Ciccio by Claudio Dell'Anno

Alle persartikels over restaurant Ciccio by Claudio Dell'Anno

Aan Tafel: Ciccio

Verschenen in vierbordjes.be op 30 03 2013. Citaat:

"In tegenstelling tot andere koks die ik al bezocht heb na hun triomf in "Mijn Restaurant!", heeft Claudio Dell'Anno het potentiële talent om er iets van te maken. Al moet er nog regelmaat komen in zijn repertoire. Maar alweer in tegenstelling tot vele van zijn collega-winnaars, overschat hij zijn reële waarde niet: 75 € voor deze 6 gangen vond ik fair."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Recensie eveneens verschenen in De Standaard Magazine (30/03).

Lees het volledige artikel (externe link)

Ciccio by Claudio Dell'Anno, Knokke-Heist
Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"'Simpel tot in de perfectie', werd Claudio's nieuwe slagzin. Omdat het niet gemakkelijk is om in ons land goede Italiaanse producten te krijgen, besloot Claudio producten van hier te integreren, zoals Noordzeevis. Het hoeft niet altijd van ver te komen om lekker te zijn ! Nu de mediastorm rond Mijn Restaurant is geluwd, kan Claudio zich concentreren op de kookkunst."

Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In de zomermaanden is Brugge, Knokke-Heist, Sluis en het Ommeland een inspirerende bestemming om te ontspannen en zich culinair te laten verwennen. Weekend Knack maakte een selectie van uiteenlopende kleine en grote restaurants en geven als bonus drie lekkere winkeltjes."

  • Familiaal: De Kruier
  • Hedendaagse Brasserie: Brasserie Bristol
  • Geliefd door Bruggelingen: Restaurant Lieven
  • Vereenvoudigde sterrenkeuken: Bistro Refter
  • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Escabèche
  • Zuiderse smaken: Ciccio by Claudio Dell'Anno
  • Italiaanse bistronomie: Bistro La Porta
  • Blijvend trendy: Restaurant Rock Fort & Barsalon
  • Talk of the town: Cuines, 33
  • Monument: Siphon
  • Lekkere winkels: Bakkerij De Knock (Oostkamp), Delicatessen De Olijfboom (Brugge), The Chocolate Line (Brugge)

Geproefd. Het restaurant van Claudio Dell'Anno

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 01 2012. Citaat:

"Mijn voorgerecht is een spaghettini pangrattato met gekonfijte look, gebrande piment en limoen. De intense smaak met pikante ondertoon wordt interessanter na elke hap. Het gebakken broodkruim dat erbovenop is gestrooid, geeft een heerlijke crunch. Met zo weinig basisingrediënten zo’n topgerecht produceren: het getuigt van Italiaanse klasse."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zes succesvolle restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 22 12 2011. Citaat:

Weekend Knack presenteert zes jonge chef-koks, die met succes een nieuw restaurant op de markt hebben gezet.

De chef-kok van dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

‘Beste nieuwkomer' Claudio niet in Gault&Millau

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 11 2011. Citaat:

"Met een score van 15 op 20 is hij volgens de redactie van Gault Millau de strafste nieuwkomer van het land, en toch staat hij nergens in hun restaurantgids vermeld: Claudio Dell'Anno. Bekend van 'Mijn restaurant' en nu chef van Ciccio in Knokke. 'Onze controleur zijn rapport was te laat binnen', verontschuldigen ze zich bij de gids. 'We plaatsen hem nu wel op de site.'

Lees het volledige artikel (externe link)

12 West-Vlaamse nieuwkomers in GaultMillau

Verschenen in knack.be op 14 11 2011. Citaat:

"De nieuwe adressen zijn keurig over de hele provincie verspreid. Hoogste nieuwkomer is Ciccio in Knokke-Heist met een 15 op 20. Ook Boury en ’t Heerenhuys in Roeselare, Savarin in Oostende en Markt XI in De Haan scoren hoog met 14 op 20. Lieven in Brugge, Ganache in Jabbeke en Il Trionfo in Knokke-Heist halen 13 op 20."

DMuze: The Fussy Eater
Willem Asaert bezoekt Ciccio by Claudio Dell'Anno.

