Il Trionfo

Alle persartikels over restaurant Il Trionfo

Nieuwe locatie voor Il Trionfo

Verschenen in eigen redactie op 02 05 2015. Citaat:

Il Trionfo, vorig jaar nog door GaultMillau uitgeroepen tot beste Italiaanse restaurant van ons land, is verhuisd naar de Paul Parmentierlaan in Knokke.

De voorbije 25 jaar was het restaurant gevestigd aan het Rubensplein.

Uitreiking Cuisson d’Or-awards

Verschenen in eigen redactie op 06 03 2015. Citaat:

Op 2 maart vond de uitreiking plaats van de Cuisson d’Or-awards. De wedstrijd beloont horecazaken die gasten een positieve beleving bieden op álle vlakken.

Een 90-tal horecazaken waagden hun kans in de categorieën  logiesverstrekkende bedrijven, drankgelegenheden, eetgelegenheden (brasseries, restaurants, frituren …), feestcatering en personeel.

Lees het volledige artikel

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Delta Gids 2013: Bekroningen per categorie

Verschenen in eigen redactie op 16 05 2013. Citaat:

Bij de lancering van de nieuwe editie van de Deltagids werden ook opnieuw restaurants per categorie bekroond.

België:

  • Bistronomische keuken: Tom’s Diner (Brugge)
  • Streekkeuken: A la Truite Argentée (Malmedy)
  • Italiaanse keuken: Il Trionfo (Knokke-Heist)
  • Chinese keuken: La Cité Impériale (Mettet)
  • Keuken van de zee: Momo La Crevette (Waterloo)
  • Belgische streekgerechten: Taverne de la Fermette (Rochehaut-sur-Semois)

Brussel en randstad:

  • Bistronomische keuken: Chez Max (Elsene)
  • Portugese keuken: Coimbra (Sint-Gillis)
  • Spaanse keuken: La Cueva de Castilla (Schaarbeek)
  • Vietnamese keuken: Le Nénuphar (Sint-Lambrechts-Woluwe)
  • Brasserie keuken: Le Saint-Georges (Schaarbeek)
  • Indische keuken: Les Rives du Gange (Watermaal-Bosvoorde)
  • Mediterraanse keuken: Madou’s Provence (Brussel)

Italiaanse studenten koken in Knoks restaurant

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 03 2012. Citaat:

"Twaalf studenten van de hotelschool ISAR uit Italië staan in de keuken van restaurant Il Trionfo in Knokke-Heist. Vijf dagen lang serveren ze streekgerechten uit de Sabijnse heuvels, in Italië. (...) 'Ik was onder de indruk van hoe snel de studenten pasta's maken', vertelt hij. 'De hotelschool heeft zelf alle ingrediënten laten overkomen uit Italië. Daar zitten heel wat producten tussen die wij hier niet gebruiken.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Italiaanse studenten koken in Knoks restaurant
Van 1 tot 5 maart 2012.

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 01 2012. Citaat:

"Elf laatste jaarstudenten van de hotelschool IPSAR uit Rieti in Italië komen Italiaanse gerechten koken in restaurant Il Trionfo. Ze zullen een degustatiemenu in elkaar steken."

Lees het volledige artikel (externe link)

12 West-Vlaamse nieuwkomers in GaultMillau

Verschenen in knack.be op 14 11 2011. Citaat:

"De nieuwe adressen zijn keurig over de hele provincie verspreid. Hoogste nieuwkomer is Ciccio in Knokke-Heist met een 15 op 20. Ook Boury en ’t Heerenhuys in Roeselare, Savarin in Oostende en Markt XI in De Haan scoren hoog met 14 op 20. Lieven in Brugge, Ganache in Jabbeke en Il Trionfo in Knokke-Heist halen 13 op 20."

Alle 5 Favoriet: Peter De Clercq

Verschenen in De Standaard Magazine op 30 07 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Peter De Clercq:
Kwizien Papinglo (Maldegem), Oud Sluis (Sluis, Nederland), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Il Trionfo (Knokke), El Celler de Can Roca (Girona, Spanje).

Peter de Clercq is chef van grillrestaurant Elckerlijc en wereldkampioen barbecue 2003.

Il Trionfo is Horeca Ambassadeur 2010

Verschenen in hln.be op 08 02 2011. Citaat:

"Het restaurant Il Trionfo uit Knokke wordt Belgisch Horeca Ambassadeur 2010. Maandagavond werden in de Genkse Limburghal voor de derde keer de Belgische Horeca Awards uitgereikt. Die van Ambassadeur is de meest begeerde titel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Il Trionfo opnieuw horeca-ambassadeur

Verschenen in focus-wtv.tv op 08 02 2011. Citaat:

"Het restaurant Il Trionfo uit Knokke is de nieuwe horeca ambassadeur van België. Dat is de meest prestigieuze onderscheiding die een restaurant kan halen."

'Volgend jaar willen we opnieuw gouden medailles veroveren'.

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 02 2010. Citaat:

"Il Trionfo is op de Horeca Awards bekroond als ereambassadeur voor West-Vlaanderen. Het restaurant is eveneens de winnaar van de categorie 'betere buitenlandse keuken'."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Il Trionfo genomineerd.

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 12 2009. Citaat:

"Restaurant Il Trionfo aan het Rubensplein, winnaar van de Horeca Awards 2008/2009 voor heel Vlaanderen, is opnieuw genomineerd voor de editie 2009/2010."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

dm zomer : Waar eet Peter De Clercq ?

Verschenen in DM magazine op 01 08 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Peter De Clercq :
Hof Van Cleve (Kruishoutem), Oud Sluis (Sluis, Nederland), Il Trionfo (Knokke), Kwizien Papinglo (Maldegem), Pick-Wick (Moerkerke), The Chocolate Line (Chocolade winkel te Simon Stevenplein, Brugge), Rock-Fort Barsalon (Brugge).

Barbecuefreak Peter de Clercq is voormalig wereldkampioen. Hij staat achter het fornuis van zijn grillrestaurant Elckerlijc en is auteur van verschillende bestsellers.

Restaurant Il Trionfo bekroond als ereambassadeur

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 01 2009. Citaat:

"De jury van Horeca Award heeft Il Trionfo bekroond met de Horeca-award van het betere restaurant in Vlaanderen. Daarnaast is het restaurant ereambassadeur in de categorie restaurant Horeca Vlaanderen. 'De erkenning is de kroon op het werk', zegt Antonio Pungitore. Drie jaar nadat hij het label van de Drie Vorken kreeg als beste Italiaans restaurant buiten de Italiaanse landsgrenzen, valt Antonio Pungitore opnieuw in de prijzen. Niemand van de ploeg heeft ooit durven dromen dat ze in de prijzen zouden vallen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.