Cuines,33

Alle persartikels over restaurant Cuines,33

Cuines33

Verschenen in In Search of Taste op 28 05 2018. Citaat:

Kort keer ik nog eens terug naar ons etentje in februari.  Daar zijn we ons etentje begonnen op Peruaanse wijze.  In het glas kwam een cocktail op basis van duindoornbes, citrus en pisco.  En dit was een goede match met de ceviche van zeebaars, avocado en een crème van chili.  Met deze perfecte combo was de toon al direct gezet en deze lijn werd doorgetrokken naar de tapas.  Waarbij de 2 tapas met wagyu, de langoustine, de onglet en het 'bos dessert' mijn favorieten van de avond waren.  En als je in Cuines, 33 bent en je twijfelt tussen het dessert en de kaas, dan moet je ze maar allebei nemen want de kaas met een heel arsenaal aan chutneys zijn een niet te versmaden afsluiter van zo'n culinaire avond!

 

 

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines 33

Verschenen in In Search of Taste op 06 09 2017. Citaat:

Na zovele bezoeken weten Edwin en Frederik met hun mooie smaken en creativiteit ons nog steeds in vervoering te brengen. Het is een hele prestatie om dit keer op keer te doen en om zo aan de top te blijven. Ook een dikke pluim voor Fleur en haar collega voor de uitstekende bediening. Ik ben al aan het aftellen naar de volgende keer!

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines, 33: Een stukje Barcelona in Knokke

Verschenen in In Search of Taste op 15 06 2016. Citaat:

Voor In Search of Taste is het altijd een hoogtepunt om Cuines, 33 te Knokke te bezoeken.

Dat was deze keer ook niet anders. Van het kleurrijke interieur tot de heerlijke en prachtig gepresenteerde borden werd het wederom een zuiderse ervaring. Tel daar nog de swingende bediening bij en de vergelijking met Barcelona is snel gemaakt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines, 33, Knokke

Verschenen in In Search of Taste op 26 02 2016. Citaat:

Het was al twee jaar geleden dat In Search of Taste restaurant Cuines, 33 te Knokke bezocht, dus was het uitkijken naar een volgend bezoek en te zien hoe dit sterrenrestaurant in die tijd evolueerde.

Het verdict? Cuines, 33 is en blijft één van zijn favorieten. Van begin to einde van het 7-gangenmenu creëerden chefs Frederik Boussy en Edwin Menue fantastische gerechten die barstten van smaak. De vriendelijke bediening van Fleur, het sfeervolle interieur en de lekkere cocktails maken van een bezoek aan dit restaurant een super totaalbeleving.

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines 33, Knokke

Verschenen in Be-Gusto op 15 12 2014. Citaat:

"Als hoofdgerecht komt wilde eend met pastinaak, oesterzwam, pompelmoes, krokantje van koffie en specerijen. De pastinaak crème werd mooi op smaak gebracht met toetsen van vanille en specerijen. De eend is van een uitmuntende kwaliteit en werd technisch perfect behandeld. Bij dit bord primeert eenvoud en krijgt het product de juiste centrale rol. Het is altijd uitkijken naar de desserts bij Cuines,33 want die scoren altijd. Ook vandaag is dit een feit met een excellente Chiboust van kers met ganache van chocolade macae 62%, blauwe bes, sorbet van rode biet en kers, bloem van chocolade, coulis van kers en olijfolie. Een bord met structuur, smaakintensiteit en een lichte toets van de rode biet zorgt voor een balansrijk verhaal."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines, 33, Knokke

Verschenen in vaut le voyage op 16 03 2014. Citaat:

"Er wordt heerlijk gestart met perfecte Gravad lax met duindoornbes, yoghurt, dille en wat roggebrood. Al bij de start wordt het meteen ondubbelzinnig duidelijk: hier staan meesters achter het fornuis."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines, 33, Knokke

Verschenen in CenC Culinair op 23 12 2013. Citaat:

"Wow, wat een parade van schitterende gerechtjes (de term tapas is in dit geval een beetje misleidend). Over alles wat op het bord komt, is nagedacht zodat alle smaken in harmonie zijn. Niets is alleen maar voor het oog op het bord gelegd, alles staat in functie van de smaak. Dàt is het kenmerk van de topchef."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Edwin Menue & Dominique Persoone

Verschenen in kanaalz.be op 21 12 2013. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens achter de kok. in een dubbelinterview met een vriend-ondernemer.

