X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Souvenir

Alle persartikels over restaurant Souvenir

Restaurant Souvenir verlaat Ieper en trekt naar... De Vitrine

Verschenen in KW.be op 04 12 2017. Citaat:

Restaurant Souvenir sluit in maart de deuren na vier jaar in de Surmont de Volsberghestraat. Joke Michiel en Vilhjalmur Sigurdarson trekken naar Gent... maar behouden toch een West-Vlaams touch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Souvenir – Les beaux souvenirs ne meurent jamais’

Verschenen in Be-Gusto op 30 07 2017. Citaat:

Onglet kan fenomenaal zijn als de chef er mee kan werken. En dat kan chef Vilhjalmur als geen ander. Het stukje onglet van Limousin is overheerlijk en komt met geglaceerde ui, tuinbonen en een Hollandaise saus.

Pigeon time! Duif werd gerijpt en gerookt en wordt in zijn puurheid geserveerd met gegrilde komkommer en een sausje met venkel olie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Restaurant Souvenir, Ieper
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 05 2016. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Souvenir te Ieper.
Lees het verslag

Restaurant Souvenir: De keuken van de waarheid

Verschenen in knackweekend.be op 22 10 2015. Citaat:

Hoofdrollen zijn weggelegd voor groenten uit eigen streek, vis van duurzame visserij en ook vlees van lokale producenten. Dat resulteert in puur smakende bereidingen, die subliem zijn door hun natuurlijke karakter.

Dit is de visie van chef Vilhjalmur Sigurdarson, van restaurant Souvenir te Ieper. Door zijn rijke ervaring bij enkele sterrenchefs en de passie van Joke Michiel is een avond in dit eethuis een uiterst aangename ervaring.
WeekendKnack is daar al getuige van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Restaurant Souvenir, Ieper

Verschenen in Kris Kookt op 06 05 2015. Citaat:

Volgend op verschillende lovende recensies ging Kris Herrijgers op bezoek bij restaurant Souvenir te Ieper.

'Evenwichtige gerechten, simplistisch opgebouwd rond het hoofdproduct', zo omschrijft hij op zijn blog 'tales of taste' het gekozen menu. De Ijslandse chef gebruikt in hoofdzaak groenten en vlees van lokale boeren en producenten.

Behalve het dessert genoot hij van een op en top bistronomisch diner, dat geserveerd werd door de chef zelf. Iets wat erg geappreciëerd werd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Souvenir, Ieper

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 15 04 2015. Citaat:

"Smaak is de rode draad bij Souvenir: op elk bord, in elk hoekje van het interieur. Moest er een provinciaal kampioenschap voor restaurants bestaan, ik zet mijn geld in op Souvenir."

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Souvenir, Ieper

Verschenen in goestjes.be op 11 11 2014. Citaat:

"De ingrediënten waar de Scandinavische chef mee werkt zijn eenvoudig en puur. Wat hij ermee doet verrassend , smaakvol en authentiek. 'Le Bonheur n’est pas une expérience, c’est un souvenir.' Wij houden alvast aangename souvenirs over aan een heerlijke en gezellige avond in Ieper. Een verrijking voor West-Vlaanderen en zeker een aanrader voor iedereen aldaar en ver erbuiten. Niet te verwonderen dus dat Souvenir gisteren werd verkozen tot Gault Millau ontdekking van het jaar!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Food fun @ the battlefields
Souvenir, Ieper

Verschenen in Be-Gusto op 09 08 2014. Citaat:

"De gerechten worden afwisselend door de bediening en de keuken ingezet en bij een extra tussengerecht is het de chef zelf die toelichting komt geven. Hij moet het geweten hebben want dit is de knaller van de avond. Een combinatie op sterrenniveau door een perfect gegaarde edele langoustine te verblijden met girolles en een uitstekende saus van champignon en hazelnoot. De vlaag van creativiteit door dit te pairen met rode biet en kersen is meer dan geslaagd, un souvenir."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Souvenir - Ieper

Verschenen in coolinary.be op 25 07 2014. Citaat:

"Een zinnenprikkelend gerecht presenteren met louter groenten als belangrijkste protagonisten - in dit geval 'knolselder, spitskool en lijnzaad' - het is lang niet iedere chef gegeven. Vilhjalmur doet het met verve. Dat hij in het verleden post vatte aan de stoof naast fijn volk als Kobe Desramaults en Gert De Mangeleer heeft hem alvast geen windeieren gelegd. De bouillon en schuim van knolselder en de gepekelde spitskool, rijkelijk afgewerkt met lijnzaad en goudsbloem, was een schot in de roos."

