Terborght

Alle persartikels over restaurant Terborght

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Restaurant Terborght, Huizingen

Verschenen in Kris Kookt op 23 02 2014. Citaat:

"Lesley serveert heerlijk uitgebalanceerde gerechten vol van smaak. Prachtige borden met creatieve smaak samenstellingen. Lesley kookt hier duidelijk met respect voor het product."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Terborght, Huizingen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 14 01 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Terborght te Huizingen.
Lees het verslag

Terborght, Huizingen: Jong Keukengeweld bevestigd met verfijnde gastronomie

Verschenen in Be-Gusto op 05 01 2014. Citaat:

"Restaurant Terborght is de ideale uitvalsbasis voor een reis met Frans-Belgische gerechten die op een hedendaagse manier verfijnd worden. Lesley De Vlieger serveert een pure creatieve keuken met herkenbare producten en aandacht voor de seizoenen. Het is duidelijk dat deze jonge chef veel in zijn mars heeft en we zijn benieuwd naar de verdere culinaire evolutie van Terborght."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Terborght, Huizingen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 07 12 2012. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over Restaurant Terborght te Huizingen
Lees het verslag

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Restaurant Terborght: verloren punt teruggekregen

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Lesley De Vlieger staat sinds april 2004 in de keuken van het restaurant, gelegen naast het provinciedomein in Huizingen. 'We waren amper acht maanden bezig en we kregen al onze eerste Michelinster. Ook bij GaultMillau scoren we altijd goed. Het maakt ons blij dat mensen onze keuken appreciëren', zegt Lesley De Vlieger. 'Bovendien is het een goede promotie voor onze zaak'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld
Thuis-actrice Abigail Abraham in Terborght

Verschenen in humo.be op 08 10 2012. Citaat:

"Ik kan maar één ding besluiten na deze lekkere ervaring: drie uur lang zijn we in de watten gelegd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Oud Dorp, bistroconcept van sterrenrestaurant Terborght

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2012. Citaat:

Bistro Oud Dorp is het bistroconcept van sterrenrestaurant Terborght, dat naast de bistro gevestigd is. Jelle Temmerman, de vroegere souschef van restaurant Terborght, staat achter het fornuis en serveert er een hedendaagse brasseriekeuken.

Virtual Tour sterrenrestaurant Terborght

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2012. Citaat:

Bron: website Terborght

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie Vlaams-Brabant
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Jong Keukengeweld
Leslie De Vliegher van restaurant Terborght te Huizingen

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 06 2011. Citaat:

"Het Jong Keukengeweld zal vanaf nu regelmatig in binnen- en buitenland aan de slag mogen als ambassadeurs van de Vlaamse gastronomie. Onder de chefs vinden we ook Lesley De Vliegher terug, de chef van restaurant Terborght in Huizingen en bezitter van een Michelinster. Gisteren mocht hij in De Lambiek in Beersel de binnenlandse vakpers overtuigen van zijn kunnen bij de lancering van de campagne."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

'Erkenning doet deugd'
Restaurant Terborght te Huizingen

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Lesley De Vlieger staat sinds april 2004 in de keuken van het restaurant Terborght, naast het provinciedomein in Huizingen. 'We waren amper acht maanden bezig en we kregen onze eerste Michelinster. Ook bij GaultMillau scoren we hoog. Het maakt ons blij dat mensen onze keuken appreciëren', zei Lesley De Vlieger gisteren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 15 chef-koks/restaurants in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Terborght scoort al na acht maanden

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"Lesley De Vlieger glunderde toen hij gisteren via het internet vernam dat zijn restaurant Terborght in Huizingen opnieuw een Michelinster behaalde."

"Eigentijds met een klassieke basis en met veel respect voor verse producten: zo omschrijft hij zelf de keuken van Terborght. 'Uiteraard is zo'n Michelinster interessant voor een gastronomisch restaurant als het onze waar is kwaliteit hoog in het vaandel voeren."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

All 5 Favoriet : Herman Van Rompuy

Verschenen in De Standaard Magazine op 04 04 2009. Citaat:

De 5 favoriete adressen van Herman Van Rompuy : Papiermolen Herisem (Alsemberg), Terborght (Huizingen), Gravenhof (Dworp), Tasso (Tour & Taxis Brussel), Klokhof (De Haan).

Terborght

Verschenen in 6minutes.be op 16 05 2008. Citaat:

"Onder impuls van chef Lesley de Vlieger en gastvrouw Marijke De Ron kreeg het restaurant Terborght te Huizingen een grondige opknapbeurt vooraleer het zowat 4 jaar geleden de deuren heropende. Na deze facelift bieden keuken, restaurant en aanpalende zaal alvast een leuke, uitnodigende sfeer om van een betere keuken te genieten."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.