Bresca

Alle persartikels over restaurant Bresca

Restaurant serveert ‘Nationale Stakingslunch’
Bresca, Kerksken

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 12 2014. Citaat:

"Wie maandag tijdens de nationale staking niet weet waarheen, kan 's middags lekker en uitgebreid gaan eten in het restaurant Bresca van Frédéric Van Quathem en zijn vrouw Orfa in Haaltert."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Bresca, Kerksken
Chef-kok Frederic Van Quaethem

Verschenen in eigen redactie op 06 08 2014. Citaat:

Gespot op de website '50yearsmetro.com'
Artikel (in het Engels) over restaurant Bresca en chef-kok Frederic Van Quaethem.
Lees het artikel

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

 • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
 • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
 • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
 • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Twee nieuwe leden bij Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE)
Bresca en 't Convent

Verschenen in eigen redactie op 19 03 2013. Citaat:

Gisteren werden Bresca en 't Convent voorgesteld als nieuwe leden van Jeunes Restaurateurs d'Europe. Beide zaken worden gerund door jonge beloftevolle chefs. In Bresca staat chef-kok Frédéric van Quaethem achter het fornuis, in 't Convent chef-kok Sébastien Ververken.

In totaal zijn er meer dan 350 JRE-restaurants in Europa, verspreid over 12 landen. De leden van JRE combineren hoogwaardig culinair vakmanschap met respect voor lokale tradities en producten. De JRE zijn als geen ander thuis in de inventieve technieken van de hedendaagse gastronomie, zonder daarbij het culinaire erfgoed uit het oog te verliezen. Deze jonge chefs willen hun deskundigheid delen. Met veel enthousiasme en onderlinge solidariteit wisselen zij hun kookkennis uit en zorgen zo voor een culinaire kruisbestuiving.

Aan Tafel: Bresca

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 10 2012. Citaat:

"Van Quathem is niet de meest originele en creatieve kok, hij houdt het bij een smakelijke en herkenbare stijl in de Belgisch-Franse traditie. Maar liever dat dan een would-be vernieuwer die de mist ingaat. In de streek van Aalst zouden ze zeggen: 'Doet zoe mo voesj!'"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes.

Lees het volledige artikel (externe link)

Opnieuw Jong Keukengeweld in Bresca

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 10 2012. Citaat:

"'Het is de bedoeling dat we jongeren laten kennismaken met de restaurants in Vlaanderen. Te weinig jongeren gaan voor een avondje uit immers op restaurant. Mijn vrouw en ik merken ook vaak dat we zelf de jongsten zijn wanneer we bij collega's gaan eten', lacht chef-kok Frédéric Van Quaethem van Bresca, die voor de laatste maal kan deelnemen want de actie Jong Geweld staat open voor koks tot 35 jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bresca - Frédéric Van Quaethem
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 01 10 2012.

Hoe ziet een dag van Frédéric Van Quaethem, chef-kok Bresca, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Vlaams feestje in Den Haag

Verschenen in eigen redactie op 26 07 2012. Citaat:

"Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap stelde de Belgische ambassadeur Frank Geerkens zijn Haagse residentie ter beschikking aan de Vlaamse vertegenwoordiging in Nederland. Speciaal voor de viering waren vier jonge culinaire beloftes overgekomen. Zoals alle gasten zelf konden ondervinden: op culinair gebied valt er in België ook wat te beleven. Prachtig opgemaakte gerechten werden geserveerd vanuit een open keuken door de jonge chefs Matthieu Beudaert van restaurant Table d'Amis, Reinout Renière van restaurant Zeno uit Brugge, Frédéric van Quaethem van restaurant Bresca uit Kerksken en Bart De Bondt van het gelijknamige restaurant uit Tienen."

Artikel verschenen in het nederlandse krant De Telegraaf, 12 juli 2012

Weekend Knack: De lekkerste plekjes
Reportage Culinair Oost-Vlaanderen

Verschenen in Weekend Knack op 06 06 2012. Citaat:

Van bistro's en brasseries tot gastronomische tempels en eetwinkeltjes. Weekend Knack selecteerde 14 opmerkelijke eetadressen in Oost-Vlaanderen.

