Ô de Vie

Alle persartikels over restaurant Ô de Vie

Nieuwe voorzitter Jeunes Restaurateurs België

Verschenen in Weekend Knack op 30 01 2018. Citaat:

Olivier Massart, creatieve chef van restaurant Ô de Vie in Juprelle, is de nieuwe voorzitter van Jeunes Restaurateurs (JRE) België. De nieuwe voorzitter wil het werk van zijn voorganger voortzetten en kiest niet voor een stijlbreuk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Restaurant 'O De Vie': rijzende ster uit Juprelle

Verschenen in knackweekend.be op 26 01 2017. Citaat:

Chef-kok Olivier Massart hoeft zich niet meer te bewijzen. Bij restaurant O De Vie heeft hij een toegankelijke stijl gecreëerd en zet hij vooral de wensen van zijn klanten voorop.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Weekend Knack: Lekker Luik

Verschenen in Weekend Knack op 13 06 2012. Citaat:

De lekkerste winkeltjes, bistro's, brasseries en gastronomische restaurants. Weekend Knack maakte een selectie in en rond Luik.

  • Jong talent: Delys
  • Inventief: El Pica Pica, Ô de Vie, Li Cwerneu
  • Gastronomie: Le Coq aux Champs
  • Bouchon: Le Bistrot d'en Face
  • Bucolische: Zabonprés, Aux Berges de la Bel
  • Beste koop: Le Paris-Brest, Enoteca
  • Lekkere winkels: Maison André (Charcuterie, Luik), Crèmerie Saint-Rémy (Zuivelwinkel, rue Saint-Remy 23, Luik), La Botteresse de Sur-Les-Bois (Brouwerij,Saint-Georges), Georges Crosset (Banketbakker, Luik).

Lees het volledige artikel (externe link)

Ô De Vie: Rijzende ster
Weekend Knack: Lekker Luik

Verschenen in knackweekend.be op 12 06 2012. Citaat:

"Ô De Vie bevindt zich in Juprelle, op een steenworp van de taalgrens en op een boogscheut van Luik. Pas na aanbellen gaat de deur van het slot. Er is geen spijskaart, maar er is wel keuze uit diverse menu’s (vijf gangen 55 euro, zes gangen 65 euro). Olivier bruist van de ideeën en voor Waalse gastronomen die vernieuwing in het bord nastreven is de kok een rijzende ster."

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinaire toppers voor 2011.

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2011. Citaat:

"Wij vlooiden uit welk culinair talent de moeite loont. Vijf topadressen om naar uit te kijken: Innesto (Houthalen), Tuinkamer (Beerzel), Volta (Gent), Boury (Roeselare) en O De Vie (Juprelle)."

Tafelen: Inventieve keuken aan de taalgrens.
Restaurant Ô De Vie te Juprelle.

Verschenen in Weekend Knack op 01 12 2010. Citaat:

"De Waalse kok Olivier Massart is voor gastronomen die vernieuwing nastreven een rijzende ster."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.