Si Versailles

Alle persartikels over restaurant Si Versailles

Si Versailles
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 01 04 2012. Citaat:

Bron: Vimeo.com

Si Versailles 'Restyled'

Verschenen in eigen redactie op 15 01 2012. Citaat:

Si Versailles zit in een volledig nieuw kleedje. Lieven Musschoot stond in voor de volledige restyling.

Bakvis van smaad gered.
Restaurant Si Versailles te Knokke-Heist.

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 26 09 2009. Citaat:

"Voor de 'toegankelijke' vernieuwing van haar kaart, deed zij een beroep op het advies van Wim Van gorp, leerling van Roger Souvereyns. Van Gorp maakte furore in Parijs als chef van Market, een project van de befaamde Amerikaanse kok, Jean-Georges Vongerichten. Van Gorp vaardigde 'poulain' Richard Legout van Knokke af voor de correcte uitvoering van zijn ideeën."

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Het waait in het Zoute...
Si Versailles te Knokke

Verschenen in DM magazine op 05 09 2009. Citaat:

"Si Versailles is een vaste waarde op de Zeedijk van Knokke-Zoute. Zo vast, dat er wel eens een wind mocht doorwaaien. Die wind kwam er in de persoon van Wim Van Gorp, die in Parijs het succesvolle restaurant Market op poten zette."

"We vonden dit een aangenaam adres voor een zondagmiddag aan zee, met attente bediening en een goede balans tussen klassiek en vernieuwend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Si Versailles: eigentijdse accenten

Verschenen in 6minutes.be op 04 09 2009. Citaat:

"Om het restaurant op koers te houden en kwalitatief een tandje bij te steken deden ze recentelijk een beroep op de Vlaamse topchef Wim Van Gorp die al een tijde in Parijs actief is, maar ook buiten Frankrijk diverse restaurantprojecten realiseerde. De koerswijziging betekent aldus Trui niet dat er iets mis was met de gerechten waarmee al jarenlang succes werd geoogst, integendeel. Toch wenste ze de keuken een vleugje jazzysfeer en een nieuwe schwung mee te geven met frisse visie en eigentijdse bereidingen zonder de traditionele klanten voor het hoofd te stoten. Richard Legout, een van de assistenten van Van Gorp, staat als executive chef in de keuken en weet als geen ander lekkere en lichte gerechten te serveren."

Si Versailles: Smakelijke visgerechten in het bord

Verschenen in knackweekend.be op 15 06 2009. Citaat:

"Eigenares Trui Ponjaert wil meer schwung in de eetzaal en wat meer jazz in het bord. Om dat te bewerkstelligen deed zij een beroep op de Belgische Wim Van Gorp. De ondernemende kok opereert vanuit Parijs, heeft de keuken van het restaurant Market onder zijn beheer en stuurt vanuit de Franse hoofdstad ook horecaprojecten in het buitenland. Hij werd onder de arm genomen om zijn frisse visie op het eigentijdse restaurantgebeuren."

Si Versailles

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

"Wim van Gorp heeft de consultancy voor andere restaurants ontdekt en haalde onlangs zijn eerste opdracht in België binnen. Niet in één of andere trendy tent, zoals je zou verwachten, maar in een van de oudste culinaire instituten van Knokke-Zoute: Si Versailles.

Bij de nagerechten trad Van Gorp weer op het voorplan, dat zag je meteen aan de krachtige presentatie.'Vacherin' met kersen had niets te maken met de gelijknamige kaas, wel met ijs met een gelijkaardige consistentie."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.