Aflevering: Edwin Menue, chef-kok restaurant Cuines33, en Dominique Persoone, chocolatier.

Belgian Hospitality Awards 2013
Winnaars

Verschenen in eigen redactie op 11 12 2013. Citaat:

Op maandag 9 december werden The Belgian Hospitality Awards voor de eerste keer uitgereikt. De awards zijn een initiatief van het Venuez Hospitality and Style Magazine en bekronen zes toonaangevende venuez, de horecaondernemer van het jaar en de beste bartender van het jaar.

De winnaars:

 • Best Restaurant Design: Cuines 33 – Knokke-Heist, architect Lieven Musschoot
 • Best Hotel Design: La Suite by Sans Cravate – Brugge, architect Lieven Musschoot
 • Best Nightlife Design: Baar – Gent, architect Lieven Musschoot
 • Best Cocktailbar: Jigger's - Gent
 • Best Bartender: Jeroen Van Hecke - L'Apereau - Blankenberge
 • Beste Koffiebar: Labath - Gent
 • Beste Horecaondernemer: Velvet Group - Antwerpen, Eddy Roothaert
 • Beste Horecaconcept: Makisu - Elsene

'100 – The Best of VENUEZ'

Ook werd het boek '100 – The Best of VENUEZ' voorgesteld. Het boek bundelt 100 hotspots. Naast de reguliere uitleg bieden de 100 hotspots ook een blik op het concept, het design, en de beleving van de zaak.

Te koop via Venuez Shop

Cuines, 33 in Knokke

Verschenen in Avocado van de duivel op 26 11 2013. Citaat:

"Maar dan is er het hoofdgerecht! Zowel qua wijn als gerecht zelf valt het enorm bij mij in de smaak. Variatie op een klassieker, maar zó smaakvol! Entrecôte op de barbecue, schuim van ui, mousseline van dragon, gebrande prei, dikker frieten en vleesjus. Daarbij dus een rode wijn: 3 Mazets Costières-de-Nîmes. We kregen de glazen al ingeschonken voor we het gerecht kregen (zoals gebruikelijk), en tijdens het drukke gekeuvel, heb ik toch even stilte en aandacht voor deze wijn moeten vragen, zo voortreffelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Edwin Menue & Stefan Everts

Verschenen in kanaalz.be op 16 11 2013. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens achter de kok. in een dubbelinterview met een vriend-ondernemer.

Aflevering: Edwin Menue, chef-kok restaurant Cuines33, en Stefan Everts, ex-motocrosser.

Recepten desserts:
- Flan van bramen en sojamelk met rood basilicum en steranijs
- Crémeux met Mexican hot chocolate spices, zoute karamel, praliné, mandarijn

Cuines, 33, Knokke

Verschenen in elidesc says op 16 11 2013. Citaat:

"We ronden het lunchmenu af met wat mij persoonlijk tegen mijn gewoontes in dan wél tot in mijn diepste foodieziel raakt: het dessert. Chibouste van kastanje, gekarameliseerde pecannoot, biscuit van pecan, gezouten karamel, ijs van yoghurt, yoghurtbloem. Ja, die chibouste moest ik daarnet even googlen; de met mij tafelende chefs knikken daarentegen bij de uitleg. Door de jaren heb ik geleerd voor welke desserts ik val: er zit iets zouts, iets nootachtigs en iets van yoghurt in. Hier hou ik zo hard van. Echt top, chefs van Cuines, 33!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Ellis Gourmet Burger Guerilla @ Keyserlei

Verschenen in Be-Gusto op 25 10 2013. Citaat:

Topchefs Frederik Boussy (Cuines33) en Wouter De Keersmaeker (De Schone van Boskoop) kwamen hun signatuur burger voorstellen.

Burger 'Mac Catalan' by Frederik Boussy: burger met Rubia Gallega rundsvlees, perol botifarra (Catelaanse worst) en chorizo iberico werd afgewerkt met allioli, gegrilde aubergine, romesco (salsa van gebrande tomaat en noten) en gefrituurde ui.

De 'Brasvar Burger' by Wouter De Keersmaeker: op een bedje van gestoofd witlof serveert hij het Duroc varkensvlees met een tartaar van pickles, cresson salade en een crispy van varkensoor.