 • In en uit: Café Parti
 • Kunstzinnige snackbar: bRoodstop
 • Brasserie: Bord'Eau
 • Bistronomie: Plein 25, J.e.f
 • Gastronomie: 't Korennaer, Deauville, Bresca
 • Landelijk: Den Duyventoren, Benoit en Bernard Dewitte
 • Alleen in het weekend: Jour de Fête
 • Lekkere winkels: Yuzu (Chocoladezaak, Walpoortstraat, Gent), Joost Arijs (Gent), Wauters (Temse)

Lees het volledige artikel (externe link)

Bresca: Lunch- en menuformules

Verschenen in knackweekend.be op 04 05 2012. Citaat:

"De spijskaart is beknopt en de aandacht gaat naar de lunch- en menuformules. De chef beschouwt het als een uitdaging om relatief gewone gerechten op een geraffineerde manier naar voren te brengen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Bresca.
DMuze: The Happy Eater.

Verschenen in DM magazine op 24 03 2012. Citaat:

"Ons hoofdgerecht is berkshirevarken, bijzonder sappig, genereus geserveerd met groene kool, rode biet, een krokant soesje en (oefen daar maar eens op) kruisdisteloesterzwam. De paddestoelen zijn beetgaar, op de jus van rode biet ligt een babybietje. Dit is echt eten, hedendaags gepresenteerd. Daar houd ik van. Ook de Hongaarse Zweigelt in het glas bekoort."

Bresca, Kerksken
Creatief met groenten

Verschenen in Steps op 10 01 2012. Citaat:

"We starten hoe dan ook met een kleurrijk gepresenteerd groentenvoorgerechtje met rode biet, afgewerkt met toefjes en sneeuw van verse geitenkaas. Een smaakvolle en lichte starter, creatief opgeluisterd met zeekraal en gefrituurd zeewier. Een weinig later al brengt Orfa, de charmante vrouw des huizes, op de plancha gebakken verse sint-jakobsnootjes, vergezeld van een krokante witloofbrunoise. Aan smaak en techniek ontbreekt het dit gerecht opnieuw allerminst, en de coquilles zijn gebakken zoals het hoort."

'Een bekroning voor ons harde werk'
Restaurant Bresca voor het eerst in Gault Millau

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"In zijn keuken probeert de chef iedere dag gerechten met verfijning, creativiteit en smaak te bereiden. De laatste weken waren superdruk. 'We deden mee aan de actie Jong Keukengeweld - een project waarbij jonge chefs een gastronomisch menu bereiden aan een voordelig tarief voor klanten jonger dan 30 - en dat gaf toch wat voor extra volk bovenop onze vaste klanten. Ik heb er echter geen probleem mee dat het nu nog drukker wordt, mensen zullen wel nieuwsgierig zijn. Deze score is ook een stimulans om verder te doen en is een bekroning voor al ons werk.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

'Jongeren mogen gerust ouders trakteren'
Actie Jong Keukengeweld

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 10 2011. Citaat:

"'Het menu is bedoeld voor jongeren tot 30 jaar maar ik ben iets ruimer: jongeren die bijvoorbeeld hun ouders trakteren, kunnen dit ook voor hen bestellen.' De actie loopt tot 15 november. Chef-kok Van Quaethem, die eerder ook aan de slag was in de Lijsterbes in Berlare, is overigens nog op zoek naar personeel. 'Wie wil werken kan hier altijd terecht, we zoeken een chef de partie.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie Oost-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Bresca

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 02 10 2011. Citaat:

"In zijn keuken bereidt Frédéric gerechten met veel verfijning, creativiteit en smaak. “We brengen vooral herkenbare gerechten met een verrassende toets”, omschrijft hij het zelf. “Seizoensgebonden ingrediënten vormen de basis. Liefst producten die lokaal geproduceerd worden. Indien nodig, kunnen daar andere invloeden bijkomen, maar nooit als hoofdingrediënt.” Kortom, een Frans-Belgische keuken voor de fijnproever."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Gewoon op een ongewone manier.
Restaurant Bresca te Kerksken-Haaltert.

Verschenen in knackweekend.be op 20 10 2010. Citaat:

"Een souschef uit een bekend restaurant die voor zichzelf begint, dat wekt belangstelling op. Deze keer is het de 34-jarige Frédéric van Quaethem, die zijn baas Geert Van der Bruggen van De Lijsterbes verliet om samen met zijn vriendin op eigen vleugels verder te gaan."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8/10.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.