Hotelschool Ter Duinen

Hotelschool Ter Duinen, Koksijde

Houtsaegerlaan 40
8670 Koksijde
058 51 11 98

Categorie: openbaar nut

Hotelschool Ter Duinen

De hotelschool ‘Ter Duinen’ verzorgt beroepspleidingen (2de en 3de graad: restaurant-keuken), technische opleidingen (tweede en derde graad: hotel), 7de specialisatiejaar en volwassenonderwijs. De school heeft geen eerste graad.

In de opleidingen krijgen de leerlingen zowel een keuken- als een zaalopleiding.

Bij de zevende specialisatiejaren in Hotelschool Ter Duinen heb je volgende opleidingen: hotelbeheer, hotelonthaal, drankenkennis, wereldgastronomie en specialiteiten-restaurant.

Volwassenen kunnen in Hotelschool Ter Duinen met de formule van dagonderwijs in één jaar het certificaat van kok en kelner behalen. Deze opleiding is erkend door de Vlaamse Gemeenschap (infobrochure).

De hotelschool Koksijde "Ter Duinen" beschikt eveneens over een internaat. Het internaat is niet verplicht, maar toch zijn meer dan 90% van de leerlingen intern. Door de stevige nationale en internationale reputatie trekt de school leerlingen van heel Vlaanderen en Nederland naar Koksijde.

Focus WTV maakte in augustus 2009 een mooie reportage met sterrenkok Stéphane Buyens (Hostellerie Le Fox) over de plaats waar hij zijn vak leerde ... de hotelschool Ter Duinen.

Andere bekende sterrenchefs die er school liepen: Geert Van Hecke (De Karmeliet), Peter Goossens (Hof van Cleve), Frederik Dhooghe (’t Huis Van Lede), Thierry Theys (Nuance).

De Hotelschool ‘Ter Duinen’, met de heer Raf Sonneville als directeur, bestaat al meer dan 60 jaar, opgericht in 1946.

Interessant artikel over Hotelschool Ter Duinen:
'Ter Duinen: topleverancier van sterrenchefs.'(Nieuwsblad, 30/04/2010)

Website Hotelschool Koksijde ‘Ter Duinen’

Bevat alle informatie om een opleiding te volgen aan de hotelschool Ter Duinen: opleidingen, lesprogramma’s restaurant keuken en hotel, theorie, praktijk, stages, internaat, specialisaties, vacatures, ... Je vindt er eveneens info over de schoolvereniging en de oud-leerlingenbond.

Oriëntatiepunten in de buurt

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.