Innesto

Alle persartikels over restaurant Innesto

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld: Chef Koen Verjans, Innesto

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Fine Dining en ontspannend genieten!
Innesto, Houthalen

Verschenen in Be-Gusto op 02 09 2014. Citaat:

"Ook vandaag scoort Verjans weer met een creatief en smaakvol menu Innesto. Met een mooie prijs-kwaliteit verhouding blijft Innesto een geraffineerde keuken vol kwaliteit serveren. Door het warme interieur, de ontspannende omgeving en de hartelijke bediening staat restaurant Innesto hoog op onze jaarlijkse re-visit lijst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Innesto - Koen Verjans, Houthalen

Verschenen in legourmandbelge.be op 21 05 2014. Citaat:

"Koen Verjans bevestigde zijn status als onze ontdekking van 2013. Ook in 2014 blijft hij een prijs-kwaliteitstopper die je als liefhebber van fine dining in België moét bezocht hebben. Koen is nog steeds een jong talent dat we goed in de gaten moeten houden en die met een beperkt keukenteam een prachtig resultaat neerzet. Dit wordt in de zaal gebracht onder de deskundige leiding van gastvrouw Sofie. De hartelijke en correcte bediening in de comfortabele setting met oog voor detail dragen zeker bij tot de vaste waarde die Innesto nu al is onder de Michelin restaurants."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Innesto, Houthalen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 01 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over restaurant Innesto te Houthalen
Lees het verslag

Innesto, Houthalen: Video
Rondleiding door wbpstars.com

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2013. Citaat:

Bron: Youtube.com - wbpstars.com

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Chef-kok Koen Verjans
Innesto, Houthalen

Verschenen in eigen redactie op 08 09 2013. Citaat:

Bron: YouTube.com - HighendFOOD.org

Innesto, Houthalen

Verschenen in legourmandbelge.be op 10 07 2013. Citaat:

"Koen Verjans hield een strak tempo aan, weliswaar niet té hoog. We zaten nooit te wachten en we hadden nooit het gevoel dat het te snel ging. De eerste hapjes kwamen snel en toonden onmiddellijk het talent voor presentatie van de chef. Prachtig gestyleerd kregen we een frisse ijsbonbon van ganzenlever met rode biet en zure kers in het bord. Hiernaast kwam een witte steen met kroepoek van inktvis, zachtgegaarde inktvis, crème van tofu en koriander."

Lees het volledige artikel (externe link)

Innesto: Verfijning en puur genot!

Verschenen in Be-Gusto op 12 06 2013. Citaat:

"Met zo’n culinaire wandeling kan Innesto ons alweer overtuigen. Het is duidelijk dat Koen Verjans veel in zijn mars heeft en dat zijn kwaliteits-gedreven en verfijnde keuken nog hoge toppen zal scheren! Ook heeft Koen begrepen de zaal niet te schuwen en de gebruikelijke ‘tour de tables’ te doen. Het resultaat van deze jonge tandem mag gezien worden, een absolute aanrader!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Laatste namen voor Limburg Proeft

Verschenen in eigen redactie op 07 03 2013. Citaat:

Restaurants Innesto (Houthalen), Eethuis Cuchara (Lommel), O'Geros (Genk), Pattos (Hasselt) en Lucy Chang (Hasselt) zijn de laatste nieuwe restaurants die zullen deelnemen aan Limburg Proeft, van 7 tot 9 juni 2013. Daarmee is de affiche van deze editie van Limburg Proeft is zo goed als rond.

Meer info: website Limburg Proeft

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Innesto, Houthalen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over Innesto te Houthalen
Lees het verslag

Innesto, Houthalen: One to watch

Verschenen in Be-Gusto op 21 10 2012. Citaat:

"Het menu Innesto wist ons volledig te bekoren. Duidelijk dat Koen Verjans veel in zijn mars heeft en dat zijn kwaliteit gedreven en geraffineerde keuken nog hoge toppen zal scheren! Eindelijk ook nog eens een chef die de zaal niet schuwt en nadien zijn tour de table maakt. Verder merken we ook de uiterst vriendelijke ontvangst op en professionele bediening door gastvrouw Sofie. Een adresje om te koesteren voor de toekomst, Innesto!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Studio Brussel: Jong Keukengeweld in Hasselt

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2012. Citaat:

De lanceringsweek van Jong Keukengeweld beleefde vrijdag in Hasselt zijn apotheose met een democooking onder de luifel van het nieuwe Smaaksalon.

