Rascasse

Alle persartikels over restaurant Rascasse

Rascasse: Kapelse Parel in het groen

Verschenen in Be-Gusto op 06 06 2013. Citaat:

"Dat de bediening bij Rascasse borg staat voor een vriendelijke en professionele begeleiding is allang geen geheim meer. Ook de gerechten wonnen duidelijk aan verfijning en de sfeer is ongedwongen in een stijlvol kader. Een mix die zeker een garantie biedt voor een nieuw bezoek!"

"Chef Erwin Denijs deed ervaring op in De Karmeliet, Follies, Chez Bru, De Schone van Boskoop en Hippodroom. Gastvrouw Caroline Claeys, zus van Filip-De Jonkman Brugge, groeide op in een horeca familie en leerde de kunsten van het vak in La Souricière. In 2010 riep Gault Millau haar uit tot Gastvrouw van het jaar, een titel die we vandaag nog altijd bevestigd zien."

Lees het volledige artikel (externe link)

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013. Citaat:

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

Rascasse – Kapellen

Verschenen in Be-Gusto op 07 07 2012. Citaat:

"De gerechten zijn wel zeer goed op smaak en mooi afgekruid. De pladijsfilet was een zeer rijkelijk gerecht maar miste verfijning. Gebaseerd op eerdere ervaringen hadden we net iets meer verwacht, maar Rascasse blijft een gezellige culinaire halte in de natuur van Noord-Antwerpen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Rascasse tevreden met GaultMillau-score van 14/20

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Restaurant Rascasse is nu 3,5 jaar open. 'Het eerste jaar hebben we 13/20 gekregen, het daaropvolgende jaar werd dat 14/20 en nu hebben we weer 14/20 gekregen. Mijn vrouw werd bovendien in 2009 door GaultMillau uitgeroepen tot beste gastvrouw. Ik denk dat de beoordelingen van GaultMillau correct zijn. We hebben zeker niet te klagen', stelt Erwin Denys nog."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Van jagerskroeg tot witte huis. Restaurant Rascasse te Kapellen.

Verschenen in DM magazine op 23 01 2010. Citaat:

"Het restaurant kwam eind vorig jaar in het nieuws, toen GaultMillau er de 'gastvrouw van het jaar' ontdekte. Die jonge gastvrouw is Caroline Claeys, de zus van Filip Claeys, chef van de gereputeerde Jonkman in Brugge. (...) Caroline leerde chef Erwin denys kennen toen ze beiden werkten in De Karmeliet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Resultaten Knack Weekend Culinair Referendum 2009

Verschenen in Weekend Knack op 18 11 2009. Citaat:

In Knack Weekend van 16 september kregen de lezers de mogelijkheid om te stemmen voor hun favoriete restaurants. Bijna 5.000 lezers rangschikten, uit de eerste selectie van culinair journalist Pieter van Dooveren, per categorie drie gekozen restaurants in de volgorde van hun voorkeur.

Categorie 1 : De beste prijs-kwaliteitverhouding
winnaar: Spaans Dak (Oud-Heverlee), tweede: ‘t Korennaer (Sint-Niklaas), derde: French Kiss (Brussel)

Categorie 2 : De fijnste inventieve gastronomie
winnaar: Grand Cabaret (Nieuwpoort), tweede: Rascasse (Kapellen), derde: Ter Leepe (Zedelgem)

Categorie 3 : Het meest trendy restaurant
winnaar: Bristol (Knokke-Heist), tweede: Mets Gusta (Moeskroen), derde: Condacum (Kontich)

Categorie 4: De beste Belgische keuken
winnaar: Le Pigeon Noir (Ukkel), tweede: ‘t Zwaantje (Brugge), derde: ’t Klokkenhof (Brasschaat)

Caroline Claeys is de beste gastvrouw.
Rascasse te Kapellen.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Caroline Claeys en haar man Erwin Denys zijn sinds anderhalf jaar de trotse eigenaars van restaurant Rascasse. 'Een totale verrassing, het maakt me nog gelukkiger dan ik al ben', reageert ze wanneer ze het nieuws vernam. 'Ik was er totaal niet mee bezig. Ik ontvang onze klanten en doe dit heel graag en dan straal je dat ook uit. Het is een erkenning van ons werk, een bekroning van onze inspanningen.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Rascasse: Lekker maar niet goedkoop

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2009. Citaat:

"Rascasse heeft een eetzaal met niveaus en een centrale bar. Specialiteiten van de spijskaart zijn: zeebrasem in zoutkorst met piperade van zuiderse groenten (28 euro) en, in het seizoen, wildbereidingen. Wij vonden de prijzen van de gerechten flink gekruid voor een restaurant dat slechts een half jaar open is. De voordeligste formule was het menu met drie bereidingen en twee nagerechten voor 55 euro. Voor 20 euro meer worden daar passende wijnen bij geschonken."

Beoordeling keuken: 8/10.

Rascasse

Verschenen in Goesting Antwerpen op 03 07 2008. Citaat:

"Als voorgerecht kies ik voor een duo van paling (€16,50). Ik krijg drie stukjes paling gelakt met een mengsel van olie, sojasaus en balsamico en twee ravioli gevuld met een mengsel van gerookte paling, shii-take, sint-jakobsschelpen en een lauwe vinaigrette op basis van cabernet-sauvignonazijn. Het is een bereiding die opvalt door haar evenwicht en zachte contrasten."

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.