Het Land Aan De Overkant

Alle persartikels over restaurant Het Land Aan De Overkant

Het Land aan de Overkant

Verschenen in Leven in Leuven op 27 06 2017. Citaat:

Een diner bij het Land aan de Overkant moet je delen met vrienden, dan smaken deze culinaire hoogstandjes het beste. Ook ditmaal had de chefkok het onderste uit de kast gehaald. Het ene oog- en tongstrelende gerecht na het andere passeerde aan onze tafel. Enkel tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht duurde de wachttijd wat te lang.

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Land aan de Overkant, Heverlee

Verschenen in Leven in Leuven op 21 10 2016. Citaat:

Restaurant Het Land aan de Overkant te Heverlee heeft een nieuwe chef en Leven in Leuven mocht aan tafel schuiven voor een kennismakingslunch.

Chef Pascal Van Couteren sluit duidelijk aan bij de filosofie van het restaurant. Het dynamische team is voortdurend op zoek naar vernieuwing maar ook een bepaalde continuiteit. Het was een overheerlijke lunch waarbij de chef duidelijk zijn kunnen kon etaleren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan tafel bij wijnfreaks: 12 bescheiden restaurants met een indrukwekkende wijnkaart

Verschenen in knackweekend.be op 15 10 2015. Citaat:

Een goede wijnkaart hoeft niet altijd synoniem te zijn met een dure wijnkaart. WeekendKnack selecteerde 12 'bescheiden' restaurants die een indrukwekkende wijnselectie aanbieden aan heel schappelijke prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Het Land aan de Overkant

Verschenen in Leven in Leuven op 17 07 2015. Citaat:

Wat 'Leven in Leuven' bijzonder hard apprecieert aan de keuken van Het Land aan de Overkand is de originaliteit, net iets anders dan de twee grote stromingen die er volgens deze blogger in de Vlaamse culinaire wereld zijn, meer bepaald de Kobe Desramaults stroming en de Sergio Herman stroming.

Samengevat was het een meer dan geslaagde avond met aantal nieuwe foodervaringen: verse amandel, lamszwezerik en gegrilde watermeloen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Land aan de overkant

Verschenen in De Standaard Magazine op 06 06 2015. Citaat:

Reeds zes jaar geleden bracht Bruno Vanspauwen een bezoek aan dit restaurant, maar sindsdien is dit restaurant volgens hem sterk geëvolueerd.

Chef Wim Dejonghe, nog altijd maar 32, is uitgegroeid tot een chef met visie en karakter. Ook het interieur is veranderd, weg van het traditionele restaurant. Tafels met ruwhouten blad zijn ongedekt en staan verspreid in de zaal, met veel ruimte voor iedere gast. Een boomstronk en takken versterken nog het zen-gevoel. Er weerklinkt rustgevende jazz.

Het restaurant kreeg de topscore van 4 bordjes voor prijs-kwaliteitverhouding.

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Land Aan De Overkant, Heverlee

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 04 12 2014. Citaat:

"Onder de noemer zeesla krijgen we een heerlijk frisse tartaar van makreel met oester en wakame, een stukje Bretoense kreeft met zeewier en komkommer en een verrassende bouillon van dashi met knolselder. Klinkt veel? De mooie borden bieden goed afgemeten porties, en vooral: perfect gebalanceerde smaken."

Beoordeling DM.City Leuven: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Het Land Aan De Overkant, Heverlee

Verschenen in Leven in Leuven op 10 06 2014. Citaat:

"We hebben kunnen genieten van een heerlijke lunch. Tijdens het aperitief vertelde sommelier Luc ons gepassioneerd over de drijfveren en ambities van het Land aan de Overkant. Hieruit was duidelijk op te maken dat het team jong en dynamisch is, voortdurend op zoek naar vernieuwing. De lunch zelf hebben we genuttigd op het terras, een oase van rust, het is er aangenaam vertoeven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Land Aan De Overkant, Heverlee

Verschenen in legourmandbelge.be op 16 04 2014. Citaat:

