X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Jardin

Alle persartikels over restaurant Jardin

Places: Jardin

Verschenen in Venuez op 13 06 2013. Citaat:

"Hoewel de wijnkaart op iPad doet vermoeden dat ook de keuken drijft op technische innovaties – met een hele resem aan garnituren en texturen – gaat de aandacht van Christophe vooral naar het product. Hij wil enkel superieure kwaliteit serveren en weigert hierbij iedere vorm van compromis. Een prijsbestendige en doorgedreven filosofie die Christophe en Evy het liefst betitelen als bohémien chic, maar in onze optiek is Jardin nog altijd een échte thuis voor gastronomen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Jardin Tropical heet nu gewoon 'Jardin'.

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2012. Citaat:

Jardin Tropical onderging een make-over en heet voortaan 'Jardin'.

Jardin heeft een nieuwe stijl 'Bohémien Chic', zoals ze het zelf noemen. Jardin moet een plek zijn waar gezelligheid troef is, zonder stijf gedoe.

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

Chefkok van Jardin Tropical verwent kankerpatiënten

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 12 2011. Citaat:

"Chefkok Chistophe Van de Berghe van Jardin Tropical nodigde kankerpatiënten van ziekenhuis Ter Linden uit voor een gratis maaltijd. (...) 'Jaarlijks voorzie ik normaal een waardebon voor verschillende serviceclubs. Ik heb dat nu afgeschaft om mensen die het door ziekte het niet zo gemakkelijk hebben een hart onder de riem te steken . Het idee werd met veel enthousiasme onthaald in het ziekenhuis, met als resultaat dat er een veertigtal mensen ingingen op de uitnodiging' zegt de trotse chef."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

De beste visrestaurants aan zee

Verschenen in knackweekend.be op 01 07 2011. Citaat:

Verser kan je Noordzeevis niet krijgen dan aan de kust. Weekend Knack selecteerde er tien visrestaurants waar de meest verfijnde gerechten op het bord komen. Ideaal voor wie zijn vakantie aan de Belgische kust doorbrengt.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gastronomisch eten op tienduizend meter
Sterrenkok Van den Berghe stelt menu Jetairfly samen

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 04 2011. Citaat:

"Sterrenkok Christophe Van den Berghe is ingegaan op het voorstel van luchtvaart- maatschappij JetairFly om gastronomische menu's samen te stellen voor lange vluchten. Hij verbindt zijn naam voor één jaar aan de VIP-gerechten die Jetair zal serveren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Nieuwe terrassen herstellen oude glorie Albertplein.

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 04 2010. Citaat:

"Christophe Vandenberghe, uitbater van restaurant Jardin Tropical, wil met zijn twee vennoten het Albertplein opnieuw de grootsheid geven van vroeger. 'Wij willen de sfeer creëren van vroeger. Op culinair vlak zal het plein een trapje hoger staan dan de andere terrassen in de gemeente. We gebruiken opnieuw de kleuren rood en wit, die leggen de link naar Het Zoute. Het is de bedoeling dat wij het terras openen op 1 juli', vertelt Christophe Vandenberghe."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

West-Vlaanderen aan de culinaire top.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Karmeliet (Brugge) blijft het enige West-Vlaamse restaurant met drie sterren. Horseele (Dudzele), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne) behouden twee sterren. De categorie met een ster kleurt sinds enkele jaren zeer West-Vlaams met Aneth (Brugge), De Herborist (Sint-Andries), Bartholomeus (Heist), De Jonkman (Sint-Kruis), De Oosthoek (Knokke), De Gouden Harynck (Brugge), Jardin Tropical (Knokke), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sel Gris (Duinbergen), Sans Cravate (Brugge), Bistro Novo (Roeselare), Marcus (Deerlijk), La Durée (Izegem), 't Oud Konijntje (Waregem), 't Convent (Reninge) en In de Wulf (Dranouter)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Jardin Tropical

Verschenen in De Standaard Magazine op 31 10 2009. Citaat:

"Kok Christophe Van den Berghe en zijn echtgenote, Evy Robbyns, openden het restaurant vijftien jaar geleden en wierpen zich geleidelijk maar steeds nadrukkelijker op als adepten van de creatieve keuken. "

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Mes & Vork : Meedeinen op de golven van vernieuwing.
Jardin Tropical te Knokke.

Verschenen in DM magazine op 20 06 2009. Citaat:

"Van Den Berghe is op dat vlak wel bij de les en met zijn tonijn van superieure kwaliteit en perfecte bereiding heeft hij meteen alle aandacht aan tafel. Het gerecht (tataki van tonijn) heeft smaak, densiteit, sappigheid en frisheid. De compositie overstijgt zichzelf door het gedoseerd gebruik van Japanse kruidenmengeling en een fijne streep elegante currymayonaise."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 favoriet - Ilse Demeulemeester.

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Ilse Demeulemeester:
Jardin Tropical (Knokke), Brasserie Rubens (Knokke), Brasserie Latem (Sint Martens-Latem), Restaurant Sir Anthony Van Dijck (Antwerpen), Zoro (Antwerpen).

Voormalig Miss België Ilse Demeulemeester is presentatrice op VT4 en heeft een eigen interieurzaak.

Jardin Tropical

Verschenen in 6minutes.be op 20 06 2008. Citaat:

"Jardin Tropical is zonder meer een adres om te onthouden, om elk seizoen terug te keren en te genieten van een lekkere maaltijd maar evenzeer van een attentievolle en bijzonder vriendelijke bediening."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.