Carcasse

Alle persartikels over restaurant Carcasse

Carcasse by Dierendonck

Verschenen in In Search of Taste op 25 09 2017. Citaat:

Carcasse is een walhalla voor de fijnproevers van vlees en behoort echt tot de top van de vleesrestaurants. Carcasse, een restaurant waar de carnivoor koning is!

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Carcasse, Sint-Idesbald

Verschenen in Brugse vertellementjes op 19 02 2016. Citaat:

De echte vleesliefhebber moet zeker bij Carcasse te Sint-Idesbald geweest zijn.

Brugse Vertellementjes kan dat zeker beamen. Het vlees dat op tafel kwam was perfect gebakken en de side dishes waren ongelooflijk lekker. Met daar nog bij de vlotte en dynamische bediening is Carcasse een echt topadres!

Lees het volledige artikel (externe link)

Carcasse, puur tot op het bot

Verschenen in Be-Gusto op 16 07 2015. Citaat:

Carcasse werd reeds meermaals gerecenseerd sinds het begin 2015 opende. Recensies in De Morgen, De Standaard, Goesting Magazine, De Tijd passeerden reeds de revue. Telkens met een goed rapport!

Ook Be-Gusto bracht nu een bezoek. Ook hij was lovend over de sublieme productkeuken. Er werd oa. geproefd van een selectie van het Simmental rund (37,5€ pp) en de signatuur West-Vlaams rood (42,5€ pp).

Lees het volledige artikel (externe link)

Carcasse, Sint-Idesbald

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 03 06 2015. Citaat:

De Holstein côte à l'os vergezeld van gebakken Mechelse asperges met zeste van limoen en aardappel gevuld met beenmerg was voor Elise Descamps van Goesting West-Vlaanderen een absolute voltreffer.
De score van 5 sterren is dan ook zeker geen verrassing!

Als extraatje kreeg ze met haar gezelschap nog een rondleiding door het atelier met kundige uitleg van Hendrik Dierendonck zelf!

Lees het volledige artikel (externe link)

Carcasse by Hendrik Dierendonck

Verschenen in Kris Kookt op 20 05 2015. Citaat:

Hendrik Dierendonck staat bekend als één van de bekendste slagers in België. Hij is een ambachtsman met passie voor het vak en zijn product, die zich gespecialeerd heeft in de verdeling en rijping van het uitzonderlijke rundveeras 'West-Vlaams Rood'.

Het nieuwe restaurant Cracasse is dan ook het resultaat van een topchef die aan de slag gaat met kwaliteitsproducten van Hendrik. Dit mocht ook Kris Herrijgers van Tales of Taste ervaren met een top lunch!

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij Carcasse

Verschenen in DM magazine op 25 04 2015. Citaat:

"Dierendonck heeft een chef gezocht en gevonden. Michael Yates, die vertrouwd is met vlees, maar ook met verfijnde, hedendaagse keuken. Want het was nooit de bedoeling grote lappen rund met frieten en mayonaise te serveren. Hier wordt vlees geproefd, en vooral de minder bekende stukken van het dier. Zo kun je als hapje varkensoor, kalfshersenen of witte pens bestellen, niertjes, kalfskop en mergpijp als voorgerecht."

Prijzen? Het menu van €38 is zijn geld dubbel en dik waard.

Carcasse by Dierendonck

Verschenen in In Search of Taste op 13 04 2015. Citaat:

"Dat Hendrik weet waar hij mee bezig is dat merk je meteen wanneer je het restaurant binnen stapt. Het restaurant is mooi ingericht als een beenhouwerij en aan alle details is gedacht: vleesmes 'Laguiole' dat in de tafel steekt, een handdoek als serviette dat aan de tafel hangt, een vitrine waarin het vlees wordt uitgestald, een rail voor het vlees aan te hangen, een Berkel snijmachine, ... en een open keuken. En daarbij bedoel ik een echte 'open keuken' mee. Je zit als het ware met je neus op de handen van de chef te kijken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Carcasse

Verschenen in De Standaard Magazine op 07 03 2015. Citaat:

"Carcasse heeft mij de eerst echte culinaire thrills van het jaar bezorgd. Deze avond zal ik niet licht vergeten."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Carcasse

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 28 02 2015. Citaat:

"Carcasse is zoveel meer dan een plek waar je een lekker stuk vlees met frieten kan krijgen?. Het is vooral een ode aan het betere vleeswerk. Zoals het oervoorbeeld St. John willen Yates en Dierendonck hier zoveel mogelijk onderdelen van een dier verwerken, van de oren tot de staart."

"Voor wie van vis houdt, is dit geen aanbevelenswaardig ardes maar voor echte carnivoren is Carcasse een schot in de roos"

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw restaurant Carcasse van Hendrik Dierendonck: 'Meer dan alleen de beste steaks'

Verschenen in knackweekend.be op 08 01 2015. Citaat:

"Op 15 januari gaat het nieuwe vleesrestaurant Carcasse van topslager Hendrik Dierendonck open. Achter het fornuis staat Michael Yates: 'Ik heb al 400 menu's in mijn hoofd'. (...) 'We gaan hier natuurlijk de beste steaks serveren, maar niet alleen dat. Het zou tof zijn als de klanten een beetje schrikken als ze zien wat we zoal klaarmaken. We hebben hier deze week nog een gerecht gemaakt met varkensstaarten.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Successlager wil van Sint-Idesbald culinair oord maken met Carcasse

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 12 2014. Citaat:

"De bekende slager Hendrik Dierendonck gooit het vanaf 15 januari over een andere boeg. Dan opent hij in Sint-Idesbald zijn restaurant Carcasse. Een vleesrestaurant uiteraard, waar de slager ook workshops wil organiseren."

"Restaurant Carcasse is nog in volle opbouw. Het is vooral de bedoeling dat het restaurant nauw met de slagerij samenwerkt. Het vlees zal via een rail van de slagerij als het ware voor je neus in het restaurant arriveren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.