden komen composities van met zorg geschikte ingrediënten. In de eetbare schilderijtjes herkent men de stijl van meester Thierry Thys. De 28-jarige Everaert Jakob is chef-kok van Vintage Hij kreeg de opdracht om minder dure, dagverse producten te gebruiken, waardoor de prijzen verteerbaar blijven. Everaert verstaat de kunst om simpele, klassieke gerechten op te pimpen tot iets feestelijks."

Lees het volledige artikel (externe link)

Vintage, Kontich: Signé Nuance

Verschenen in Be-Gusto op 16 07 2014. Citaat:

"Met de geboorte van Vintage signé Nuance laat Theys zien dat hij mee kan spelen op alle fronten en niet afkeurend is om meer eenvoudig getinte gerechten te serveren. De lunch, de huiswijnen en het 3-gangen menu zijn uiterst aantrekkelijk geprijsd. Bij de à la carte kan je jezelf wel eens verslikken in de prijs als er niet goed opgelet wordt en dan begeven we ons op een restaurant niveau en is de bistrosfeer veraf. De geslaagde inrichting, warme sfeer, en kwaliteitsvolle ingrediënten zijn dan weer van het kaliber om meer dan een alledaagse bistro te rechtvaardigen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nuance opent Bistro Vintage in Kontich

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 07 2014. Citaat:

"De omgeving van Bistro Vintage was de voornaamste inspiratiebron voor het concept van het nieuwe restaurant. 'Mensen willen niet altijd 8 gangen voorgeschoteld krijgen', legt Theys uit. 'We gaan hier voor relatief eenvoudige gerechten, zoals een biefstuk met friet of een dame blanche, maar dan bereid met producten van topkwaliteit. Zowel de kaart als het interieur zijn dan ook een knipoog naar de naam: gerechten van vroeger in een landelijke sfeer.' Theys zal nu zijn tijd moeten verdelen tussen Nuance en Bistro Vintage. De leiding van de bistro is dan ook in handen van chef-kok Jacob Everaert, maar Theys springt zoveel mogelijk binnen. ‘Ik heb mijn stempel gedrukt op de kaart, maar iedereen heeft zijn of haar inbreng. 's Avonds sta ik uiteraard in de keuken van Nuance, maar ik heb een gemotiveerd en jong team kunnen samenstellen, waar ik het volste vertrouwen in heb.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.