Bartholomeus

Alle persartikels over restaurant Bartholomeus

Restaurant Bartholomeus, Knokke-Heist

Verschenen in coolinary.be op 27 02 2014. Citaat:

"De hopscheuten in het volgende gerecht - een pareltje van een compositie - was de reden waarom wij overstag gingen voor het Terre et Mer menu. 'Hopscheuten, zeetong, postelein, ei', de nadruk op de krokante hopscheuten die zelfs het perfect gegaarde stuk zeetong van het toneel speelden. Extra punten ook voor het ronde kroketje van eidooier die, eenmaal aangesneden, zijn gouden vulling perfect deed samengaan met het op zich reeds fantastische sausje op basis van postelein. Een plaatje waar alles klopt, een oscar waard."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bartholomeus, Knokke: een tartaar van smaakexplosies en twee verdiende sterren!

Verschenen in Be-Gusto op 13 12 2013. Citaat:

"De grote ramen brengen veel licht en zeezicht naar binnen en dat inspireert Bart duidelijk om zijn creatieve keuken van een stevige portie Noordzee te voorzien. Zijn combinatie van oester en wagyu staat getekend op mijn smaakpapillen en is er één om nooit meer te vergeten. Door de jarenlange samenwerking draait Bartholomeus als een geoliede machine en we besluiten dan ook met een stevige positieve noot. Bartholomeus aan zee is het ideale adres voor culinair relaxen in stijl."

Lees het volledige artikel (externe link)

De vrouw achter de sterrenchef
Reportage

Verschenen in DM magazine op 30 11 2013. Citaat:

Journaliste Margot Vanderstraeten maakte voor De Morgen een uitgebreide reportage over de vrouw achter de sterrenchef.

Aan het woord:

 • Yin Pang, restaurant Lam en Yin (*), tandem met man en chef Lam Yee Lap.
 • Sandra Vandegeuchte, restaurant Bartholomeus (**), tandem met man en chef Bart Desmidt
 • Mireille Demuynck, restaurant De Karmeliet (***), tandem met man en chef Geert Van Hecke.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bartholomeus, Knokke-Heist
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 23 11 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over restaurant Bartholomeus te Knokke-Hest.
Lees het verslag

Michelingids 2014: Bon-Bon en Bartholomeus nieuwe tweesterrenrestaurants

Verschenen in knackweekend.be op 18 11 2013. Citaat:

"Nieuwkomers in de selectie kring met tweesterrenrestaurants zijn het Brusselse Bon-Bon van Chef Christophe Hardiquest, uitgegroeid tot een van de beste zaken van het land, en Bartholomeus uit Knokke-Heist die de onderscheiding dankt aan de creaties van chef Bart Desmidt: fijne gerechten die uitblinken dankzij de harmonie van smaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Het Lekkere Westen
Reportage Vlaanderen Vakantieland - deel 2

Verschenen in www.een.be op 17 11 2013. Citaat:

In kader van de actie Het Lekkere Westen stuurt Vlaanderen Vakantieland een duo West-Vlaamse foodies op stap in eigen streek.

In deze tweede aflevering gaan Claudia Allemeersch, winnaar Beste hobbykok van Vlaanderen 2009 en fotograaf Heikki Verdurme op ontdekkingstocht.

 • Bekijk de reportage
 • Op het programma:
  - Bart Smidt, chef-kok sterrenrestaurant Bartholomeus neemt hen mee naar ’t Werftje, een authentiek zeemanscafeetje.
  - Claudia en Heikki trekken daarna hun koksvest aan in de keuken van Bartholomeus. Ze gaan aan de slag met enkele streekproducten.
  - Na de passage aan de Belgische kust, keert Claudia terug naar haar roots voor een bezoek aan Rodenbach en restaurant Boury van chef-kok Tim Boury.

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Agnes Goyvaerts bezoekt Bartholomeus
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 20 04 2013. Citaat:

"De keuken van Bartholomeus valt nooit stil. Tussen de drukte van de maaltijden wordt er gewerkt aan gebak en hapjes. En bedenkt de chef met zijn team grapjes, zoals een gerecht met de rode vlinderdas van Di Rupo of een wild dessert voor nerveuze vrouwen."

Kopen bij koks
7 adressen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 30 03 2013. Citaat:

"Het lijkt de logica zelf: een restaurant kan maar lekker koken als het goede ingredienten in huis heeft. Waarom zou je die producten niet verkopen in een aparte winkel? De jongste tijd zien we steeds meer restaurants opduiken die dat doen."