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass 2013 op Kanaal Z
Nieuwe reeks van 19 oktober tot 22 december

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2013. Citaat:

Op 19 oktober start op Kanaal Z de zesde reeks van het culinaire programma Masterclass.

De nieuwe reeks van Masterclass bestaat uit tien afleveringen, die lopen van 19 oktober tot 22 december. Er werden vijf jonge topchefs geselecteerd met wie telkens twee uitzendingen worden gemaakt. In iedere aflevering is er een gast, die niet uit de restaurantwereld komt.

De 5 koks zijn: Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Matthieu Beudaert (Table d'Amis), Filip Claeys (De Jonkman), Edwin Menue (Cuines 33) en Olly Ceulenaere (Publiek).

Hun genodigden zijn: Joost Arijs (banketbakker), Karel Vanhooren (architect en scenograaf), William Sweetlove (kunstenaar), Joost Fonteyne (algemeen directeur Festival van Vlaanderen Kortrijk), Dominique Persoone (chocolatier), Koen Van den Broek (kunstschilder), Peter Coucquyt (innovatiecentrum Sense for Taste), Jelle Vermeersch (fotograaf), Jan De Vylder (architect) en Stefan Everts (ex-motorcrosser).

Cuines, 33 te Knokke-Heist

Verschenen in vaut le voyage op 29 04 2013. Citaat:

"Daarna komt aan de overkant de entrecote. Elegante plakjes vlees met gebrande ui, asperges, auberginekaviaar en een gember-aardappelpureetje. Aan deze kant komt een flink stuk gebakken baars met toetsen van asperges, kardemom, fenegriek, auberginekaviaar, aardappel en zeekool. (...) We slaan er de agenda op na om meteen een nieuwe datum vast te leggen om naar dit werelds plekje in Knokke af te zakken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sex, Food & Rock'n'Roll

Verschenen in tijd.be op 06 04 2013. Citaat:

"In het stadje waar mannen zich niet schamen om in groen fluweel door de Lippenslaan te schrijden, heeft zich in een achterstraatje een wonder voorgedaan. Daar is, vanuit het niets, een tapasrestaurant opgerezen dat je eerder in Downtown San Francisco of het Londense West End zou verwachten. Cuines, 33, oogt zo cosmopolitan als het klinkt. De naam spreek je uit als Kwines Trenta Très, en is een eresaluut aan de legendarische Commerz24 van Carles Abellan. Chef Frederik Boussy leerde er dat je niet zomaar hapje tegen tapas zegt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Een sterrenrestaurant van 11 maanden
Cuines 33, Knokke

Verschenen in vtm.be op 21 11 2012. Citaat:

Bekijk de reportage op vtm.be

Nog geen jaar open en al een ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012.

"Bij Michelin hadden ze na enkele dagen al in de gaten dat het er prijs was. 'Plots kregen we van overal meldingen dat er in Knokke iets nieuws en strafs was', zegt hoofdredacteur Werner Loens. ‘Vier keer hebben we er een inspecteur naartoe gestuurd. Vier keer haalden ze een hoog niveau. Terwijl de zaak vol zat, hé. Verre van alledaags, tot je kijkt naar de achtergrond van wie er in de potten roert en wie in de zaal staat. Stuk voor stuk hebben ze een indrukwekkend parcours achter de rug. Edwin werkte bij Sergio Herman en Escabèche. Frederik deed ervaring op bij sterrenzaak Comerç24 in Barcelona en De Jonkman in Brugge. En dan is er nog Fleur, de zus van Frederik en de vrouw van Edwin. Zij doet de zaal en werkte eerder al in Sel Gris. Dat zo'n team meteen bevestigt, is dus geen verrassing.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin 2013: jonge koks rijven sterren binnen
Cuines,33 te Knokke-Heist

Verschenen in vtm.be op 19 11 2012. Citaat:

Bekijk de reportage op vtm.be

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Cuines 33 is streekontdekking

