Rascasse

Restaurant Rascasse, Kapellen

Adres:

Kalmthoutsesteenweg 121
2950   Kapellen

Toon de ligging

Telefoon:

03 297 94 29

Chef-kok:

Erwin Denys

Type:

Restaurant

Keuken:

Belgisch, Frans

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 276
Comfort: 3 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 341
Keuken: 13.0 /20

Faciliteiten:

Airco, bar, parking, terras

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:30 - 22:00

Rascasse in de media

Rascasse: Kapelse Parel in het groen

Verschenen in Be-Gusto op 06 06 2013. Citaat:

"Dat de bediening bij Rascasse borg staat voor een vriendelijke en professionele begeleiding is allang geen geheim meer. Ook de gerechten wonnen duidelijk aan verfijning en de sfeer is ongedwongen in een stijlvol kader. Een mix die zeker een garantie biedt voor een nieuw bezoek!"

"Chef Erwin Denijs deed ervaring op in De Karmeliet, Follies, Chez Bru, De Schone van Boskoop en Hippodroom. Gastvrouw Caroline Claeys, zus van Filip-De Jonkman Brugge, groeide op in een horeca familie en leerde de kunsten van het vak in La Souricière. In 2010 riep Gault Millau haar uit tot Gastvrouw van het jaar, een titel die we vandaag nog altijd bevestigd zien."

Lees het volledige artikel (externe link)

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013.

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

Rascasse – Kapellen

Verschenen in Be-Gusto op 07 07 2012. Citaat:

"De gerechten zijn wel zeer goed op smaak en mooi afgekruid. De pladijsfilet was een zeer rijkelijk gerecht maar miste verfijning. Gebaseerd op eerdere ervaringen hadden we net iets meer verwacht, maar Rascasse blijft een gezellige culinaire halte in de natuur van Noord-Antwerpen."

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Rascasse

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.