Lees het volledige artikel (externe link)

Souvenir, Ieper

Verschenen in elidesc says op 13 07 2014. Citaat:

"Dit is beslist het beste wat ik in 2014 al gegeten heb: origineel, meer dan heerlijk en onderdeel van een totaal kloppend plaatje. Volgens mij is het geluk niet énkel een herinnering, het is de optelsom met de ervaring erbij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Souvenir, Ieper

Verschenen in Illyvanilly op 26 05 2014. Citaat:

"Straf van Willi en Joke om zo’n tof restaurant in Ieper neer te poten. We hebben echt genoten van de sfeer en van dit menu! Ook al vonden we dat de porties nogal groot zijn: ons buikje goed rond gegeten, en laat ons dat net niet nodig vinden. Eén ding is zeker, we komen snel terug!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: Souvenir, Ieper

Verschenen in Venuez op 09 05 2014. Citaat:

"Souvenir hoopt een geheel nieuw segment van uit eten gaan te representeren. Met zijn innovatieve keuken die al eens van de geijkte paden durft af te wijken sluit Vilhjalmur hier perfect bij aan. Als aanhanger van de terroir-filosofie zal hij dan ook ten volle gebruik maken van de hem omringende natuur; zowel wat betreft groenten van gepassioneerde boeren als kwaliteitsvis van duurzame visserij en vlees van lokale producenten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Souvenier, Ieper

Verschenen in vaut le voyage op 03 05 2014. Citaat:

"Opnieuw ogenschijnlijk minimalisme daarna met de radijs en de duinasperge die worden aangevuld met geitenkaas en mosterdbloem. Ook hier laat de chef de eenvoud en de eerlijke en pure smaken voor zich spreken. En dat werkt, al kunnen we ons inbeelden dat die uitgepuurde eenvoud voor sommigen niet evident is. Wij vinden het in elk geval top."

Lees het volledige artikel (externe link)

Heerlijke herinnering uit Ieper
Restaurant Souvenir

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 03 2014. Citaat:

"In een restaurantwereld waar groenten tot onherkenbare sunstanties gemixt worden, is dit spel van texturen inderdaad een verademing. Souvenir serveert een gezonde, eigenzinnige keuken met ballen. Ogenschijnlijk eenvoudig, maar wat een avontuur! Zo'n souvenirs bewaar ik met plezier."

Het verdict: 5 sterren. Rauw, uniek talent in de keuken.

Aan Tafel: Souvenir

Verschenen in De Standaard Magazine op 01 03 2014. Citaat:

"'De huischampagne is het eerste waarmee je in aanraking komt", zegt Sigurdarson, "Die moet dus meteen juist zitten, en de filosofie van het huis reflecteren.' Een man naar mijn hart: dat predik ik al jaren in deze rubriek. En Sigurdarson maakt het ook waar met een schitterende champagne van Francis Boulard (12 € per glas). Toch maar even de euforie temperen om mijn oordeel over de gerechten niet te vertroebelen. Maar met een simpele preistengel, bestrooid met geraspte Brokkeloudkaas uit Roeselare, in een jus met karnemelk, toonde Sigurdarson dat een gerecht niet complex hoeft te zijn om verrukkelijk en geschakeerd te smaken"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Lilith eet bij Souvenir

Verschenen in Tales from the Crib op 16 02 2014. Citaat:

"Daarna volgde nog een stuk buikspek to die for, met schorseneer en aardappel, en een licht maar lekker dessert van chocolade en pompoen. Terwijl de slow coffee werd opgegoten konden wij elkaar alleen maar verrukt aankijken en tot de conclusie komen dat het van begin tot einde fantastisch was geweest."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Souvenir
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 08 02 2014. Citaat:

"Onze verwachtingen zijn ingelost. Dit was modern eten, zonder het modieuze repertoire van stippen en strepen, troebele zure wijnen of gefermenteerde groenten. De enige trend waar de kok in meegaat is de slow coffee, tot spijt van de espressofans."

Vilhjalmur Sigurdarson en Joke Michiel openen Souvenir.

Verschenen in eigen redactie op 31 01 2014. Citaat:

De Ijslandse chef-kok Vilhjalmur Sigurdarson en zijn echtgenote Joke Michiel openen op 1 februari restaurant Souvenir in Ieper.

Vilhjalmur Sigurdarson werkte eerst in Londen bij Texture. Vervolgens ging hij aan de slag bij Kobe Desramaults, restaurant In De Wulf. Nadien deed hij verder ervaring op bij Hertog Jan en La Buvette.

Souvenir, Ieper

Verschenen in eigen redactie op 17 09 2013. Citaat:

Joke Michiel en Vilhjalmur Sigurdarson zijn volop aan hun restaurant aan het timmeren.

De opening van restaurant Souvenir is voorzien voor 1 februari 2014.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.