Helsen

Alle persartikels over restaurant Helsen

Restaurant Helsen wordt een foodbar

Verschenen in Made in Kempen op 29 12 2017. Citaat:

De nadruk bij de nieuwe Foodbar Helsen ligt op toegankelijkheid en gezond. Van maandag tot en met donderdag zal de zaak open zijn van 11 tot 17 uur. "De nadruk ligt dan op de snelle hap en een take away. We werken met seizoenproducten en maken daar salades mee, een dikke belegde boterham, een tartaar van rund, enz. Vrijdag en zaterdag zijn we open vanaf 18 uur en dan serveren we kleine gerechten, de zogenaamde small plates. Dus niet langer menu’s met aangepaste gerechten, maar wel alles huisgemaakt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dining with the Stars: Restaurant Helsen

Verschenen in beetgraag.be op 26 09 2016. Citaat:

In het kader van de actie Dining with the Stars ging beetgraag.be op bezoek bij restaurant Helsen te Kasterlee.

Het 4-tal amuses waren direct al een voltreffer. Puur en simpel, perfect in harmonie afgekruid. Het daaropvolgende 5-gangenmenu ging in dezelfde lijn verder. Royale porties, vakkundig gegaard en barstend van smaak. De heerlijke avond werd nog afgesloten met een schilderij van een,  allesbehalve zwaar, dessert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Helsen: Actueel gastronomisch eetadres in Kasterlee

Verschenen in knackweekend.be op 02 04 2015. Citaat:

"Zeeduivel verschijnt in jus van bouillabaisse met gekonfijte aubergine, chistorraworst en ingemaakte tomaat. Schol komt met jonge prei, aardappelcrème, krab, jus van kardamom, infusie van komkommer en flan van yoghurt. Duif combineert de chef met crème van pompoen, radijzen, bospaddenstoelen en crème van zwarte look.

De onberispelijke maaltijd vol pure smaken werd afgerond met Jonagold & Granny Smith met karamel en sorbet van witte chocolade."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Helsen, Kasterlee

Verschenen in Goesting Antwerpen op 18 03 2015. Citaat:

"Mijn hoofdgerecht wordt kalfslende met pastinaak, zoete ui en Keiemtaler. Sappig vlees dat smelt op de tong, maar iets te veel vlees op het bord en te weinig van de lekkere Pied de Mouton-paddenstoelen. Mijn tafelgenoot krijgt kalfszwezeriken. Krokant zoals het hoort, met beetgare seizoengroenten."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014: Restaurant Helsen, Kasterlee

Verschenen in Kris Kookt op 05 11 2014. Citaat:

"Wij genoten van een diner waar we van het begin tot het einde werden verrast door de kookkunsten van Jong Keukengeweld chef Frederic Helsen. Heerlijke gerechten, fris en perfect op smaak, origineel en seizoensgebonden. Als aperitief koos ik op een Dinsdag avond voor een basic Tonic, deze werd niet puur maar met een extra schijfje limoen en enkele bosbessen geserveerd. Een extra toets die de tonic net een tikkeltje extra geeft. Deze trend zette zich door gedurende heel ons diner. Net dat tikkeltje extra."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Restaurant Helsen, Kasterlee
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 02 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Helsen te Kasterlee.
Lees het verslag

Culinair genieten in het oude postkantoor.
Helsen, Kasterlee.

Verschenen in Be-Gusto op 12 02 2014. Citaat:

"Onze verwachtingen voor de re-visit bij restaurant Helsen werden niet enkel bevestigd maar ook zwaar overtroffen. Een culinaire evolutie die duidelijk waarneembaar is, smaken en aroma’s worden tot in finesse uitgewerkt en gecombineerd. De chef brengt een moderne keuken maar de aandacht naar de essentie en het product wordt echter nooit verloochend. Dit in combinatie met een uiterst charmante bediening, maakt het verhaal compleet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Helsen, Kasterlee
Reportage RTV - Jong Keukengeweld

Verschenen in eigen redactie op 24 09 2013. Citaat:

In kader van de actie Jong Keukengeweld was RTV op bezoek bij Frédéric Helsen

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Verslag 'Antwerpen Proeft' wandeling

Verschenen in Be-Gusto op 11 05 2013. Citaat:

"Het was moeilijk om proevertjes over te slaan want stuk voor stuk creëerden de chefs vol passie deze 'creatievelingen'. De nieuwe locatie inspireerde de organisatie duidelijk want er werden enkele gastronomische kleppers binnengehaald!"