Sabato/De Tijd verzamelde 7 goede adressen: Le Comptoir de l'Eau Vive (delicatessewinkel bij L'Eau Vive, Erpent), Domestic (bakkerij naast Dôme sur Mer, Berchem), Ingredients by Radis Noir (Ingrediëntenwinkel in het restaurant Radis Noir, Antwerpen), De Laet en Van Haver (delicatessezaak met bistro, Hove), Tête Pressée (traiteurzaak aansluitend bij het restaurant, Brugge), Fruits de la Passion (wijn- en delicatessezaak met bistro, Perwez) en B by B 'Babelutte by Bartholomeus' (praline- en chocoladezaak van chef Bart Desmidt, Brugge).

Bartholomeus, Knokke-Heist

Verschenen in Vijftiende van de maand op 07 03 2013. Citaat:

"Ik denk dat ik bij bijna ieder gerecht 'mmm, mmm, mmm' en 'speciaal' gezegd heb, maar dan in positieve zin. Chef-kok Bart Desmidt heeft me meer dan eens verrast met zijn structuren of verrassende combinaties van ingrediënten. Topavond."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

11 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2013: Arabelle Meirlaen, Bartholomeus, Bruneau, Danny Horseele, De Jonkman, De Karmeliet, L'Air du Temps, Het Gebaar, Pastorale, 't Fornuis, 't Zilte.

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

Bart Desmidt - B by B: Golden Box
Gouden Tavola prijs voor Knokse kok en chocolatier

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 03 2012. Citaat:

"'Voordien maakte ik pralines als desserts in mijn restaurant Bartholomeus. Omdat die zo'n succes waren, besloot ik om de pralines te commercialiseren en te verkopen. Intussen is er uit het buitenland heel wat interesse voor mijn producten. De meeste verkochte praline is nog steeds de melkchocolade met babelutte en zeezout. De laatste maanden heb ik vier nieuwe pralines gemaakt.' (Bart Desmidt)"

Bart Desmidt heeft momenteel een winkel in Brugge, maar wil in de toekomst zijn gamma uitbreiden en een nieuwe winkel starten in Antwerpen. Daarna kunnen nog andere steden volgen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Julius Jaspers proeft babelutten in Knokke-Heist

Verschenen in eigen redactie op 11 12 2011. Citaat:

Bron: Youtube.com

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Gespot op het web - Knokke : la cuisine de Bart

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Bart Desmidt (Bartholomeus, Knokke-Heist)
Lees het verslag

Score GaultMillau 2012: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

12 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

We Love Britt!

Verschenen in Filet Pur op 31 10 2011. Citaat:

"Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, het was weer fantastisch. En verder, … laat ik het zo stellen, we hebben ons nog kostelijk geamuseerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Seizoen 4 - Aflevering 3
Bart Desmidt, Bartholomeus

Verschenen in kanaalz.be op 09 10 2011. Citaat:

Claudia Allemeersch, 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' (2009), gaat opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. In het culinaire KanaalZ programma Masterclass bereiden de chef-koks telkens een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op 'gezond, lokaal en gemakkelijk thuis te bereiden'.

Aflevering 3: Bart Desmidt - Bartholomeus.

Bekijk de aflevering op KanaalZ

The making of BRU
Een 6 sterren film dankzij 5 Belgische chefs.

Verschenen in eigen redactie op 19 07 2011. Citaat:

The making of BRU. Promotiefilm met in de hoofdrollen Alexandre Dionisio, Yves Mattagne, Bart Desmidt, Arabelle Meirlaen en Wout Bru.
Bron: YouTube.

De beste visrestaurants aan zee

Verschenen in knackweekend.be op 01 07 2011. Citaat:

Verser kan je Noordzeevis niet krijgen dan aan de kust. Weekend Knack selecteerde er tien visrestaurants waar de meest verfijnde gerechten op het bord komen. Ideaal voor wie zijn vakantie aan de Belgische kust doorbrengt.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

De beste lunchadressen met een ster.

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

Marc Declercq maakte een lijst van 12 sterrenrestaurants waar je 's middags drie gangen eet zonder financiële aderlating:
Hof Ter Hulst (€42), 't Stoveke (€46), De Oosthoek (€49), Alexandre (€50), De Koopvaardij (€50), Bartholomeus (€51), Sans Cravate (€53), 't Huis van Lede (€54), Het Land (€54), Philippe Nuyens (€55), Nuance (**) (€55), Le Fox (**) (€60).