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"De restaurantgids Gault&Millau heeft aan restaurant Cuines 33 een score van 15 op 20 gegeven en noemt het eethuis de nieuwste ontdekking in Vlaanderen. (...) Voor Frederik Boussy is het alvast een verrassing dat hij zo hoog scoort in de Gault&Millau. ‘Wij zijn in december nog maar een jaar open en wij krijgen al een 15 op 20. Zo'n hoge score is buiten alle verwachtingen en een opsteker van formaat’ zegt Frederick Boussy."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines 33, Knokke: Inventive Belgian Tapas
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over Cuines 33 te Knokke
Lees het verslag

Cuines, 33
Presentatie concept door Fleur Boussy

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

Cuines, 33, Knokke-Heist
Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"De modieuze inrichting is van de succesvolle interieurarchitect Lieven Musschoot. Hij zorgde voor een warm en modern geheel met een sfeervol verlichte cocktailbar met eettoog aan de ingang en een open keuken aan de achterkant. Het succes van Cuines, 33 is verantwoord, want de gerechten zijn verrassend fris en de sfeer zit goed."

Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In de zomermaanden is Brugge, Knokke-Heist, Sluis en het Ommeland een inspirerende bestemming om te ontspannen en zich culinair te laten verwennen. Weekend Knack maakte een selectie van uiteenlopende kleine en grote restaurants en geven als bonus drie lekkere winkeltjes."

 • Familiaal: De Kruier
 • Hedendaagse Brasserie: Brasserie Bristol
 • Geliefd door Bruggelingen: Restaurant Lieven
 • Vereenvoudigde sterrenkeuken: Bistro Refter
 • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Escabèche
 • Zuiderse smaken: Ciccio by Claudio Dell'Anno
 • Italiaanse bistronomie: Bistro La Porta
 • Blijvend trendy: Restaurant Rock Fort & Barsalon
 • Talk of the town: Cuines, 33
 • Monument: Siphon
 • Lekkere winkels: Bakkerij De Knock (Oostkamp), Delicatessen De Olijfboom (Brugge), The Chocolate Line (Brugge)

Cuines, 33

Verschenen in Vijftiende van de maand op 17 07 2012. Citaat:

"Je kunt hier à la carte eten, maar wij kozen voor het menu van acht gangen, bestaande uit verschillende tapas. Uitschieters/verrassingen voor mij waren:
- Maatjesharing (brioche, vlierbloesem, jonge zuring, haringkaviaar)
- Gillardeau Oester Coctel (oesterdashi, kafir, zoetzure shimeji, soja marshmallow, rammenas)
- Zeeduivel Tom ka Kai (paksoi, tempura, pinda)
- Cecina (gazpacho-tomaat, avocado, mozarella di buffalo, Oost-Indische kers)"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Cuines, 33 , Knokke
Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"De modieuze inrichting is van de bekende interieurarchitect Lieven Musschoot. Hij zorgde voor een warm en modern geheel met een sfeervol verlichte cocktailbar met eettoog aan de ingang en open keuken achteraan. De kaart vermeldt een tiental bereidingen, die gedeeltelijk terugkomen in de tapasmenu’s."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"Met tweeëntwintig sterrenrestaurants, bijna een vierde van het totale aantal, is onze kustprovincie de absolute culinaire nummer één in ons land. Het leven is hier genereus. Maar voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je niet per se naar een toprestaurant." Weekend Knack maakte een selectie.

 • Visbrasserie: 't Pakhuis, Zeebrugge
 • Brasserie: Bistro De Kruidenmolen
 • Idyllisch: De Drie Ridders
 • Enoteca: Enoteca del Berebene
 • Terras: De Cabane/Chalet Westhinder
 • Revelatie: Cuines, 33
 • Familiaal: Kombuis, Estaminet De Peerdevisscher, Restaurant Oesterput
 • Gastronomie: Oh-Restaurant, Ten Bogaerde, Bistro-resto d'Afspanning, Table d'Amis
 • Lekkere winkels: Keurslager Dierendonck, Kortrijks Koffiehuis

Cuines, 33
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 01 06 2012. Citaat:

Bron: Vimeo.com

Knokke-le-Zoute: le talent de Cuines 33
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 07 05 2012. Citaat:

Gespot op de website van 'Les pieds dans le plat'
Verslag (in het Frans) van Gilles Pudlowski over zijn bezoek aan Cuines33
Lees het verslag

Barcelona in Knokke-dorp

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 04 05 2012. Citaat:

"Meestal in verschillende kommetjes geserveerd, brengen de koks in persoon achtereenvolgens: 'Coctèl del Nord' met handgepelde garnalen, tomaat en basilicumsorbet; kalfsvlees met witte asperge, parmezaan en macadamianoot (geweldig); tartaar van gamba met zure room, komkommer en citrus (heel verfrissend) en Oosterscheldepaling gerookt en gelakt (super) met rammenas, wasabi en dashibouillon."