Verschenen in DM magazine op 12 11 2011. Citaat:

"Hij speelt weer thuis en voor een beperkt publiek van maximaal dertig gasten. Dat gegeven ligt hem beter dan het grote restaurant in Kortrijk. Resultaat: een intense smaak en verzorgd repertoire. Italiaans uiteraard maar vooral doorspekt met een persoonlijke, eigenzinnige inbreng waardoor restaurant Ciccio scherp verrast."

Tafelen: Simpel tot in de perfectie
Restaurant Ciccio te Knokke-Heist

Verschenen in Weekend Knack op 31 08 2011. Citaat:

"Alles wordt in Ciccio op het moment bereid, dat zie je aan de levendige kleuren en proef je aan de verse smaken. Klassiekers werden lichter gemaakt : een ossobuco wordt bereid met kalfswang en niet met kalfsschenkel, de lichte saus komt van gestoofde en glad gepureerde groenten, zoals prei, ui, selderij en wortel. Voor de saus van vitello tonnato gebruikt Claudio mascarpone in plaats van mayonaise."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

'Ik kan weer in alle rust achter de potten staan'.
Claudio Dell'Anno, restaurant Ciccio, Knokke

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 03 2011. Citaat:

"De mediastorm rond de Italiaanse Knokkenaar is eindelijk een beetje gaan liggen. Het Kortrijkse hoofdstuk Dell'Anno ligt achter hem en ondertussen heeft hij zijn draai gevonden in het restaurant dat hij vorig jaar van zijn ouders overnam. Claudio heeft er de afgelopen maanden zijn eigen stempel op gedrukt. Hij moderniseerde de menukaart van zijn vader en ook het interieur in de Dumortierlaan werd grondig vernieuwd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Claudio is terug!

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 03 2011. Citaat:

"Na de breuk met Gaëlle wilde Claudio Dell'Anno, bekend van 'Mijn restaurant', liefst een leven in de anonimiteit. In de keuken van het restaurant van zijn ouders deed hij weer enkel wat hij het liefst doet: koken. Maar kijk: Claudio komt weer bovendrijven. Voor de zomer moet zijn nieuwste kookboek in de winkel liggen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Portret van Claudio.
Chef-kok restaurant Ciccio te Knokke.

Verschenen in Weekend Knack op 25 11 2009. Citaat:

"Claudio Dell’Anno verbaasde televisiekijkend Vlaanderen door zijn rechttoe rechtaan optreden in de VTM serie Mijn Restaurant. Meteen viel ook zijn keukentalent op. Ogenschijnlijk onverstoorbaar schudde hij op vraag van de jury gerechtjes uit de mouw die met veel plezier werden opgesmuld. Claudio – niemand noemde hem nog bij zijn achternaam – werd de terechte winnaar."

Claudio Dell'Anno heeft kookboek klaar én mag verder verbouwen.
Dell'anno te Kortrijk.

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 10 2009. Citaat:

"Met het boek kunnen ze Dell'Anno naar hun eigen keuken verhuizen. Veel gerechten uit het boek zijn gebaseerd op wat er in Kortrijk op de kaart staat. Ik heb ze wat eenvoudiger gemaakt zodat de mensen er thuis mee aan de slag kunnen."

Boek : Dell'Anno, in de Oude Dekenij.
Uitgave Lannoo, €19,95.
In Dell'Anno geeft Claudio 45 recepten prijs, die telkens geïnspireerd zijn op eerlijke, dagverse producten. Gaëlle doet talrijke tips van de hand voor jonge restaurateurs en om thuis het beste van jezelf te geven als je gasten hebt. Samen doen ze hun verhaal van Mijn Restaurant! 2009.

Lees het volledige artikel (externe link)

Claudio Dell'Anno schrijft kookboek

Verschenen in standaard.be op 26 06 2009. Citaat:

"Claudio Dell'Anno schrijft een kookboek in opdracht van de uitgeverij Lannoo. Tegen 6 oktober moet het op de markt zijn. Hij is van plan om een maand later te signeren op de Boekenbeurs in Antwerpen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.