Villared

Alle persartikels over restaurant Villared

Villared, Izegem

Verschenen in Venuez op 05 07 2016. Citaat:

Ook Venuez magazine is fan van de restyling van restaurant Villared te Izegem.

Dave Debal en Katja Berus, onder begeleiding van Lieven Musschoot, kozen voor een moderne invulling van de art-decostijl. Het groene marmer, de parelmoerwand en de muur van notenhout vormen harmonieuze accenten. Eyecatcher is het behang met flamingoprint.

Vermelding Villared in Bistronomiegids 2017

Lees het volledige artikel (externe link)

Villared, Izegem

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 30 06 2016. Citaat:

Het vernieuwde interieur was een goede reden voor Elise van Goesting magazine om nog eens een bezoekje te brengen aan Villared te Izegem.

De make-over blijkt een succes te zijn want al van bij het binnenkomen voelde ze zich meteen goed. De uitstekende en professionele bediening, de wijnkeuzes en natuurlijk ook de kookkunsten van chef Dave Debal zijn nog steeds de steevaste waarden. Van begin tot einde was het echt genieten geblazen!

Beoordeling: 5 sterren.
Eten: 9/10, Service: 9/10, Comfort: 9/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Villared restyled!

Verschenen in eigen redactie op 31 05 2016. Citaat:

Restaurant Villared onderging een grondige metamorfose en werd door interieurarchitect Lieven Musschoot volledig gerestyled.

Vanaf 31 mei ontvangen Dave en Katja hun gasten in een volledig vernieuwd interieur: een warme en gezellige mix van hout, stof en tegeltjes, een clash tussen oud en nieuw!

Lees het volledige artikel

Special event, 10 maart 2016: Villared meets Wijnhuis Jeuris.

Verschenen in eigen redactie op 08 02 2016. Citaat:

Op donderdag 10 maart organiseert chef-kok Dave Debal een verrassende 'wine & foodpairing'-avond doorheen de ongekende maar schitterende Portugese wijnen, dit in samenwerking met Wijnhuis Jeuris.

Arrangement aan €75 all-in: apero, 4 gangen, wijnen, waters en koffie.

Chef-kok Dave Debal serveert op 27 augustus een speciale 'Amayna' Dinner

Verschenen in eigen redactie op 11 08 2015. Citaat:

Match Made in Heaven! Op donderdag 27 augustus serveert chef-kok Dave Debal een speciale 'Amayna' Dinner.

In samenwerking met Wijnen Dercor kan u in restaurant Villared te Izegem genieten van een 4-gangen menu in combinatie met de meest excellente wijnen van Amayna, de top uit Chili.

Dit aan de aantrekkelijke prijs van €70 all-in.
Bekijk de menu

Lekkere keuken aan verteerbare prijzen
Restaurant Villared, Izegem

Verschenen in Weekend Knack op 03 12 2014. Citaat:

"Villared viel meteen in de smaak en dat komt door de sfeer, omdat Dave Debal kan koken en weet wat lekker is en omdat de prijzen door de beugel kunnen."

"Katja Berus, die eigenlijk tandtechnicus van beroep is, ontvangt de gasten. Dave Debal, die het vak leerde bij Ducasse in Parijs, is geïnteresseerd in moderne gastronomie en beheerst de laatste technieken. Hij behandelt eersteklas producten met respect. Alles wat wij proefden was actueel en had smaak. Wij bestelden het menu Bib Gourmand met keuze (35 euro)."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit: 8,5

Lees het volledige artikel (externe link)

Villared en Cuisine Kwizien behouden Bib Gourmand

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 11 2014. Citaat:

"Cuisine Kwizien werd voor het eerst geselecteerd voor Bib Gourmand in de gids van 2013. Villared staat er al enkele jaren langer in. Inspecteurs van Michelin komen meerdere keren langs, onaangekondigd uiteraard. ‘Soms heb je een vermoeden, maar er is geen tijd om daarbij stil te staan’, zegt Dave Debal van Villared."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Leenstraat: het culinair Walhalla van Izegem
Reportage over restaurants La Durée en Villared

Verschenen in Krant van West-Vlaanderen op 14 03 2014. Citaat:

"De Leenstraat op de Bosmolens herbergt twee van de beste restaurants van Izegem: tweesterrenzaak La Durée van Angelo Rosseel en Villared van Dave Debal, goed voor een score van 14 op 20 in GaultMillau. 'We gaan regelmatig bij elkaar eten', klinkt het. Dat Dave Debal en Angelo Rosseel allebei ooit een toprestaurant zouden runnen, stond haast in de sterren geschreven. Allebei zijn ze al van jongsaf aan gefascineerd door alles wat met koken te maken heeft."

