Mondieu

Alle persartikels over restaurant Mondieu

Aan Tafel: Ten Bogaerde

Verschenen in vierbordjes.be op 29 07 2017. Citaat:

Iain Wittevrongel is opgegroeid "midden de vissen", en dat merk je. De basiskwaliteit is uitmuntend, en hij verknoeit die niet met een ingewikkelde of zware bereiding. Gewoon een perfecte cuisson, en enkele accenten met groenten en kruiden: het lijkt eenvoudiger dan het is. A la carte zijn de prijzen normaal te noemen, maar om een goedkoper marktmenu te vinden, moet je al een heel eind zwemmen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Ten Bogaerde, Koksijde

Verschenen in elidesc says op 29 11 2013. Citaat:

"Als hoofdgerecht serveert Iain Wittevrongel, de chef van Ten Bogaerde, gelakte kwartel met handgerolde taboulé en een crème van butternut. Om de één of andere reden typeer ik taboulé als een salade en bijgevolg koud gerecht – al weet ik best dat bijvoorbeeld een Luikse salade tevens warm geserveerd wordt. Maar o wat zijn die dikke handgerolde korrels overheerlijk… Een schitterend gerecht dat nog meer glans krijgt na het achteraf overgieten met een rijke bouillon."

Lees het volledige artikel (externe link)

Finalisten 'Eerste Sommelier van België 2014' zijn bekend

Verschenen in knackweekend.be op 15 08 2013. Citaat:

"De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij er op zoek wordt gegaan naar de beste sommelier van het land. De finalisten zijn nu bekendgemaakt. Het gaat om Destin Cannaert van restaurant Oud Sluis, Dries Corneillie van Hertog Jan, Grégory Van Acker van de Lijsterbes in Berlare, Francis Vandierendonck van het Casino in Knokke en Hendrik Verniers van restaurant Ten Bogaerde in Koksijde. Deze sommeliers strijden in het najaar om de titel van ‘Eerste Sommelier van België 2014’."

"De finale van de wedstrijd vindt plaats op maandag 7 oktober 2013 in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Ten Bogaerde, Koksijde

Verschenen in vaut le voyage op 16 11 2012. Citaat:

"Ten Bogaerde is sinds ze een ster opgespeld kregen niet veranderd. Nog steeds staan ze voor een keuken waarbij de ingrediënten centraal staan, zonder te veel poespas."

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"Met tweeëntwintig sterrenrestaurants, bijna een vierde van het totale aantal, is onze kustprovincie de absolute culinaire nummer één in ons land. Het leven is hier genereus. Maar voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je niet per se naar een toprestaurant." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Visbrasserie: 't Pakhuis, Zeebrugge
  • Brasserie: Bistro De Kruidenmolen
  • Idyllisch: De Drie Ridders
  • Enoteca: Enoteca del Berebene
  • Terras: De Cabane/Chalet Westhinder
  • Revelatie: Cuines, 33
  • Familiaal: Kombuis, Estaminet De Peerdevisscher, Restaurant Oesterput
  • Gastronomie: Oh-Restaurant, Ten Bogaerde, Bistro-resto d'Afspanning, Table d'Amis
  • Lekkere winkels: Keurslager Dierendonck, Kortrijks Koffiehuis

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

15x luxe zonder kaviaar

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 03 2012. Citaat:

"Echte luxe heeft niets te maken met dure ingrediënten, kelners in maatpak of artistieke decoratie. Bruno Vanspauwen maakte een selectie van restaurants waar de luxe te vinden is in de perfecte eenvoud van producten, gerechten en sfeer.
De selectie bestaat uit 14 Belgische restaurants en 1 restaurant in Nederland, De Kromme Watergang te Hoofdplaat."

Ten Bogaerde in Koksijde, eten in stijl

Verschenen in Brugse vertellementjes op 24 03 2012. Citaat:

"Bij een glaasje huischampagne kwamen bladerdeegstengels en verse garnalen op tafel net als het kaartje met de menu op. We kregen ook nog een koud en warm hapje. Het warme hapje was roodbaars met erwt en munt, koud was de butternutpompoen met schuim van schimmelkaas, allebei lekker en origineel. Als voorgerecht kregen we een canneloni van zeebaars, een super gaspacho van komkommer en dragon, quinoa en geitekaas, ook erg lekker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Ten Bogaerde krijgt eerste Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Dit hadden we niet verwacht', zegt Iain Wittevrongel. 'Uiteraard zijn we zeer tevreden. Onze klanten zeggen al lang dat we een ster verdienen, maar het blijft natuurlijk een verrassing. We worden beloond omdat we altijd goede producten gebruiken als basis voor onze bereidingen. De tijd van de moleculaire keuken is voorbij. Onze bereidingen zijn natuurlijk, licht en volgen de klassieke keuken', zegt Wittevrongel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 1 ster.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

12 restaurants kregen hun eerste ster in de Michelingids 2012. Dit restaurant is er één van.

De beste visrestaurants aan zee

Verschenen in knackweekend.be op 01 07 2011. Citaat:

Verser kan je Noordzeevis niet krijgen dan aan de kust. Weekend Knack selecteerde er tien visrestaurants waar de meest verfijnde gerechten op het bord komen. Ideaal voor wie zijn vakantie aan de Belgische kust doorbrengt.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restaurant Ten Bogaerde

Verschenen in 6minutes.be op 09 09 2010. Citaat:

"Restaurant Ten Bogaerde heeft zich op nauwelijks vijf jaar tijd opgewerkt tot een absolute aanrader alhoewel zowel An als Iain beweren dat ze pas nu op volle toeren beginnen te draaien en nog heel wat in petto hebben."

Gastroduinen - Koksijde: Ten Bogaerde

Verschenen in DM magazine op 19 06 2010. Citaat:

"Chef Iain Wittewrongel houdt het graag simpel in de keuken maar koopt wel bijzonder scherp en kritisch in."

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Oud en nieuw

Verschenen in gastronomennet.be op 08 01 2007. Citaat:

"De kok uit Koksijde presenteert trots een verlichte versie van die klassieke Franse feestkeuken."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.