Jacques Pélissier

Restaurant Jacques Pélissier, Hulste

Adres:

Klein Harelbekestraat 20
8531   Hulste

Toon de ligging

Telefoon:

056 20 19 49

Chef-kok:

Jacques Pélissier

Type:

Restaurant, bistro

Keuken:

Belgisch, Frans

Formules:

Menu

Middag: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00

Jacques Pélissier in de media

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Het goede van weleer.
Le Bistro du Chef te Kortrijk

Verschenen in DM magazine op 28 11 2009. Citaat:

"Ook Jacques Pélissier kon, nadat hij zijn Kortrijks restaurant Saint-Christophe van de hand had gedaan, niet op zijn lauweren rusten. Vorig jaar opende hij toch nog maar eens een nieuwe zaak voor zichzelf. Le bistro du chef. (...) De beperkte kaart heeft een nostalgisch tintje, met onder andere lauwe kalfshersenen met tartaar en een slaatje, kleine tarbot met risotto, girolles en kruidenkaas, of kalfscarré met jonge spinazie en blanquette op grootmoeders wijze."

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Bistro du Chef

Verschenen in 6minutes.be op 05 11 2009. Citaat:

"Le Bistro du Chef betreden is opgenomen worden in de sfeer van een authentiek burgerhuis met keurig gedekte tafels en kleine comfortabele fauteuils. Een opvallende verzameling kurkentrekkers en een collectie tinnen bordjes maken deel uit van het interieur, net als enkele oude kookboeken met een al even opmerkelijke collectie Asterixstrips. Langs de trap die naar de eerste verdieping leidt, wordt men geconfronteerd met een opvallend raam dat alle wetenswaardigheden omtrent gastronomie veelbetekenend samenvat: ‘ Achter de vergeten smaken verbergt zich het verlangen naar recepten van weleer’."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

10 topchefs uit het Kortrijkse koken met olie en azijn van vzw Den Achtkanter

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 09 2009. Citaat:

"Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het event ‘Nacht van Den Achtkanter’ presenteert de vzw een culinaire verwendoos “Achtkanter geproefd”: 10 proefbuisjes gevuld met eigen olie en azijn, en evenveel inspirerende recepten om ermee aan de slag te gaan."

"Den Achtkanter vroeg 10 gerenommeerde koks uit Kortrijk en omgeving om een recept te ontwikkelen met op zijn minst één van de producten uit de olie- en azijnkeuken van de vzw."

"De 10 bekende chefs die meewerkten zijn Geert Quintens (Bistro Botero), Jacques Pélissier (Bistro du Chef), Piet Lecot (Hostellerie Klokhof), Christophe Soreyn (Restaurant La Dolce Vita), Kristof en Stefan Boxy (traiteur Boxy's), Claude Deylgat (Traiteur Deylgat), Francis Decock (Huyze Decock), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Olivier Dewulf (Restaurant Saint-Christophe) en Nick Vandenborre (De Mangerie)."

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Jacques Pélissier

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.