Lees het volledige artikel (externe link)

Venue Report: Cuines 33

Verschenen in Venuez op 27 04 2012. Citaat:

"Bij Cuines 33 (spreek uit: kwinez trenta tres) krijg je een verrassende keuken geserveerd, met een knipoog naar Spanje. Er wordt geëxperimenteerd met culinaire tapas en cocktails, en dat in een warmE SETTING met hout, goud en frisse kleuren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines,33: Gastronomische Tapas

Verschenen in Be-Gusto op 21 04 2012. Citaat:

"De keuken van Cuines,33 pleziert op diverse vlakken en de sfeer aldaar is absoluut top. De kleine gevraagde aanpassingen werden perfect opgevolgd. Het menu Gran Sabor (=smaak) is terecht zijn naam waardig want de gastronomische tapas zitten vol ‘smaak’, verfijning en evenwicht. Goede culinaire belevingen hebben natuurlijk zijn prijs maar je eet hier dan ook richting sterrenniveau, één ding is zeker over “Cuines,33” zal nog veel gesproken worden. Cuines,33 is een must go voor elke culinaire levensgenieter."

Lees het volledige artikel (externe link)

Speelse keuken in kosmopolitisch Knokke
Cuines,33 in Knokke

Verschenen in knackweekend.be op 16 02 2012. Citaat:

"Wij vonden dat in Cuines, 33 veel goed zat: de sfeer, het speelse eten, de frisse smaken, de vlotte bediening en de verteerbare prijzen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Cuines,33

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 04 02 2012. Citaat:

"Uit de desserts bleek dat beide chefs toch wel erg goed hebben opgelet in de school van Oud Sluis en Commerç 24. Zowel een dame blanche (een bol van cacaoboter die smelt door de hete chocoladesaus) als een dessert rond pistache (sponscake, ijs, gel van eucalyptus) zijn inventief en lekker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Een waar juweeltje waar je het niet verwacht

Verschenen in Foodcouture.be op 30 01 2012. Citaat:

"Gezien het zondag is kunnen we geen lunch nemen (wel op zaterdag!) dus het is ‘à la carte’ of een tapasmenu (6 of 8 gangen). Wij kiezen voor het laatste en zijn al vanaf de eerste amuse guele overtuigd dat Cuines,33 wel eens onze verwachtingen zou kunnen overtreffen! Het proeven van de gerechtjes bevestigt dan ook onze vermoedens: alles wat we voorgeschoteld krijgen is pure klasse. Eén en al smaak, heerlijk werelds geïnspireerd! En bovendien héél erg mooi gepresenteerd."

DMuze: The Happy Eater
Agnes Govaert bezoekt Cuines,33 te Knokke

Verschenen in DM magazine op 21 01 2012. Citaat:

"Alles klopt bij Cuines 33, het verrassende interieur, de vlotte bediening, en een originele, lekkere keuken. Maar goede dingen hebben een prijs."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Cuines, 33

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 01 2012. Citaat:

"De moleculaire keuken dood? Integendeel, hier is ze in topvorm: mooi, lekker, licht en creatief. Geen wonder dat Cuines,33 van bij de opening een meteen vol zat. Dit is een concept recht in het hart van de tijd."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuines,33, Knokke
Gloednieuw restaurantconcept

Verschenen in Steps op 10 01 2012. Citaat:

"Naast lichte en smaakrijke creaties die fijn gedecoreerd op borden geserveerd worden, brengen de chefs ook een aantal verfijnde gerechtjes in tapasstijl. Opgediend in fraaie kommetjes, glazen en bordjes kunnen ze ook vanuit de hand gegeten worden. Cuines,33 wil zo niet alleen borg staan voor lekkers. Ook de sfeer is meebepalend voor de ervaring."

Opening Cuines 33

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

Vanaf 9 tot en met 14 dec. openingsmenu (enkel 's avonds). Vanaf 16 dec geopend voor lunch en diner.

Cuines, 33 lees je als 'Kwinez trenta tres'.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.