Couvert Couvert

Alle persartikels over restaurant Couvert Couvert

Couvert Couvert, Heverlee

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 05 02 2015. Citaat:

"Over de hoofdgerechten kan werkelijk geen enkele opmerking worden gemaakt. Perfectie qua productkeuze, bereiding en presentatie. Door de Leuvense topslager Rondou vier weken gerijpt rundvlees met beetgare seizoensgroenten voor Madame en voor mij rosé gebakken filet, buikspek en huisbereide bloedworst van Baskisch varken met pastinaak, okkernoot, koriander en mandarijn.

Beoordeling DM.City Leuven: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Couvert Couvert, Heverlee

Verschenen in Cookanista.be op 17 03 2014. Citaat:

"Een heerlijke avond, hoe later, hoe waziger dankzij de heerlijke (natuur)wijnen. Een heerlijke avond met heerlijke bordjes en feilloze bediening."

Lees het volledige artikel (externe link)

Couvert Couvert: Van patissier via Top-chef naar Natural wine lovers!”

Verschenen in Be-Gusto op 15 03 2013. Citaat:

"Voor het hoofdgerecht kies ik de ‘vis volgens marktaanbod’. Vandaag is dit een mooi stukje wijting met prei en een sausje van boter, hazelnoot en gekonfijte citroen. Dit sausje haalt een ongenaakbaar niveau, subliem in zijn finesse, geniaal in zijn frisheid en smaakcohesie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lunch @ Couvert Couvert

Verschenen in legourmandbelge.be op 07 03 2013. Citaat:

"Afrekenen dan maar. Final bill at the door was € 163,- Voor dit niveau is dat zeker aanvaardbaar en we kunnen niet zeggen dat we slecht gegeten hebben in Couvert Couvert, wel integendeel. We zijn ook niet weggeblazen, maar het was een lunch en geen full featured diner. Je moet daar toch een verschil maken. De porties waren ook ruim, vind ik."

Lees het volledige artikel (externe link)

Couvert Couvert, Heverlee

Verschenen in Leven in Leuven op 12 01 2013. Citaat:

"Mijn favoriete gang was de Bretoense kreeft, perzik met ijzerkruid en verse amandel, op de voet gevolgd door de Wilde eend met bietjes en vlierbes. Maar hiermee doe ik de andere gangen oneer aan. Alles wat ons geserveerd werd in het prachtige Stockmans porselein, was een lust voor het oog en de smaakpapillen. Elke gerecht een klein kunstwerkje dat ons spontaan deed watertanden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Laurent Folmer & Jacques Masy
Kanaal Z: Afl. 6 - 24/11/2012

Verschenen in eigen redactie op 25 11 2012. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok.

Aflevering 5: Broes Tavernier (chef-kok 't Vijfde Seizoen, Aalter).

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Couvert Couvert kroont zich tot beste restaurant van Oost-Brabant

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Couvert Couvert in Heverlee is volgens de prestigieuze Gault&Millau-gids het beste restaurant van Oost-Brabant. Het krijgt een punt meer dan vorig jaar. (...) Dat is dit jaar goed voor een 17 op 20 in Gault&Millau, een punt meer dan vorig jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

Masterclass: Laurent Folmer & Sonja Noël
Kanaal Z: Afl. 1 - 20/10/2012

Verschenen in kanaalz.be op 20 10 2012. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok.

Aflevering 1: Laurent Folmer (chef-kok Couvert Couvert) nodigt Sonja Noël (voorzitster van Modo Brussels en pionierster van de Belgische mode) uit.

Masterclass 2012 - Nieuwe editie
Vanaf 20 oktober 2012 op Kanaal Z

Verschenen in eigen redactie op 17 10 2012. Citaat:

Dit weekend start op Kanaal Z de vijfde reeks van Masterclass in een vernieuwde format.

In de nieuwe reeks van 10 afleveringen gaat Ianka Fleerackers op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok. Vijf koks brengen hun verhaal en brengen ook telkens een gast mee. Onder andere interieurarchitect Lieven Musschoot is te gast.

