Arenberg

Alle persartikels over restaurant Arenberg

Restaurant Arenberg: Tijdloze en pure smaken

Verschenen in knackweekend.be op 22 01 2015. Citaat:

"Wat op de borden komt is puur van smaak en tijdloos. Hier en daar is er een vleugje Japanse invloed te bespeuren. De kok is ettelijke keren naar Japan geweest, onder meer op economische missie met prins Filip en als gastkok in het Hilton Hotel in Osaka. Hij geraakte onder de indruk van de Japanse eenvoud en de zuivere manier van koken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Arenberg, Heverlee

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 04 12 2014. Citaat:

"De kwaliteit van de fazant is perfect. De raapjes, worteltjes en spruiten zijn beetgaar, het witloof perfect gekaramelliseerd met een zoute toets. De kroketten in bitterbalvorm zijn weliswaar smeuïg, maar te zwaar door het gebruik van kaas. Voor het overige een perfect gebracht traditioneel gerecht."

Beoordeling DM.City Leuven: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Arenberg, Heverlee
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 09 10 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over restaurant Arenberg te Heverlee
Lees het verslag

Lufthansa strikt Leuvense topchef

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 05 2012. Citaat:

"Lieven Demeestere van sterrenrestaurant Arenberg in Heverlee zal twee maanden lang koken voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa."

Vanaf 1m30s is Restaurant Arenberg in beeld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Restaurant Arenberg : creatieve, passionele keuken

Verschenen in 6minutes.be op 04 11 2011. Citaat:

"Het hoofdgerecht werd een hertenkalf van de grill met mousselines van knolselder en truffelaardappel met een siroop van ‘Cuberdons’. Het wild bleef mooi rosé, was heerlijk mals en sappig, terwijl de mousselines voldoende aroma’s ontwikkelden, het tikkeltje bitterheid van het witloof liet de overige smaken volledig tot hun recht komen. De Castro de Valtuille, Mencia Joven 2008 van DO Bierzo met donkerrode kleur en fijne afdronk was een meer dan subtiele en waardevolle aanvulling."

Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken

Verschenen in knackweekend.be op 23 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken.

Dit restaurant is er één van.

Restaurant Arenberg

Verschenen in Leven in Leuven op 17 12 2010. Citaat:

"We begonnen de avond met een exclusief aperitiefje: een Chardonnay Meerdael rosé, speciaal gemaakt voor restaurant Arenberg en dus niet verkrijgbaar in de gewone handel. Als appetizer kregen we chips van banaan en mangomousse en lekkere olijfjes: onze smaakpapillen werden verwend. Het volgende hapje was een bordje met biologische zalm gemarineerd met dille. Waarna de verschillende gangen van het menu gepresenteerd werden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Nieuw Leuvens culinair recept: eten is weten

Verschenen in 6minutes.be op 15 08 2010. Citaat:

"Toerisme Leuven heeft samen met de K.U.Leuven en het bedrijf Sense for taste, twee Leuvense troeven samengebracht in het culinaire concept en recept ‘eten en weten’."

"Maar liefst twaalf restaurants beslisten om mee te stappen in het project en zich te engageren een menu of een gerecht samen te stellen op basis van de foodpairing methode van de drie Leuvense dranken Chardonnay Meerdael, Leffe Blond en Musa Lova."

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Gids Lemaire geeft 13 restaurants hoogste score (9,5/10).

Verschenen in tijd.be op 16 11 2009. Citaat:

"De inspecteurs van de gids Lemaire kenden het afgelopen jaar 730 restaurants een quotering toe. De adressen die dit jaar niet werden bezocht, komen niet voor in de gids en moeten wellicht nog een jaar of langer wachten op een score."

"Dertien restaurants kregen 9,5 op 10, de hoogste quotering. (...) De gids houdt zowel rekening met de sfeer, de kwaliteit als de specialiteiten van de restaurants."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.