"Chef en mede-eigenaar Wim Dejonghe serveert een mooie, pure keuken met producten van topkwaliteit. Je kan ze degusteren in een warm, gezellig ingericht restaurant, waar ook intrigerende kunst een plaats heeft gekregen. De mooie gerechten, geserveerd op al even mooie borden die volledig in de lijn van het interieur liggen, worden gepaired met prachtige wijnen. Dit alles aan tafel gebracht door enthousiaste mensen met kennis van zaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Proefwerk: Het Land aan de Overkant

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 08 12 2012. Citaat:

"En ja hoor, chef Wim Dejonghe toont in zijn keuken dat hij helemaal mee is met de Scandinavische golf. Hij fermenteert zelf zijn groenten en durft al eens een gepekeld stuk rundsvlees op tafel te zetten. Dejonghe, die amper 30 is en waarmee zijn naam nog alle eer aandoet, heeft het sinds kort helemaal voor elkaar. Hij werd vennoot in het restaurant, naast oprichter-sommelier Luc Roelandt en zakenman Patrick Wijns."

Wim Dejonghe - Het Land aan de Overkant
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 09 10 2012.

Hoe ziet een dag van Wim Dejonghe, chef-kok Het land aan de Overkant, er uit?

Studio Brussel: Jong Keukengeweld in Leuven. Linde draait een dag mee in Het Land aan de Overkant

Verschenen in eigen redactie op 04 10 2012. Citaat:

Bron: StuBru - Youtube.com

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Het Land aan de Overkant: Nieuwe formule
Lekkere adresjes in Brussel en Vlaams-Brabant

Verschenen in knackweekend.be op 19 06 2012. Citaat:

"De nieuwe formule speelt in op actuele behoeftes. Tafelkleden verdwenen en andere maatregelen werden genomen om de drempel verder te verlagen en het restaurant vlotter te maken. Wim kiest voor minder bewerkelijke bereidingen. Door de omlijsting te vereenvoudigen, kan de kok zich helemaal focussen op de kwaliteit van de hoofdingrediënten. De reacties zijn positief en het publiek verjongt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Lekkere adresjes in Brussel en Vlaams Brabant

Verschenen in Weekend Knack op 19 06 2012. Citaat:

De lekkerste winkeltjes, brasseries en gastronomische restaurants. Weekend Knack maakte een selectie in Brussel en Vlaams-Brabant.

  • Hedendaagse brasseries: Bar Bik, Resto Henri, Selecto
  • Folklore: 't Kriekske, Tissens, De Kuiper
  • Gastronomie: Het Land aan de Overkant, Couvert Couvert, Spaans Dak
  • Voor de familie: Trente, Jos Theys, De Gempemolen
  • Lekkere winkels: Marché des Chefs (Voedingswinkel, Elsene), La Maison du Miel (Honingzaak, Brussel), Elsen Kaasambacht (Kaaswinkel, Leuven).

Het Land aan de Overkant
De huik naar de wind hangen

Verschenen in Trends Magazine op 07 06 2012. Citaat:

"Maar na twaalf jaar vonden Luc Roelandt en chef-kok Wim De Jonghe het tijd om de formule aan te passen. De uitbating moest vereenvoudigen en de drempel moest omlaag. De tafelkleden verdwenen, wat de zaak vlotter en tegelijk rendabeler maakt. De kok versoberde zijn gerechten, waardoor de keuken het met twee man minder aankan. De reacties zijn positief, het publiek verjongt en zaalmeester en kok hebben er weer plezier in."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Land aan de Overkant, Heverlee
Less is more

Verschenen in Steps op 29 04 2012. Citaat:

"Eigenzinnig. Puur. Eerlijk. Echt. Dat zijn de vier codewoorden die het nieuwe - Scandinavisch geïnspireerde - interieur en de nieuwe menu's van klasserestaurant Het Land aan de Overkant bepalen."

