Bistro De Laet & Van Haver

Alle persartikels over restaurant Bistro De Laet & Van Haver

Slager Luc De Laet opent nieuwe zaak in Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:

"Komende zomer biedt de vernieuwde site van brouwerij De Koninck onderdak voor nieuwe culinaire projecten van topslager Luc De Laet, chef Bert-Jan Michielsen, chocolatier Jitsk Heyninck en foodfotograaf Tony Le Duc."

"Luc De Laet is de topslager uit Hove. Vlak naast zijn winkel runt hij al een knusse bistro waar je terecht kan voor lekkere vleesschotels. Binnenkort heeft hij er met zijn slagersatelier een nieuwe zaak bij in Antwerpen. De beschikbare ruimte wordt gedeeld met het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant met open keuken zullen openen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant De Laet & Van Haver: Gezellige bistro

Verschenen in knackweekend.be op 08 01 2015. Citaat:

"'Hier kom je niet om rap een biefstuk te eten,' zegt De Laet, 'hier krijg je vlees met een verhaal. Er is een echte wisselwerking. Het gebeurt vaak dat de gasten in de bistro een lekker gerecht hebben gegeten, en ze daarna het vlees in de winkel kopen om mee naar huis te nemen. Of omgekeerd. Het is bijna de logica zelve om de twee te koppelen.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

De Laet: Vakman wil geen eenheidsworst serveren
Reportage Terzake - Canvas

Verschenen in canvas.be op 05 08 2013. Citaat:

Interview met Luc De Laet:
- Bekijk de reportage

De Laet & Van Haver: Meatlover’s Paradise

Verschenen in Be-Gusto op 25 04 2013. Citaat:

"De Laet blinkt uit in het aanbieden van dry-aged vlees van uitmuntende kwaliteit. Dry-Aging gebeurde vroeger om het vlees een betere smaak te geven en malser te laten worden. Dit gebeurt bij een temperatuur van 2°C en een luchtvochtigheid van maximum 60%. De laatste jaren is deze kostelijke manier van werken weer helemaal in. In ons land zijn er slechts enkele referenties waar dit procedé, top professioneel, in goed uitgeruste rijpingskasten uitgevoerd wordt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kopen bij koks
7 adressen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 30 03 2013. Citaat:

"Het lijkt de logica zelf: een restaurant kan maar lekker koken als het goede ingredienten in huis heeft. Waarom zou je die producten niet verkopen in een aparte winkel? De jongste tijd zien we steeds meer restaurants opduiken die dat doen."

Sabato/De Tijd verzamelde 7 goede adressen: Le Comptoir de l'Eau Vive (delicatessewinkel bij L'Eau Vive, Erpent), Domestic (bakkerij naast Dôme sur Mer, Berchem), Ingredients by Radis Noir (Ingrediëntenwinkel in het restaurant Radis Noir, Antwerpen), De Laet en Van Haver (delicatessezaak met bistro, Hove), Tête Pressée (traiteurzaak aansluitend bij het restaurant, Brugge), Fruits de la Passion (wijn- en delicatessezaak met bistro, Perwez) en B by B 'Babelutte by Bartholomeus' (praline- en chocoladezaak van chef Bart Desmidt, Brugge).

Steak-Friet: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van steak-friet restaurants:
Den Abattoir (Antwerpen), L'Achepot (Brussel), De Arme Duivel (Antwerpen), Au Vieux Port (Antwerpen), Bistro De Laet-Van Haver (Hove), Bovis (Zaventem), Brasserie L' Abatteur (Sint-Jans-Molenbeek), Brasserie Sebastiaan (Lochristi), De Caron (Merksplas), Chez Maria (Anderlecht), Ciro's (Antwerpen), Friture René (Brussel), Horse House (Vilvoorde), Jambalaya (Diepenbeek), Jos Theys Boerderij (Holsbeek), De Klimop (Leuven), De Kuiper (Vilvoorde), Meating Room (Leuven), In de Molen (Bierbeek), De Mikke (Oostduinkerke), Onder den Toren (Leuven), St-Cornil (Aalbeke), La Table du Boucher (Bergen), De Veehandel (Antwerpen), Vers Namur (Blanden).

