De Roeschaert

Restaurant De Roeschaert, Houtave

Adres:

Kerkhofstraat 12
8377   Houtave

Toon de ligging

Telefoon:

050 31 95 63

Chef-kok:

Bart Vansteenkiste

Type:

Restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Hyperlinks:

GaultMillau '16:

Pagina 331
Keuken: 14.0 /20

Faciliteiten:

Terras, tuin

Formules:

Menu

Lid van:

Culibel

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 19:00 - 21:00

De Roeschaert in de media

Terrastafelen : Adressen in West-Vlaanderen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

De Standaard filterde 49 eethuizen in Vlaanderen en het Brusselse uit de Bib Gourmand, allemaal met terras of buiteneetplekje, en allemaal met een driegangenmenu voor minder dan 35 euro.

De adressen te West-Vlaanderen :

Le Flore, De Houtsnip, Restaurant Eglantier, Alain Meessen, Renty, Rita, Vijfwege, Gasthof 't Hommelhof, De Lieve, 't Notarishuys, Luna Piena, De Kruidenmolen, Old Fisher, De Roeschaert, Villared

De Roeschaert

Verschenen in 6minutes.be op 02 11 2008. Citaat:

"Bart Van Steenkiste genoot een opleiding Latijn-Grieks, waarbij geen enkel element wees op een culinaire toekomst. Totaal onverwacht maakte hij kennis met de horeca en besliste om via zelfstudie, ervaring en een extra opleiding in de Groene Poorte toch de stap te wagen. Een bekroning voor deze inzet genoot hij als finalist van de Prosper Montagnéprijs en het feit dat hij het tot beste kok van West Vlaanderen schopte. Zijn echtgenote Christl Van Havermaet kroonde zich tot sommelier van West Vlaanderen."

Reviews over restaurant De Roeschaert

Heel lekker gegeten in De Roeschaert Houtave

door op
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? ja
geschikt voor kinderen? ja
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? ja
Globaal:
9
Maaltijd: 10
Bediening: 9
Sfeer: 9

Bij ons verblijf in Blankenberge zijn we gaan eten in de Roeschaert. Het restaurant werd ons aanbevolen door klanten van onze B&B in de Provence en heeft een Frans/Belgische keuken en is gastronomisch aan te bevelen. Wij aten en dronken er het huisaperitief crémant d'Alsace R. Muré Prestige met wachtbordje, de wildterrine met gebakken Bekegemse eendenlever, Luikse stroop, VDN Domaine Bodau 2011; de specialiteit van de kok: zeetong gevuld met 'mousse van langoustines, saus met tomaat en basilicum, Pinot Gris Trimbach Elzas 2008, Luc nam de hazenrugfilet, wildgarnituur, poivradesaus met de Loire Saumur Champigny T. Germain 2008 en Martine nam de Tarbot met de Chablis Domaine des Iles G. Tremblay 2010; de hoevekazen met de Loire Saumur Champigny T. Germain 2008.
Dit restaurant wordt niet voor niets aanbevolen door de Michelingids. Volgens ons verdient dit restaurant een Michelinster.

In de buurt van restaurant De Roeschaert

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.