Met de glimlach naar buiten

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 04 2012. Citaat:

"Achter het anonieme rijtjeshuis schuilt een prachtige open ruimte waarin we warm ontvangen worden. De ruwhouten tafels zijn sober gedekt, met een minimum aan linnen en porselein. Ook de kaart getuigt van een zekere hang naar eenvoud. Het aanbod is beperkt en daar hou ik van. Je kunt opteren voor een vijf- (48 euro) of zevengangenmenu (64 euro)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Het Land aan de Overkant: wijn vanuit het hart

Verschenen in 6minutes.be op 28 09 2010. Citaat:

"In de keuken zwaait Wim De Jonghe, bijgestaan dor sous-chef Tim Puttemans, de scepter. Zij brengen smaakvolle, delicate gerechten met mooie bordpresentaties die telkens opnieuw een lust zijn voor het oog dat de smaakpapillen alerteert op de ontdekking van aanstormende aroma’s."

Het Land aan de Overkant in Heverlee

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 07 2010. Citaat:

"Het Land aan de Overkant wil de loopplank uitleggen naar iets nieuws, afwijkend van de traditionele vleeskeuken. Een pure, oprechte keuken die waarde hecht aan traditie maar ook verfrist, verrast en op zoek gaat naar speelse contrasten. Verse vis staat centraal, versterkt door een weelde aan topingrediënten van op het droge. Het resultaat zijn bereidingen met een mediterrane toets die zijn afgewerkt met oog voor presentatie."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Al Dente: Waar eet Jelle Temmerman?

Verschenen in DM magazine op 10 04 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Jelle Temmerman:
Brasserie La Paix (Anderlecht), Het Land aan de Overkant (Leuven), In 't Spinnekopke (Brussel), In de Patattezak - Pee Klak (Strombeek-Bever), Hof van Cleve (Kruishoutem), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde, ondertussen gesloten).

Jelle Temmerman is chef van restaurant d'Hoogeschool in Leuven en won de eerste reeks van 'Mijn restaurant' op VTM.

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Waar het gras altijd groener is. Het Land aan de Overkant te Heverlee.

Verschenen in DM magazine op 20 02 2010. Citaat:

"In het Land aan de Overkant wordt origineel gekookt en toegewijd bediend, en wie belangstelling heeft voor niet-alledaags wijnen, zal gelukkig naar de overkant terugreizen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Het land aan de Overkant viert zijn tienjarig bestaan

Verschenen in 6minutes.be op 26 07 2009. Citaat:

"Het hoofdgerecht werd een dorade royal. Een mooie moot vis, inderdaad royaal omringd door fijne groentjes, champignonschijfjes, een delicate tapenade en heerlijke messchelpen. De verschillende smaken bloeiden samen open tot een harmonieus gerecht, op perfecte wijze ondersteund door een Gaillacwijn, Les Cavailles Bas 2007. Deze wijn roept bij de eerste proeverij enkele vage verwantschappen op met onze traditionele geuze, maar weet op scherpzinnige wijze dit gerecht tot een absolute aanrader op te krikken."

Het Land aan de Overkant

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2009. Citaat:

"...de algemene indruk : hier wordt met de beste bedoelingen gekookt en met passie gewerkt, maar Wim Dejonghe - die als souschef begon en enkele jaren geleden het roer in de keuken overnam - moet als kok nog groeien."

Beoordeling prijs-kwaliteit : 2 bordjes (redelijk).

Bien Cuit: Een droomcruise naar het Land aan de Overkant.
Land aan de Overkant te Heverlee.

Verschenen in Vacature op 11 10 2008. Citaat:

Reactie redacteur : “Ik wou dat ik al eerder was overgestoken naar de andere kant van de Leuvense ring. Een middagpauze smaakte nog nooit zo goed.”

Reactie lezer : “Ik dacht dat we het beste al gehad hadden, tot we bij de koffie een lolly kregen van chocolade en ijs van passievruchten. Het hield gewoon niet op, zo lekker.”

Score : 18/20

Bespreking: Restaurant Het Land Aan De Overkant

Verschenen in crooze.fm op 17 07 2008. Citaat:

"Onze conclusie is snel gemaakt: Het Land aan de Overkant is een van de betere restaurants in Leuven en Heverlee en biedt een lekkere, mooi gepresenteerde, vrij moderne, speelse en inventieve keuken, waarin klassieke gerechten vaak iets extra's krijgen, waardoor ze een stuk boeiender worden. We raden de jongens van de Michelingids en andere prestigieuze restaurantgidsen dan ook aan om hier nog eens een kijkje te komen nemen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.