Rascasse
Restaurant Rascasse, Kapellen
Adres:
Kalmthoutsesteenweg 121
2950 Kapellen
Toon de ligging
Telefoon:
03 297 94 29
Chef-kok:
Erwin Denys
Type:
Restaurant
Keuken:
Belgisch, Frans
Hyperlinks:
Hyperlinks:
Michelin '16:
Pagina 276
Comfort: 3 vorken
GaultMillau '16:
Pagina 341
Keuken: 13.0 /20
Faciliteiten:
Airco, bar, parking, terras
Middag: | ma | di | wo | do | vr | za | zo | - | 12:00 | - | 14:00 |
Avond: | ma | di | wo | do | vr | za | zo | - | 18:30 | - | 22:00 |
Rascasse in de media
Rascasse: Kapelse Parel in het groen
Verschenen in Be-Gusto op 06 06 2013. Citaat:
"Dat de bediening bij Rascasse borg staat voor een vriendelijke en professionele begeleiding is allang geen geheim meer. Ook de gerechten wonnen duidelijk aan verfijning en de sfeer is ongedwongen in een stijlvol kader. Een mix die zeker een garantie biedt voor een nieuw bezoek!"
"Chef Erwin Denijs deed ervaring op in De Karmeliet, Follies, Chez Bru, De Schone van Boskoop en Hippodroom. Gastvrouw Caroline Claeys, zus van Filip-De Jonkman Brugge, groeide op in een horeca familie en leerde de kunsten van het vak in La Souricière. In 2010 riep Gault Millau haar uit tot Gastvrouw van het jaar, een titel die we vandaag nog altijd bevestigd zien."
NorthSeaChefs
Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013.
Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.
Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.
Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).
- Info: www.northseachefs.com
- Video: reportage VTM Nieuws
- Blog: verslag Be-Gusto
Rascasse – Kapellen
Verschenen in Be-Gusto op 07 07 2012. Citaat:
"De gerechten zijn wel zeer goed op smaak en mooi afgekruid. De pladijsfilet was een zeer rijkelijk gerecht maar miste verfijning. Gebaseerd op eerdere ervaringen hadden we net iets meer verwacht, maar Rascasse blijft een gezellige culinaire halte in de natuur van Noord-Antwerpen."
In de buurt van restaurant Rascasse
- Restaurant Heide Statie, Kalmthout
op 1.1 Km van Rascasse - Restaurant Zilverden, Kalmthout
op 1.7 Km van Rascasse - Restaurant De Bosduif, Kapellen
op 1.8 Km van Rascasse - Restaurant Keienhof, Kalmthout
op 1.8 Km van Rascasse - Restaurant Den Bosduin, Kalmthout
op 2 Km van Rascasse - Restaurant Miam Miam, Kalmthout
op 4.1 Km van Rascasse - Restaurant Fresh, Kapellen
op 4.2 Km van Rascasse - Restaurant Francesco, Kapellen
op 4.3 Km van Rascasse - Restaurant Trattoria, Kapellen
op 4.6 Km van Rascasse - Restaurant Entrez, Kapellen
op 4.6 Km van Rascasse