De zes Limburgse koks bereidden daar op hun eigengereide wijze karper uit het vijvergebied De Wijers in Hasselt-Zonhoven en staken Linde van Studio Brussel een handje toe om voor één avond haar eigen 'Restaurant De Linde' te runnen.

Zes culinaire talenten werden geselecteerd voor Jong Keukengeweld: Kevin Bonanno (Gusto, Genk), Candy Senden (Mardaga, As), Hilaire Spreuwers (BitterZoet, Zonhoven), Jan Tournier (Eethuis Cuchara), Bart Vandenhove (Prêt-à-Goûter, Heusend-Zolder) en Koen Verjans (Innesto, Houthalen).

Meer info actie Jong Keukengeweld: Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Innesto, Hothalen
Inventief jong talent

Verschenen in Weekend Knack op 16 08 2012. Citaat:

"De spijskaart is beknopt. De chef maakt gebruik van eigentijdse technieken en speelt met contrasten. Zijn bereidingen zijn harmonieus van opbouw en zijn mooi, licht en verfrissend nieuw."

Lees het volledige artikel (externe link)

Limburg - De lekkerste adressen

Verschenen in Weekend Knack op 15 08 2012. Citaat:

Limburg is niet alleen dé fruitgaard van ons land. Je kunt er ook smullen van heel wat streekgerechten, zoals de Maaslandse bereiding van paling met kip, kersensoep uit Sint-Truiden, Maaseiker knapkoeken en uiteraard de vele vlaaien.

Pieter van Doveren zocht twaalf lekkere adressen uit:

 • Laagdrempelige stadsbrasserie: De Goei Goesting (Hasselt)
 • Mosseltempel: H. Stas-Dejong (Tongeren)
 • Actuele gastronomie: Figaro (Hasselt)
 • Gastronomie: Vous lé Vous (Hasselt - Wimmertingen), Innesto (Houthalen)
 • Trendy: De Kristalijn (Genk)
 • Vaste waarde: De Mijlpaal (Tongeren)
 • Domein Bokrijk: 't Poorthuys (Genk)
 • Nieuwkomer: Danny Vanderhoven (Rekem - Lanaken)
 • Lekkere winkels: Banketbakker Cools (Hasselt), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Beenhouwerij Paul Beckers (Hamelstraat 37, Sint-Truiden), Le Comptoir de Véronique Denis (Tongeren).

Koen Verjans van Innesto krijgt na amper één jaar een Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Het is een hele overrompeling, maar het is wel fantastisch. Het voelt alsof de wereld aan je voeten ligt. Voor onze klanten, daar doen we het voor en het is mooi om te zien dat ook zij aan ons denken en onze kookkunsten appreciëren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 1 ster.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

12 restaurants kregen hun eerste ster in de Michelingids 2012. Dit restaurant is er één van.

Drie nieuwe Limburgse restaurants met Michelinster

Verschenen in tvl.be op 21 11 2011. Citaat:

Bron: tvl.be

Limburg: Culinaire gids lauwert drie nieuwe restaurants

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Elk jaar opnieuw weet GaultMillau de Bourgondiërs onder ons te verrassen met enkele nieuwe namen in de culinaire wereld. Opvallend is dat de nieuwkomers dit jaar alle drie meteen de mooie score van een veertien op twintig krijgen: Danny Vanderhoven, Claeverblat en Innesto."

Lees het volledige artikel (externe link)

Genkenaar wordt beste kok van het land

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2011. Citaat:

"Sinds januari werkt Cavaliere in Innesto, onder chef Koen Verjans, nog een protégé van Viki Geunes. Hij is er verantwoordelijk voor de groenten. 'Ook Koen heeft me ondertussen veel bijgebracht, en hij heeft me ook geholpen met de gerechten voor deze wedstrijd. Het was een groot risico om de stap naar de keuken definitief te zetten, maar met deze titel wordt die nu al bekroond', aldus nog Cavaliere."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong culinair talent strijdt voor titel ‘Eerste kok’ op Prosper Montagnéwedstrijd in Brugge

Verschenen in knack.be op 07 11 2011. Citaat:

"Tommy Cavaliere van restaurant Innesto in Houthalen is de ‘Eerste kok van België’. Dat bleek vandaag in Brugge tijdens de 59ste editie van de befaamde wedstrijd Prosper Montagné. In de Brugse hotelschool Spermalie werd gestreden voor de grote eer. Wie de Montagnéprijs wint, mag zich voorbereiden op een topcarrière in de keuken."

