Fleur de Sel

Alle persartikels over restaurant Fleur de Sel

Culinaire verwennerij in Fleur de Sel

Verschenen in beetgraag.be op 20 03 2017. Citaat:

Het longhaasje van het kalf werd vergezeld door truffel (bianchetti), soorten en structuren van loof. Ook hier laat chef Alex zien dat je met maar enkele ingrediënten een zeer boeiend gerecht kunt maken. Heerlijk!

Alex Verhoeven en gastvrouw Nathalie de Baenst (vrouw van Alex Verhoeven) hebben gezorgd voor een enorme culinaire ervaring, heel veel gezelligheid én vooral het gevoel dat we hier zeker terug moeten komen genieten!

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Restaurant Fleur de Sel, Kasterlee

Verschenen in Kris Kookt op 02 12 2016. Citaat:

Kris Kookt liet zich nog eens verwennen door de kookkunsten van Alex Verhoeven en de gastvrijheid van zijn vrouw Nathalie de Baenst in hun restaurant Fleur de Sel te Kasterlee.

Sinds zijn laatste bezoek heeft niet enkel het interieur maar ook de keuken en de ontvangst een hele evolutie ondergaan. Het was dan ook volop genieten met pure en zuivere topgerechten, die barstten van creativiteit. Met de vlotte en vriendelijke bediening krijg je hier meteen ook een warm thuisgevoel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Fleur De Sel: ferm goe bezig!

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 02 12 2015. Citaat:

Voor Hot Cusine de Pierre heeft restaurant Fleur de Sel te Kasterlee alle verwachtingen met glans ingelost!

Een vlotte en vriendelijke bediening, een gedreven team, heel smakelijk eten en leuke bier- en wijntjes.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Een etentje bij Fleur de Sel, da’s de moeite wel!

Verschenen in Koken op hakken op 01 07 2015. Citaat:

Koken op Hakken profiteerde van het mooie weer en ging lunchen bij restaurant Fleur de Sel te Kasterlee. Het werd zowel qua sfeer als qua eten een zalige namiddag. Ze postte dan ook enkele mooie foto's op haar blog.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Fleur de Sel, Kasterlee

Verschenen in Kris Kookt op 08 03 2015. Citaat:

"Ook tijdens de restaurantweek scoort Alex met zijn creatieve kookkunsten. Deze keer met misschien net iets teveel Aziatische tinten. Starten deden we met verschillende amuses die ons lieten uitkijken naar meer, vervolgens 4 gangen culinair genieten en afsluiten met verschillende zoetigheden bij de koffie. Respect voor dit jong culinaire duo die de Kempen mee op de culinaire kaart van België zetten. Proficiat Alex, Nathalie en team Fleur de Sel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alex Joseph, beste jonge chef Benelux
San Pellegrino Young Chef 2015.

Verschenen in eigen redactie op 16 02 2015. Citaat:

Alex Joseph, chef van Rouge Tomate te Brussel is verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. Hij haalde het van Davy De Pourcq van restaurant Volta (Gent) en Alex Verhoeven van Fleur de Sel (Kasterlee).

Alex Joseph komt uit Californië en kwam in 2009 naar 'Rouge Tomate' te Brussel, waar hij een stage van 3 maanden zou doen. Hij is daar gebleven en is ondertussen chef van het restaurant. 

Joseph mag het eind juni - tijdens de wereldexpo in Milaan - deelnemen aan de finale van deze wereldwijde wedstrijd.

Meer info: www.finedininglovers.com

S. Pellegrino 'Young Chef 2015'
Finalisten Benelux 2015

Verschenen in eigen redactie op 04 02 2015. Citaat:

In de wereldwijde wedstrijd "S. Pellegrino Young Chef 2015" gaat het watermerk S. Pellegrino op zoek naar de beste jonge chef ter wereld.

Maar liefst 3.620 jonge chefs uit 191 landen schreven zich in voor de wedstrijd en uit al die kandidaten werden nu per regio de finalisten geselecteerd.

Op 16 februari nemen de finalisten van de Benelux het tegen elkaar op.

Feedback bij dit artikel (dd. 16/02/2015):
Alex Joseph, chef van Rouge Tomate te Brussel, werd verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. Joseph mag het eind juni tijdens de wereldexpo in Milaan opnemen tegen de winnaars van 19 andere regio’s.

Lees het volledige artikel

Fleur de Sel: Jong culinair talent in Kasterlee, Alex Verhoeven

Verschenen in Kris Kookt op 08 12 2014. Citaat:

"Chef Alex is één van de Belgisch opkomende talenten. Een creatieve kok die graag werkt met kwaliteitsproducten. Zo serveert hij elke maand een volledig nieuw menu, aangepast aan het seizoen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Fleur de Sel, Kasterlee

Verschenen in Be-Gusto op 01 10 2014. Citaat:

"Chef Verhoeven toont duidelijk ambitie en maakt zijn reputatie als jong culinair talent waar. Zijn hedendaagse kookstijl staat ondanks zijn jonge leeftijd al op een zeer hoog niveau en schittert met verfijnde creaties. Iets meer diepgang in smaken en soms uitwijken naar het 'less is more' principe kan nog bijdragen tot meer in balans zijnde gerechten. Desalniettemin is het vandaag al duidelijk dat Fleur de Sel bij de gastronomische top van de Kempen behoort en dat deze geoliede machine nog veel in petto heeft. Dit in combinatie met de charmante en gastvrije bediening zorgt voor een succesvolle tandem."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld: Chef Alex Verhoeven, Fleur de Sel

