Sel Gris

Alle persartikels over restaurant Sel Gris

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Sel Gris, Knokke

Verschenen in Be-Gusto op 08 03 2015. Citaat:

"Chef De Ceuninck brengt verfijning en uitgebalanceerde smaken met de juiste aandacht voor presentatie. Hij zal enkel ingrediënten samenbrengen als de smaken en texturen elkaar aanvullen en dit een meerwaarde voor het gerecht betekent. Zo kregen we vandaag een paar onverwachte maar zeer geslaagde combinaties. Sel Gris is hedendaags en kan rekenen op een zeer gepassioneerd jong team."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Restaurant Sel Gris, Knokke-Heist: Het uiterlijk of de smaak

Verschenen in knackweekend.be op 24 04 2014. Citaat:

"Frederik Deceuninck was vijfentwintig jaar oud toen hij zes jaar geleden met Sel Gris begon. Hij kon bogen op drie jaar Karmeliet en drie jaar Jardin Tropical. In zijn eigen restaurant hecht hij veel aandacht aan de presentatie van de gerechten en aan een oogstrelende omgeving. Onlangs werd de eetzaal in een nieuw jasje gestoken. Alles wat donker was, werd licht en alles wat licht was werd donker. Muurbanken verdwenen en er kwamen nieuwe stoelen en tafels, die ruimer uiteen staan. Vanuit de eetzaal kijkt men uit over strand en zee."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Geert Van Hecke: De chef en zijn poulains
Galadiner Weekend Food Awards - 19 nov. 2012

Verschenen in Weekend Knack op 26 09 2012. Citaat:

Tijdens het galadiner waarop de Weekend Food Awards worden uitgereikt, brengen vijf succesvolle jonge koks een ode aan hun mentor, Geert Van Hecke.

Als er één chef bepalend is geweest voor de nieuwe generatie topkoks, dan is het wel de bescheiden Geert Van Hecke van het Brugse driesterrenrestaurant De Karmeliet. Hij bracht zijn poulains respect bij voor het verleden, leerde hen om herkenbaar te koken en met beide voeten op de grond te blijven.

De vijf poulains zijn Angelo Rosseel (La Duree), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen), Broes Tavernier ('t Vijfde Seizoen), Frederick Deceuninck (Sel Gris), Maxime Colard (La Table de Maxime).

Uit respect en uit dank voor hun scholing, stelden vijf van zijn discipelen het galadiner samen voor de uitreiking van de Weekend Food Awards. Natuurlijk houdt mentor Geert Van Hecke een oogje in het zeil.

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

Tafelen: Koploper aan de kust
Restaurant Sel Gris, Knokke-Heist

Verschenen in Weekend Knack op 30 05 2012. Citaat:

"Tartaar van doorgerijpte kalfsbuiklap was smakelijk gecombineerd met sevrugakaviaar, raketmayonaise en op lage temperatuur gegaard kwartelei. Traag in hoeveboter gegaarde kreeft met asperges en Thaise jus bracht euforie. Roulade van konijn en spek ging gepaard met groene asperges, lamsoor en saus van morieljes : opnieuw bijzonder lekker !"

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Knokke-le-Zoute: rendez-vous au Sel Gris
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 07 05 2012. Citaat:

Gespot op de website van 'Les pieds dans le plat'
Verslag (in het Frans) van Gilles Pudlowski over zijn bezoek aan Sel Gris
Lees het verslag

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

De Vlaamse kost van Frederik Deceuninck.

Verschenen in www.een.be op 25 07 2011. Citaat:

"Elke week vraagt 1000 zonnen een Vlaamse topchef naar zijn favoriete streekingrediënt. Vandaag bouwt Frederik Deceuninck van restaurant Sel Gris een kunststukje rond escargots."

Bekijk de reportage op één.be

De beste visrestaurants aan zee

Verschenen in knackweekend.be op 01 07 2011. Citaat:

Verser kan je Noordzeevis niet krijgen dan aan de kust. Weekend Knack selecteerde er tien visrestaurants waar de meest verfijnde gerechten op het bord komen. Ideaal voor wie zijn vakantie aan de Belgische kust doorbrengt.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Glenn Vandenberghe?

Verschenen in DM magazine op 11 06 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Glenn Vandenberghe:
Charl's (Knokke-Heist), Ter Leepe (Zedelgem), Hotel Ter Duinen (Knokke-Heist), Sel Gris (Duinbergen), Bistro Refter (Brugge) en La Calêche (Rochefort).

De achttienjarige Glenn Vandenberghe is de winnaar van het VTM-programma De keuken van de Meester. De jonge snaak uit Knokke-Heist veroverde aldus een plaats in de keuken van sterrenrestaurant Hof Van Cleve.

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Selectie 'Fijnste inventieve gastronomie'
Knack Weekend - Culinair Referendum 2010

Verschenen in knackweekend.be op 15 09 2010. Citaat:

Voor het Culinair Referendum 2010 selecteerde Pieter Van Dooveren 10 eethuizen voor de categorie 'Fijnste inventieve gastronomie'. Dit restaurant maakt deel uit van de selectie.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

West-Vlaanderen aan de culinaire top.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Karmeliet (Brugge) blijft het enige West-Vlaamse restaurant met drie sterren. Horseele (Dudzele), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne) behouden twee sterren. De categorie met een ster kleurt sinds enkele jaren zeer West-Vlaams met Aneth (Brugge), De Herborist (Sint-Andries), Bartholomeus (Heist), De Jonkman (Sint-Kruis), De Oosthoek (Knokke), De Gouden Harynck (Brugge), Jardin Tropical (Knokke), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sel Gris (Duinbergen), Sans Cravate (Brugge), Bistro Novo (Roeselare), Marcus (Deerlijk), La Durée (Izegem), 't Oud Konijntje (Waregem), 't Convent (Reninge) en In de Wulf (Dranouter)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Zilveren Pollepel voor Sel Gris.
Restaurant Sel Gris te Knokke-Heist.

Verschenen in focus-wtv.tv op 20 11 2009. Citaat:

"Chef Frederik Deceuninck van de Sel Gris in Duinbergen wint de Zilveren Pollepel. Die culinaire wedstrijd gaat uit van De Streekkrant en Tam Tam. Sinds enkele jaren wordt er ook in de categorie bistro een laureaat gekozen. Hier viel de jury voor de kooktalenten van Christof Decoster van Bistro Christof in Knokke-Heist."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Sel Gris

Verschenen in 6minutes.be op 19 06 2009. Citaat:

"Chef-eigenaar Frederik Deceuninck is ongetwijfeld een van de meest beloftevolle jonge koks die zijn gasten op een aangename manier weet te verrassen.(...) De kaart kent een permanente evolutie met duidelijk herkenbare seizoensproducten en specialiteiten waarin de jonge kok zich thuisvoelt. Op zijn palmares staat naast de Michelinster ook de Trofee Champagne Jacquart 2008 die wordt uitgereikt aan jonge chefs beneden de 35 jaar."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.