Bekijk de video via hln.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Rik Vandersanden verlaat De Barrier.
Eigenaar Bart Claes neemt dagelijkse leiding over.

Verschenen in standaard.be op 14 05 2011. Citaat:

"De voorbije week werd een punt gezet achter die samenwerking. 'Ik wil Rik bedanken en wens hem het beste toe in zijn nieuwe leven', zegt Bart Claes. 'Met de naamswijziging willen we duidelijk maken dat De Barrier meer is dan een toprestaurant met een aantal hotelkamers. Het is een totaalconcept met toprestaurant Innesto, tien luxueuze kamers en een uitgebreide accommodatie voor feesten en evenementen.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

Culinaire toppers voor 2011.

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2011. Citaat:

"Wij vlooiden uit welk culinair talent de moeite loont. Vijf topadressen om naar uit te kijken: Innesto (Houthalen), Tuinkamer (Beerzel), Volta (Gent), Boury (Roeselare) en O De Vie (Juprelle)."

Tafelen: Raket naar de top.
Restaurant Innesto te Houthalen.

Verschenen in Weekend Knack op 05 01 2011. Citaat:

"Koen Verjans maakt gebruik van eigentijdse technieken en speelt met contrasten. Zijn bereidingen zijn mooi en harmonieus van opbouw en bovendien licht en verfrissend nieuw."

Beoordeling keuken: 9/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8/10.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Net geproefd: Restaurant Innesto (Houthalen)

Verschenen in genieten.be op 30 12 2010. Citaat:

"Chef-kok Koen Verjans leerde het klappen van de zweep in onder andere 't Zilte, Oud Sluis en de Librije en geeft met zijn eerste eigen zaak meteen blijk van sterpotentieel. Met oog voor detail serveert hij verfijnde en lichte gerechten op basis van streekproducten; gecombineerd met internationale ingrediënten. Daarbij schuwt hij noch vernieuwing, noch creativiteit."

Taste ID: Frisse nieuwkomer.
Restaurant Innesto te Houthalen.

Verschenen in Steps op 05 12 2010. Citaat:

"Innesto kiest voor vernieuwende, eigentijdse gerechten, met een prettig eenvoudige presentatie. De ingrediënten komen optimaal tot hun recht, terwijl er toch heel inventief mee omgegaan wordt."

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Bart Claes opent restaurant Innesto op Domein De Barrier

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 11 2010. Citaat:

"Innesto, dat is de nieuwe naam die cateringgroep Bart Claes bedacht voor het restaurant van Domein De Barrier. De veelbelovende jonge chef Koen Verjans werd aangeworven om het bekende eethuis weer op de gastronomische kaart te zetten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: 02/10/10 - Aflevering 2
Koen Verjans, chef-kok De Barrier te Houthalen.

Verschenen in kanaalz.be op 02 10 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Aflevering 2 : Chef-kok Koen Verjans - Restaurant De Barrier te Houthalen.

Masterclass: Klassiekers in het nieuw.
Nieuwe reeks op Kanaal Z vanaf 25 september.

Verschenen in eigen redactie op 21 09 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. De reeks loopt vanaf 25 september 10 weken lang op Kanaal Z.

Volgende chef-koks staan op het programma:

 • 25/09: Patrick en Freddy Vandecasserie - Villa Lorraine
 • 02/10: Koen Verjans - Innesto/De Barrier
 • 09/10: Jan Tournier - Cuchara
 • 16/10: Ingrid Neven - Pazzo
 • 23/10: Jason Blanckaert - C-Jean
 • 30/10: Matthieu Beudaert - Table d'Amis
 • 06/11: Seppe Nobels - Graanmarkt 13
 • 13/11: Floris Panckoucke - Savarin
 • 20/11: Gregory Schatteman - Mange-Tout
 • 27/11: Kwinten De Paepe - Trente

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.