Verschenen in eigen redactie op 30 09 2014. Citaat:

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Kempens talent kookt op Tomorrowland
Chef-kok Alex Verhoeven, Fleur de Sel (Kasterlee)

Verschenen in hln.be op 19 07 2014. Citaat:

"Topchef Alex Verhoeven van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee mag op Tomorrowland zijn interpretatie van een curryworst special serveren. Geen vettige gehaktschijf met een dubieus verleden, wel een zorgvuldig samengesteld hapje waarmee hij een wedstrijd van Gault Millau won. Voor de foodies in Boom is de Verhoeven special dit en volgend weekend verkrijgbaar in het pop-up restaurant van Gault Millau."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Culinair talent: Alex Verhoeven, chef-kok van Fleur de Sel te Kasterlee

Verschenen in Weekend Knack op 24 07 2013. Citaat:

De Doos:
Deze zomer selecteert Weekend Knack elke week een jong culinair talent in één van de tien Belgische provincies. De kok krijgt een doos met vier streekproducten. Daarmee maakt hij vier creatieve gerechten.

Deze week: Alex Verhoeven, chef-kok van restaurant Fleur de Sel te Kasterlee.

"Als chef-kok kiest Axel voor een eigen stijl. 'We bereiden frisse gerechten met veel smaken, die in balans zijn. Het hoofdproduct krijgt een ereplaats. Voor de begeleiding zoeken wij naar smaken die het hoofdproduct nog verder ophemelen. Aan het einde van een maaltijd weten de gasten niet altijd wat ze hebben geproefd, maar ze vonden het wel verrassend lekker. Ik voel als kok veel affiniteit met vis, vooral de duurdere soorten. Ik hou van de textuur van het vlees van zeebaars, skrei, tarbot en zeetong. Als kok kun je er veel kanten mee op.'"

Horeca Award 'Beste restaurant' voor Fleur de Sel te Kasterlee

Verschenen in eigen redactie op 29 01 2013. Citaat:

Op de uitreiking van de jaarlijkse 'Horeca Awards', de oscars voor de Belgische restaurants, cafés en hotels, won Fleur de Sel te Kasterlee de award voor 'Beste Restaurant'.

"De kok en de gastvrouw zijn nog zeer jong. Hoewel ze slechts één jaar bezig zijn, straalt alles in Fleur de Sel een uitnodigende en warme sfeer uit. De ruimte tussen de tafels werd bewust groot gehouden om de privacy van de gasten te garanderen. Het klassevolle interieur met de gedekte tafels is een lust voor het oog. De bediening is van het hoogste niveau, de gasten krijgen ruim uitleg over gerechten en wijnen. Alles wat uit de keuken komt, is tot in het kleinste detail afgewerkt en barst van smaak. Zelfs bij een volle zaal komen de borden vlot uit de keuken en blijft de bediening efficiënt, rustig en uiterst vriendelijk. "

Bekijk alle winnaars in de verschillende categorieën op www.horecaawards.com

Origineel Fleur de Sel al na één jaar in GaultMillau

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Restaurant Fleur de Sel in Kasterlee heeft zijn start niet gemist. Na één jaar hard werken krijgt het in de Gault&Millau 2013 meteen 14 punten. (...) Chef-kok Alex Verhoeven en zijn vriendin Nathalie de Baenst zijn in de wolken met het goede nieuws. ‘Ik meen dat we gehonoreerd worden omwille van onze Frans-Belgische keuken, die we op een vernieuwende, speelse wijze presenteren’, zegt Nathalie. Zij is de gastvrouw en ontvangt voornamelijk een publiek van dertigers en veertigers, uitgesproken levensgenieters."

Lees het volledige artikel (externe link)

Fleur de Sel
Jong culinair talent in Kasterlee

Verschenen in knackweekend.be op 26 05 2012. Citaat:

"Een jong, aanstormend talent van 23 jaar met een gloednieuw, mooi en goedlopend restaurant: het bestaat. De 23-jarige chef-kok Alex Verhoeven en zijn even jonge partner Nathalie De Baenst lieten een vroeger baancafé aan de rand van Kasterlee verbouwen tot elegant gedecoreerd restaurant. (...) De twee jonge mensen zetten hoog in en geven wat ze kunnen. Niet alleen de inrichting en de tafeldecoratie van hun nieuwe restaurant hebben stijl, ook de bediening en de gerechten hebben klasse."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zilveren Lepel voor Fleur de Sel

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 04 2012. Citaat:

"Restaurant Fleur de Sel in Kasterlee heeft nauwelijks enkele maanden na de opening een eerste erkenning beet: de Zilveren Lepel."

"De jonge uitbaters zijn natuurlijk in hun nopjes met deze erkenning. 'Kasterlee is een gastronomisch eilandje. In Fleur de Sel vonden onze medewerkers de kers op de Kastelse gastronomische kaart', zei Martin Nauwelaerts van de Zileveren Lepel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Willem Asaert bezoekt Fleur de Sel.
DMuze: The Fussy Eater

Verschenen in DM magazine op 31 03 2012. Citaat:

"Alex Verhoeven kiest voor intense smaken, kookt herkenbaar en productgedreven. Focus houden en al die borrelende energie evenwichtig verdelen, dat is de boodschap."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.