De Weijers Hoven

Alle persartikels over restaurant De Weijers Hoven

Nieuwe namen op 'Limburg Proeft'

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2013. Citaat:

'Limburg Proeft' heeft enkele nieuwe namen bekend gemaakt die zullen deelnemen aan het evenement: restaurant Magis (Tongeren), restaurant Taratata (Hasselt), Herestraat 2 (Sint-Truiden), Le 54 (Tongeren), De Weijers Hoven (Hoeselt). Ook Lucie en Jimmy (Tongeren) en Ristorante Undici - Daniël en Rinaldo (Tongeren), bekend van het Vtm-programma 'Mijn Restaurant' hebben toegezegd.

Restaurants La Botte (Genk), De Slagmolen (Opglabbeek), Vous Lé Vous (Wimmertingen), Il Fiore (Maasmechelen) en chocoladehuis Boon (Hasselt) hadden eerder al toegezegd.

'Limburg Proeft' loopt van 7 to 9 juni 2013 te Hasselt.

Meer info: website Limburg Proeft

Bon Appétit: Restaurant De Weijers Hoven, Hoeselt
'Ik volg mijn eigen weg'

Verschenen in Steps op 27 02 2012. Citaat:

"Chef-kok Xavier Conings werd geïntroniseerd bij de 33 Meesterkoks van België en mag zich nu Compagnon de la Toque Blanche noemen. Een duidelijk teken dat er goed gewerkt wordt in restaurant De Weijers Hoven, dat reeds bestaat van 1993. (...) 'Ik werk graag aan nieuwe recepten. Ik vind dat er al genoeg nageaapt wordt, dus wil ik mijn eigen weg volgen. Ik zet liever iets op mijn menu dat je in een ander restaurant niet vindt.'"

Restaurant De Weijers Hoven, Hoeselt
Interview met chef Xavier Conings

Verschenen in Steps op 27 02 2012. Citaat:

Steek je nog iets op uit deze boeken?

"Door het lezen van die boeken valt me meestal wel een idee te binnen om een eigen recept te maken. Ik zag bij Robuchon geglaceerde oesters en heb die maar meteen op de kaart gezet, volgens mijn eigen stijl klaargemaakt natuurlijk!"

Taste ID: Bon Appétit: Een warme familiezaak
Restaurant De Weijers Hoven te Hoeselt

Verschenen in Steps op 31 05 2011. Citaat:

"Ieder seizoen kies ik een ander menu, maar ik behoud dezelfde lijn. Het zijn steeds totaal andere gerechten, terwijl er toch eenzelfde basis is. Ik gebruik goede ingrediënten, liefst uit eigen streek. Zoeken naar goede combinaties, die niet voor de hand liggen."

Taste ID: Lekkers uit de streek.
Restaurant De Weijers Hoven te Hoeselt.

Verschenen in Steps op 05 12 2010. Citaat:

"Gastronomisch genieten bij De Weijers Hoven betekent niet alleen dat je heel Limburg rondreist, je krijgt heel Vlaanderen op je bord."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.