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Restaurant Bartholomeus

Verschenen in legourmandbelge.be op 29 12 2010. Citaat:

"Bartholomeus is pal op de zeedijk in Heist gelegen en dat is uiteraard een bijzonder mooie ligging. Je kan er dineren met zicht op zee en zelfs in het donker kan je nog genieten van de lichtjes die de haven van Zeebrugge sieren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Topkok maakt pralines met babelutten

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 11 2010. Citaat:

"Brugge heeft er nog maar eens een pralinewinkel bij, maar dit keer wel een originele. Chefkok Bart Desmidt van het sterrenrestaurant Bartholomeus in Heist verkoopt vanaf nu pralines met echte Heistse 'babelutten' als vast ingrediënt. 'Een topproduct van hier', zegt Desmidt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

10 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Aan Tafel: Bartholomeus.

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 04 2010. Citaat:

"In Bartholomeus draait alles om evenwicht. De porties zijn uitgemeten, de ingrediënten afgewogen, de composities foutloos, de prijzen scherp berekend. Een efficiënte bediening en timing zorgen ervoor dat je tussen de gerechten nooit te lang moet wachten. In twee uur tijd kreeg ik dit menu in vijf gangen geserveerd, en zo hoort het. Het professionalisme dat hier aan de dag wordt gelegd, dwingt respect af."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

West-Vlaanderen aan de culinaire top.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Karmeliet (Brugge) blijft het enige West-Vlaamse restaurant met drie sterren. Horseele (Dudzele), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne) behouden twee sterren. De categorie met een ster kleurt sinds enkele jaren zeer West-Vlaams met Aneth (Brugge), De Herborist (Sint-Andries), Bartholomeus (Heist), De Jonkman (Sint-Kruis), De Oosthoek (Knokke), De Gouden Harynck (Brugge), Jardin Tropical (Knokke), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sel Gris (Duinbergen), Sans Cravate (Brugge), Bistro Novo (Roeselare), Marcus (Deerlijk), La Durée (Izegem), 't Oud Konijntje (Waregem), 't Convent (Reninge) en In de Wulf (Dranouter)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Gids Lemaire geeft 13 restaurants hoogste score (9,5/10).

Verschenen in tijd.be op 16 11 2009. Citaat:

"De inspecteurs van de gids Lemaire kenden het afgelopen jaar 730 restaurants een quotering toe. De adressen die dit jaar niet werden bezocht, komen niet voor in de gids en moeten wellicht nog een jaar of langer wachten op een score."

"Dertien restaurants kregen 9,5 op 10, de hoogste quotering. (...) De gids houdt zowel rekening met de sfeer, de kwaliteit als de specialiteiten van de restaurants."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Alle 5 Favoriet: Gwedolyn Rutten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 11 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Gwendolyn Rutten:
Bartlomoeus (Heist-aan-Zee), Bekke Frit (Diestsesteenweg 348, 32020 Rillaar), Samourai (Brussel), De Coqisserie (De Haan), Ter Bogaerde (Aarschot).

Gwendolyn Rutten is kandidaat-voorzitter van Open VLD.

Lees het volledige artikel (externe link)

Promotiecampagne voor de Vlaamse Kust in Harrods.
Topchefs uit de kustregio te gast in Harrods.

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2009. Citaat:

Het wereldberoemde warenhuis Harrods (Londen) plaatst de Vlaamse Kust in de kijker. Om promotie te maken voor de Vlaamse Kust in Groot-Brittannië organiseren Westtoer en Toerisme Vlaanderen een originele campagne.

Lees het volledige artikel

De beste wildadressen.

Verschenen in standaard.be op 07 11 2009. Citaat:

"Wild kopen is een zaak van vertrouwen. Wild klaarmaken een kwestie van smaak en ervaring. Een goede wildhandelaar kent zijn jagers en leveranciers, verkiest echt wild boven gekweekt en weet wanneer de natuur het beste wild levert. Deze wildhandelaars en -restaurants hebben een streepje voor."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Deze restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2010.

Mes & Vork: Toppers met zicht op zee.
Restaurant Bartolomeus te Heist-aan-Zee

Verschenen in DM magazine op 03 10 2009. Citaat:

"Restaurants met een open keuken dwingen bewondering af. Wie over zijn schouders laat meegluren, lijkt zeker van zijn stuk. Bart Desmidt toont dat ook. De chef van Bartholomeus gadeslaan is amusement op zich. Zijn borden zijn lekker en verschijnen als een fluitje van een cent op tafel."

"Zo'n geoliede machine zorgt net als het uitmuntende eten voor een ontspannen en unieke feelgoodambiance."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bart Desmidt: Kind van de zee

Verschenen in detafelvantine.be op 10 04 2009. Citaat:

"Bart Desmidt is de chef van restaurant Bartholomeus – 1 Michelinster - op de zeedijk in Knokke-Heist. De zee speelt een belangrijke rol in zijn leven en in zijn keuken. Als kleinzoon van een Heistse visser is hij de gedroomde peter van de Purusgarnaal, de enige echte Vlaamse grijze garnaal."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.