Verschenen over 'Antwerpen proeft' op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

Helsen: Jonge gastronomische parel in de Kempen

Verschenen in Be-Gusto op 17 02 2013. Citaat:

"Bij restaurant Helsen genoten we van een zeer goede prijs-kwaliteit, er zit veel potentieel in deze keuken. Misschien dat een lokale touch nog een extra dimensie kan geven. De bediening is uiterst professioneel met centraal de volkse vriendelijkheid. Ook de chef draagt zijn steentje bij en doet rustig zijn toer in de zaal. Dit hoort bij het verhaal en culinaire fierheid maakt ook mij gelukkig. Restaurant Helsen een beleving om te koesteren en ook voor de zomer een adres om met stip te noteren!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Helsen - Frédéric Helsen
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 01 10 2012.

Hoe ziet een dag van Frédéric Helsen, chef-kok restaurant Helsen, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Restaurant Helsen blijft het prima doen

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 09 2012. Citaat:

"Chef-kok Frédéric Helsen is met het gelijknamige restaurant in Kasterlee als enig Kempens restaurant geselecteerd voor 'Jong Keukengeweld' dit jaar. (...) Restaurant Helsen dwong al een plaatsje af in de Michelingids en kreeg eind 2011 een aardige quotering van 14 punten in de GaultMillau-gids voor 2012. Bovendien dwong het restaurant voor het tweede jaar op rij een selectie af voor ‘Jong keukengeweld’, een initiatief van ‘Vlaanderen Lekkerland’."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Helsen, Kasterlee
Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"De gastvrouw ontvangt spontaan vriendelijk en beschikt over de juiste eigenschappen om mensen snel op hun gemak te stellen. Frédéric is wat mensenschuw en blijft liever in de keuken. De kok kiest voor eersteklasproducten en verse kruiden die hij verwerkt in zuivere bereidingen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"De Scheldestad gaat prat op een rijke tafelcultuur. Ook de omgeving doet niet onder. De streek rond Mechelen wordt 'de groentetuin van Europa' genoemd en snoepers kunnen hun hart ophalen aan allerlei lokale lekkernijen zoals Antwerpse Handjes, Lierse Vlaaien, Turnhoutse wafels, Heistse noppen." Weekend Knack maakte een selectie.

 • Alternatieve visbrasserie: Au Vieux Port
 • Klassebistro: Au Vieux Port
 • Kwaliteit zonder poeha: Restaurant Het Gerecht
 • Bistronomie: Restaurant Veranda
 • Gastronomie zonder franjes: L'Amitié
 • Bij de bakkampioen: Lunch-Lounge Het Gebaar
 • Betaalbare verfijning: Restaurant Vin Perdu
 • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Helsen
 • Familiale brasserie: Baron van Zon
 • Verrassende gastronomie: Restaurant Nuance
 • Lekkere winkels: Bakkerij Goossens, Chocolatier Del Rey, Kaashandel Schockaert, Mechelen

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie Antwerpen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Restaurant Helsen: nieuwkomer met pure keuken

Verschenen in 6minutes.be op 27 05 2011. Citaat:

"Frédéric Helsen, een jonge dertiger, is een man van weinig woorden. De jonge ambachtsman laat liever zijn borden spreken. Zijn gerechten getuigen van klare taal. Zonder wolligheid of overbodig franje toont het jonge keukentalent een fris signatuur. Hij wikt en weegt zijn producten om ze in fraai afgemeten composities te presenteren."

Restaurant Helsen: nieuwkomer met pure keuken

Verschenen in 6minutes.be op 26 05 2011. Citaat:

"Frédéric Helsen kookt zoals hij spreekt. Aangenaam afgemeten, gedoseerd, beheerst en met overtuiging. Het smaakpalet van zijn ingrediënten wint daardoor aan kracht en puurheid. Hij is duidelijk aanhanger van een klare, culinaire taal. Met een paar topproducten een harmonieus en krachtig en tegelijk genuanceerd smakend geheel samenstellen is zijn devies."

Restaurant Helsen: Met twee sta je sterk

Verschenen in Trends Magazine op 28 04 2011. Citaat:

"Wendy ontvangt met innemendheid en Frédéric blijft op de achtergrond. hij doet zij best om puur te koken, een keukenstijl die past bij de sobere inreichting."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Mes & Vork: Zacht sprekende borden.
Restaurant Helsen te Kasterlee.

Verschenen in DM magazine op 26 03 2011. Citaat:

"Kasterlee mag pronken met een rijk geschakeerd aanbod van horecazaken. Met restaurant Helsen dat een half jaartje open is, kreeg het pompoendorp er een fris ogend topadres bij. Zacht sprekende en intimistisch gestileerde borden tonen een zeer beheerste chef."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Nieuwkomer met toekomst.
Restaurant Helsen te Kasterlee.

Verschenen in Weekend Knack op 07 12 2010. Citaat:

"Frédéric Helsen kiest voor eersteklasproducten en verse kruiden die hij verwerkt in zuivere bereidingen. Hij brengt een pure versie van de moderne gastronomische keuken, die goed past bij de pure inrichting van de eetzaal."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8/10.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.