De 5 koks in Masterclass zijn: Laurent en Vincent Folmer (chef-kok Couvert Couvert), Alex Colonna-Cesari (chef-kok Centpourcent), Christer Elfving (succesvolle tv-kok), Vincent Tibau (kok van de Wetstraat), Broes Tavernier (chef-kok 't Vijfde seizoen).

Masterclass loopt van 20 oktober tem. 22 december, telkens in de weekendlus, op Kanaal Z.

Couvert Couvert: Een van de beste
Lekkere adresjes in Brussel en Vlaams-Brabant

Verschenen in knackweekend.be op 19 06 2012. Citaat:

"De gedreven broers zijn permanent op zoek naar uitzonderlijke producten. Deze superingrediënten verwerken zij tot persoonlijke gerechten. De inrichting vernieuwde recentelijk en is even puur als de keuken. Alles is in balans. Door dit evenwicht groeide Couvert Couvert tot een van de beste restaurant van Vlaanderen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Lekkere adresjes in Brussel en Vlaams Brabant

Verschenen in Weekend Knack op 19 06 2012. Citaat:

De lekkerste winkeltjes, brasseries en gastronomische restaurants. Weekend Knack maakte een selectie in Brussel en Vlaams-Brabant.

  • Hedendaagse brasseries: Bar Bik, Resto Henri, Selecto
  • Folklore: 't Kriekske, Tissens, De Kuiper
  • Gastronomie: Het Land aan de Overkant, Couvert Couvert, Spaans Dak
  • Voor de familie: Trente, Jos Theys, De Gempemolen
  • Lekkere winkels: Marché des Chefs (Voedingswinkel, Elsene), La Maison du Miel (Honingzaak, Brussel), Elsen Kaasambacht (Kaaswinkel, Leuven).

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Michel Van Dousselaere: Waar ik graag eet

Verschenen in De Standaard Magazine op 31 03 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Michel Van Dousselaere:
Hertog Jan (Sint Michiels), Oud Sluis (Sluis, Nederland), Couvert Couvert (Heverlee), Invincible (Antwerpen), Pakhuis (Gent).

Michel Van Dousselaere is acteur. Hij speelt de vader van Danni Lowinski in de gelijknamige serie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Couvert Couvert: Toprestaurant in Heverlee

Verschenen in knackweekend.be op 01 03 2012. Citaat:

"De nieuwe, sobere stijl heeft invloeden uit Japan, Spanje en Scandinavië en is chique zonder pronkerig te zijn. Het geheel past bij de verfijnde en natuurlijke gerechten. Alles is in balans. Zo’n evenwicht komt niet vanzelf: daar moet permanent aan gewerkt worden. Dankzij een hecht team en een intelligente en nuchtere aanpak kon Couvert Couvert organisch groeien naar wat het nu is: een van de beste of misschien wel het beste restaurant van Vlaanderen. "

Lees het volledige artikel (externe link)

Couvert Couvert

Verschenen in Leven in Leuven op 30 01 2012. Citaat:

"Elk gerecht dat we in Couvert Couvert kregen, was prachtig gepresenteerd op het mooie Stockmans porselein. Een waar feest voor het oog. Mijn persoonlijke voorkeur ging uit naar de Sint-Jakobsnoten en de garnalen, maar ik kan gerust zeggen dat alles wat ik in Couvert Couvert at van een bijzonder hoge kwaliteit was met aandacht voor originele smaakcombinaties. Exact wat je verwacht van een restaurant met een Michelin ster. De bediening was vriendelijk en discreet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Couvert Couvert en Arenberg behouden hun ene ster.

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

Over CouvertCouvert zijn beide gidsen het eens. Het restaurant scoort bij GaultMillau een fraaie zestien op twintig en krijgt van Michelin een ster. Arenberg in Heverlee - bij Michelin goed voor een ster - krijgt van GaultMillau ‘maar' een vijftien op twintig.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Gespot op het web - Couvert Couvert : les Lorrains de Louvain

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over de broers Folmer (Couvert Couvert, Heverlee)
Lees het verslag

Couvert Couvert en Fidalgo blijven de beste

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Couvert Couvert in Heverlee en Fidalgo in Tienen blijven volgens GaultMillau de beste restaurants in Oost-Brabant, met elk een mooie 16 op 20. De nieuwe editie van de prestigieuze gids brengt in onze regio geen grote verrassingen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

DMuze: Waar eet Sven Mary?