Villared vijfde jaar op rij in Bib Gourmand

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 11 2012. Citaat:

"Met de publicatie van de nieuwe Bib Gourmand restaurantgids zien Dave Debal en Katja Berus hun restaurant Villared in de Leenstraat al voor het vijfde jaar op rij vermeld staan. ‘Toen we begonnen, was zo'n vermelding iets waar we voor werkten’, vertelt Dave. (...) 'Ons Bib Gourmandmenu wisselt om de vijf weken. In die vijf jaar dat we vermeld staan, werd nooit twee keer hetzelfde aangeboden. We spelen in op trends en kiezen nieuwe producten.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie West-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Izegem op de culinaire kaart!
Restaurant Villared te Izegem

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 11 2010. Citaat:

"Kortom, ik heb eigenlijk geen enkel verbeterpunt voor dit restaurant. Ik ga er zeker met plezier opnieuw naar toe en mocht je ooit in de buurt van Izegem zijn (hoe klein ook de kans), Villa Red is zeker een aanrader!"

Lees het volledige artikel (externe link)

'Altijd beter proberen te doen'
Dave Debal van restaurant Villared

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Ik ben sprakeloos. Je probeert natuurlijk zo goed mogelijk je best te doen en de lat iedere keer ietsje hoger te leggen, maar een veertien op je rapport krijgen is bijzonder plezant', reageert de jonge Izegemse chef."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

De schattenjagers van Peter Goossens & co.

Verschenen in tijd.be op 25 09 2010. Citaat:

'Local' is het nieuwe culinaire buzzword onder de sterrenchefs. Peter Goossens en Kobe Desramaults willen in hun streek gekweekte groenten en regionaal vlees serveren.

Kobe Desramaults lag mee aan de basis van Local Food Express. Sinds een half jaar rijdt zijn neef Rudi Verstraete twee keer per week door het Vlaamse platteland langs een keure lokale boeren, om vervolgens de opgehaalde topproducten kraakvers te leveren bij een ander keure: die van de betere eethuizen.

Restaurants met producten van Local Food Express: Hof Van Cleve (Kruishoutem), In de Wulf (Dranouter), Escabeche Tapas de Luxe (Waregem), Benoit & Bernard De Witte (Ouwegem), Pakhuis (Gent), C-Jean (Gent), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), Table d'Amis (Kortrijk), Lotus Root (Eke), La Duree (Izegem), Villared (Izegem), Pegasus (Poperinge), Hotel Reverie (Rodeberg), De Nachtegaal (Rodeberg), De Smaak (Izegem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin geeft Villared vermelding Bib Gourmand.

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 11 2009. Citaat:

"Restaurant Villared in Izegem ging van start in 2004 en het is de tweede keer dat de zaak zo'n vermelding krijgt. 'Het restaurant serveert een menu bestaande uit voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor een maximumprijs van 35euro', licht chef Dave Debal toe. 'De gerechten zijn altijd vers bereid. We pakken niet uit met speciale zaken, maar zorgen voor een eerlijke keuken. De gerechten voorzien we ook altijd nog van een persoonlijke toets vooraleer ze geserveerd worden.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Vincent zoekt Jong keukengeweld in West-Vlaanderen.
Reportage van Vlaanderen Vakantieland.

Verschenen in www.een.be op 19 10 2009. Citaat:

"Jongeren en topgastronomie: het lijkt niet meteen de perfecte combinatie. Maar daar komt tijdelijk weer verandering in! Twintig West-Vlaamse topchefs zetten met de actie Jong Keukengeweld de deuren open voor jonge lekkerbekken! Vincent Verelst neemt nu al de proef op de som."

Tweede editie 'Jong Keukengeweld' van 1 oktober tot 15 november 2009.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2009. Citaat:

De organisatoren (Westtoer en Horeca West-Vlaanderen) selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.

‘Jong keukengeweld’ is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).

Terrastafelen : Adressen in West-Vlaanderen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

De Standaard filterde 49 eethuizen in Vlaanderen en het Brusselse uit de Bib Gourmand, allemaal met terras of buiteneetplekje, en allemaal met een driegangenmenu voor minder dan 35 euro.

De adressen te West-Vlaanderen :

Le Flore, De Houtsnip, Restaurant Eglantier, Alain Meessen, Renty, Rita, Vijfwege, Gasthof 't Hommelhof, De Lieve, 't Notarishuys, Luna Piena, De Kruidenmolen, Old Fisher, De Roeschaert, Villared

Villared

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 11 2008. Citaat:

"'Hier hebben we de jongste jaren hard naartoe gewerkt', zegt chef Dave Debal over de bib gourmand voor zijn restaurant Villared in Izegem. 'Na de erkenning die we eerder dit jaar kregen in de gids GaultMillau doet ook deze bekroning in de Michelingids ons veel plezier', vervolgt hij. Villared brengt al vijf jaar een Frans-Italiaanse keuken met een Belgische toets."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.