Lewis

Alle persartikels over restaurant Lewis

Au Comptoir meets Resto Lewis: 4-hands diner

Verschenen in Kris Kookt op 11 10 2016. Citaat:

Twee topchefs, Thomas Snijders (Lewis, Hoogstraten) en Ivan Menten (Au Comptoir, Gierle), die samen één menu verzorgen, dat is vuurwerk gegarandeerd.

Kris Kookt mocht het zelf beleven en het was de moeite. Topgerechten, topbier, topwijnen, deze twee chefs zijn gewoonweg kunstenaars met hun eigen kookstijl maar met dezelfde passie voor het koken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Restaurant Lewis, Hoogstraten: chef Thomas Snijders

Verschenen in Kris Kookt op 18 06 2015. Citaat:

Om als schilder zich om te vormen naar gastro-kok is niet iedereen gegeven. Thomas Sneijders heeft het voor mekaar gekregen en met de ervaring die hij opdeed, bij onder andere Pure C en Veranda, is hij uitgegroeid tot een chef die bistronomisch topfood op tafel legt.

Tales of Taste koos voor het 'Lewis Menu' en genoot van de eerste tot de laatste hap van uitmuntende gerechten. Thomas brengt in zijn restaurant Lewis kwaliteitsproducten met heel veel smaak bereid en de combinatie met de levendige sfeer in de zaak zorgt alvast voor een bistronomische super ervaring!

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Proefwerk: Lewis

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 06 2014. Citaat:

"Thomas Snijders kookt heel natuurlijk, met borden waar doorgaans maar een stuk of vier ingrediënten op liggen en veel frisse smaken."

"Hier eet je op het niveau van een chic restaurant, maar in een bruisende sfeer en een pak goedkoper."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lewis, Hoogstraten: De bistronomische schwung van de Noorderkempen!

Verschenen in Be-Gusto op 03 06 2014. Citaat:

"Door onze hoge tafel vlak voor de open keuken en het inzetten van de gerechten door de chefs zelf was de beleving ook vandaag weer optimaal. De spontaniteit van het Lewis team zorgt voor de juiste invulling van dit smaakvol verhaal terwijl chef Thomas Snijders blijft bevestigen met creatieve pure gerechten. Happiness in de zaal en wij komen uiteraard zeker terug!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Lewis, Hoogstraten

Verschenen in Kris Kookt op 18 10 2013. Citaat:

"Als hoofdgerecht bracht Thomas een geroosterde eend met verschillende bereidingen van rode biet (rauw gemarineerd, gekonfijt en een crème van rode biet met yoghurt) hierbij geprakte aardappel en een crumble van amandelen. Weer een geweldig bord met een heerlijk stukje eend perfect van cuisson en kwaliteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Agnes Goyvaerts bezoekt Lewis
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 21 09 2013. Citaat:

"Uit eerdere artikels had ik onthouden dat het bij Lewis te traag gaat en dat de porties te klein zijn. De chef heeft die kritiek duidelijk in zijn oren geknoopt, want het tegendeel was waar. Het is een sympathieke eetplek, met een goede kok, niet uit de school van strepen en punten, maar van hedendaags echt eten."

Lewis, Hoogstraten

Verschenen in coolinary.be op 28 07 2013. Citaat:

"De kunst van het weglaten, ook dat verstaan ze bij Lewis maar al te goed. Soms is het niet hetgene dat op het bord ligt dat het gerecht maakt, maar wel datgene dat ontbreekt. Ten opzichte van de eerste twee gerechten mocht de hoofdplat - 'dorade, venkel, aardappel' - er misschien 'basic' uitzien, maar het plaatje klopte. Een perfect op de velkant gegaard stuk dorade, een kwartje gebraiseerde venkel en in ganzenvet geconfijte aardappel. Zalig, en dan is de jus van spinazie en dille of de olie met toetsen van oregano nog niet aan bod gekomen. Of het slaatje! Uit de keuken kwam er nog een slaatje als 'sidedish' om te delen. Lamsoor, witlof, gele aubergine, Parijse champignons, radijsjes, sjalot en augurkjes. Heerlijk knapperig, zomers fris... delicious! In het glas trouwens een gekoelde Sangiovese die zeer te pruimen was."

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: Lewis

Verschenen in Venuez op 14 06 2013. Citaat:

"Voor de inrichting van zijn herenhuis deed Thomas beroep op Lieven Musschoot. Zoals we dat van Lieven gewend zijn, koos hij voor een karakteristieke inrichting met een flinke eyecatcher. In dit geval: een zijwand op basis van eiken lamellen. Verder wordt de ruimte ingericht met Franse designstoelen, krukken en hoge tafels die afgewisseld worden met lage exemplaren zodat je volgens je gemoed van die avond een tafeltje kan uitkiezen. Verder valt ook de open keukentoog op. Thomas vertoeft graag – ook tijdens het koken – dicht bij zijn gasten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Lewis
Modieuze bistronomie

Verschenen in Weekend Knack op 27 03 2013. Citaat:

"Lewis is in de markt gezet als een hip, vlot en betaalbaar restaurant en daar hoort een interieurconcept bij van onze succesarchitect Lieven Musschoot."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7,5/10

Restaurant Lewis, Hoogstraten

Verschenen in Goesting Antwerpen op 27 02 2013. Citaat:

"Ik start met een vegetarisch gerecht: handgerolde couscous met opgelegde groenten en geitenkaas (€14). Romige knapperige couscous wordt geserveerd met een schijfje chioggiabiet en boterraap, zilverui en opgeschuimde geitenkaas met mierikswortel en dotjes gelei van appel en yuzu. Het is een boeiende compositie van wisselende structuren en zinderende smaken."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Lewis: Een nieuwe bistronomie hotspot in Hoogstraten!

Verschenen in Be-Gusto op 24 02 2013. Citaat:

"Lewis heeft met zijn Bistronomie concept duidelijk raak geschoten en chef Thomas laat nu al schitterende dingen zien en kookt in de tijdsgeest."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Lewis

Verschenen in De Standaard Magazine op 02 02 2013. Citaat:

"Hier weerklinkt geen klassieke muziek, maar jazz. Mensen fluisteren niet, ze praten en lachen. Ze zitten op stoelen, maar ook op krukken aan de toog en aan hoge tafels. De koks verbergen zich niet, maar staan in een open keuken en komen geregeld zelf de gerechten aan tafel presenteren. De wijnfles blijft op de tafel staan. Welkom in de nieuwe lichting van restaurants waar eten en drinken leuk mag zijn."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.