Verschenen in DM magazine op 05 11 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Sven Mary:
San Daniele (Ganshoren), Cinnamon Club (Londen, UK), Couvert Couvert (Heverlee), Royal Brasserie Brussels (Brussel).

Sven Mary is strafpleiter.

De Vlaamse kost van Laurent Folmer

Verschenen in www.een.be op 03 08 2011. Citaat:

"Elke week vraagt 1000 zonnen een Vlaamse topchef naar z’n favoriete streekingrediënt. Vandaag bouwt Laurent Folmer van restaurant Couvert Couvert een kunststukje rond honing."

Bekijk de reportage op één.be

Eetadressen met een tuin: Vlaams-Brabant

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Vlaams-Brabant waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: Dirk Tieleman

Verschenen in De Standaard Magazine op 30 04 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Dirk Tieleman:
Het Boshuisje (Zoersel), La Stanza (Leuven), Baron Van Zon (Hombeek), De Oude Hansbrug (Keerbergen), Couvert Couvert (Heverlee).

Dirk Tieleman is ankerman van 'Vlaanderen vandaag'.

Vincent et Laurent Folmer, restaurant Couvert Couvert

Verschenen in eigen redactie op 23 03 2011. Citaat:

Impressies Couvert Couvert.
Bron video: Youtube.com.

Alle 5 Favoriet : Martin Heylen

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 12 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Martin Heylen:
't Landhuys (Oostende), De Kruidenmolen (Klemskerke), Brasserie du Parc (Oostende), De Bijloke Bistro (Gent), Couvert Couvert (Heverlee).

Martin Heylen volgt in 'God en klein Pierke' acht beroemde landgenoten, elke dinsdagavond op Eén.

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Ijsjes die aan struiken hangen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 19 06 2010. Citaat:

"Er komen hete dagen aan. Bewaar deze recepten alvast voor paradijselijke ijsjes. Laurent en Vincent Folmer van het sterrenrestaurant Couvert Couvert legden er een stukje van hun keuken en hun tuin in."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Jill Peeters

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 06 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Jill Peeters:
Izumi (Antwerpen), Den Beer (Mechelen), Vous Lé Vous (Hasselt), 't Zeilend fornuis (Oostduinkerke), Couvert Couvert (Heverlee).

Jill Peeters (35) is weervrouw op VTM.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Frieda Van Wijck.

Verschenen in De Standaard Magazine op 22 05 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Frieda Van Wijck:
Couvert Couvert (Heverlee), Hémisphères (Brussel), Ijssalon Valvekens (Aldestraat 16, Hasselt), La Serenata (Zaventem), Cellini (Maasmechelen Village).

Frieda Van Wijck presenteert 'De klas van Frieda', van maandag- tot en met donderdagavond op Eén.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet : Annemie Struyf.

Verschenen in standaard.be op 03 04 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Annemie Struyf:
Thai for You (Haasrode), Couvert Couvert (Heverlee), Tante Germaine (Vilvoorde), Sallamangee (Vilvoorde), Gambrinus (Grote Markt, Leuven).

Annemie Struyf is journaliste.

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Couvert Couvert

Verschenen in 6minutes.be op 16 06 2009. Citaat:

"De duif uit Racan met de polenta met olijven werd een schijnbaar eenvoudig maar alleszins bijzonder harmonieus gerecht met scherpe aandacht voor de gaartijden waarbij maar een motto gold ‘smullen!’. De zorgvuldig samengestelde kaasschotel werd een perfecte aanvulling, maar bleek tevens een inleiding op onvergetelijke desserts: aardbei ‘Gariguettes’ met vlierbessenbloesem, gevolgd door de chocolade ‘Guanaja’ met roomijs van cassisblaadjes."

Mes & Vork : Couvert Couvert

Verschenen in demorgen.be op 04 04 2009. Citaat:

"Het lunchmenu in drie bedrijven voor 35 euro liet tijdens elke gang twee keuzes toe. Als voorgerecht konden we kiezen tussen rundstartaar of aardappelmousseline met slakjes. We kozen voor het tweede gerecht dat dankzij een bijzondere bordcompositie niet alleen aangenaam oogde maar ook voortreffelijk smaakte."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.