15x luxe zonder kaviaar

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 03 2012. Citaat:

"Echte luxe heeft niets te maken met dure ingrediënten, kelners in maatpak of artistieke decoratie. Bruno Vanspauwen maakte een selectie van restaurants waar de luxe te vinden is in de perfecte eenvoud van producten, gerechten en sfeer.
De selectie bestaat uit 14 Belgische restaurants en 1 restaurant in Nederland, De Kromme Watergang te Hoofdplaat."

DMuze: The Fussy Eater
Willem Asaert bezoekt De Laet & Van Haver

Verschenen in DM magazine op 17 09 2011. Citaat:

"Negentig procent van het vleesaanbod in De Laets koeltoog staat ook op de kaart van de bistro. Wie niet vertouwd is met minder bekende lekkernijen zoals spinspier, endvogel of binnenspier kan ze hier eerst proeven en eventueel daarna ook kopen."

Tafelen: Paradijs voor carnivoren.
De Laet & Van Haver Dining te Hove

Verschenen in Weekend Knack op 07 04 2011. Citaat:

"De horeca heeft nood aan originele formules die verfrissing brengen en die inspelen op nieuwe behoeften. Het gedurfde concept dat Luc De Laet in de markt zette, verrast aangenaam. In zijn moderne vleespaleis kun je vlees kopen en vlees degusteren. De transparante omgeving schept vertrouwen, de boodschap is duidelijk: 'Hier ben je bij de vleesspecialist die niets te verbergen heeft.'"

Beoordeling keuken: 7/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7/10.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Aan Tafel: De Laet & Van Haver.

Verschenen in De Standaard Magazine op 04 09 2010. Citaat:

"Het Grote Werk is in aantocht: de entrecotes van Chianina, Schotse Black Angus en zeven weken gerijpte Main d'Anjou, samen met verse frieten, huisbereide bearnaise en een pittige sla van spitskool (€35, €30 en €35). Het vlees is zonder meer van uitmuntende kwaliteit, de verschillen in smaak en textuur geven aanleiding tot levendige discussie: feest voor foodies!"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Delaet & Van Haver Dining

Verschenen in atv.be op 12 05 2010. Citaat:

"In Hove kreeg het restaurant Delaet & Van Haver Dining twee grote meneren over de vloer, want wijnmakers Franco Massolino en Natalino Cron-ja-letti kwamen er hun vakmanschap presenteren in een 'wine en dine'."

De Laet & Van Haver Dining

Verschenen in Goesting Antwerpen op 13 01 2010. Citaat:

"In de keuken staat Jamel Wauters, een oudgediende van het huis. Hij was culinair consulent voor de Spaanse delicatessenspecialist La Buena Tierra en tot voor kort chef in De Pastorale in Reet. Hij werkt in een volledig open keuken waar op maandag en dinsdag ook kookdemonstraties worden gegeven."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

De Laet & Van Haver Dining.

Verschenen in convimag.be op 23 12 2009. Citaat:

"Bij De Laet & Van Haver Dining kookt Jamel Wauters. Een chef met kennis van zaken. Hij stond achter het fornuis in De Pastorale en liep stage bij grote namen zoals René Redzepi van Noma en Moshik Roth, de Nederlandse Heston Blumenthal. De kok van De Laet & Van Haver Dining vergelijkt koken graag met fietsen: ‘Je leert het als kind en daarna fiets je zelf de wereld in. Met vallen en opstaan. Telkens leer je weer nieuwe dingen. Eens het juiste tempo is gevonden, is de weg oneindig.’"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Mes & Vork: Slager/strateeg opent restaurant.
Restaurant De Laet & Van Haver Dining te Hove.

Verschenen in DM magazine op 28 11 2009. Citaat:

"Zijn pas geopend restaurant met Flamant-stempel en geïntegreerde open keuken lijkt ook in die nood prima te voorzien. 's Avonds zijn de dertig zitjes bijna steeds volgeboekt. Voor het culinair luik trok Luc De Laet een chef met expertise aan. Jamel Wauters werkte in diverse topzaken en liep recent nog stage in Noma in Kopenhagen."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.