Schatteman

Alle persartikels over restaurant Schatteman

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Restaurant Schatteman, Hertsberge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 12 2015. Citaat:

Noorzeekrab, avocado, mango en bouillabaisse, was maar één van de voltreffers die Goesting magazine proefde bij restaurant Schatteman te Hertsberge. De overige gerechten volgden helemaal dezelfde lijn en de hele avond benadrukte het grote talent van de chef en ook de professionele en hartelijke bediening van gastvrouw Marieke Moyaert.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Groot talent achter het fornuis
Restaurant Schatteman

Verschenen in Weekend Knack op 20 11 2014. Citaat:

"Met haar charme en efficiëntie neemt Marieke de eetzaal onder haar hoede. Gregory houdt zich verborgen in de keuken. Wat hij te vertellen heeft, doet hij via het bord. De kok probeert de lat telkens wat hoger te leggen en om dat te doen, is hij verplicht om op sluitingsdagen door te werken.Schatteman verdient een Michelinster en die is nodig om extra personeel aan te nemen om verder te kunnen verfijnen. Capaciteiten heeft Gregory genoeg. Zijn gerechten zijn vernieuwend maar zonder extremen."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Schatteman, Hertsberge

Verschenen in vaut le voyage op 07 03 2014. Citaat:

"Van dit weeral prima bezoek zullen we ons vooral de hoppescheuten herinneren waarbij kleur en smaak met elkaar flirten, de heerlijke duif aan de ene kant, en vooral ook nog dat geniale groentestoofpotje als side dish aan de overkant."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Restaurant Schatteman, Hertsberge

Verschenen in vaut le voyage op 09 12 2012. Citaat:

"De eerste amuse is een heerlijk cakeje van rode biet gevuld met een crème van makreel. Het vegetarisch alternatief is eenzelfde cakeje dat in plaats van makreel, toetsen knolselder meekrijgt. We blijven het fantastisch vinden dat de vegetariër hier steeds zo in de watten wordt gelegd. Bij de amuses zien we voorts nog een creatie met Parmezaanse kaas, de gekende en geliefde pickles, en een minitaartje van krokante ui en prei. Top."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Restaurant Schatteman, Hertsberge

Verschenen in vaut le voyage op 23 09 2012. Citaat:

"De eend als hoofdgerecht kreeg toetsen pruim en pinda mee en wordt op een erg verfijnde wijze gepresenteerd. Prettig om te zien en erg lekker om te eten. Misschien nog mooier is het vegetarische gerechtje met de risotto, paddenstoel en artisjok. Zien we daar zelfs niet enkelen een beetje jaloers kijken? De Morellini 2009 uit Umbrië van Sangiovese en andere druiven sluit perfect aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Schatteman

Verschenen in De Standaard Magazine op 22 09 2012. Citaat:

"Gelukkig wordt het sombere interieur opgefleurd door Marieke Moyaert, de vriendin van Schatteman. Zij toont zich een perfecte gastvrouw en een gedreven sommelière, die een schitterende wijnkaart kan voorleggen met redelijke prijzen. De menuprijzen zijn sinds het avontuur in Middelkerke iets gestegen: drie, vier, vijf en zes gangen kosten nu respectievelijk 40, 65, 75 en 85 euro. Met sprankelende hapjes vooraf en een subliem voorgerecht van gemarineerde blokjes zeebaars, avocado en radijs, overgoten met verfijnde dashi, toonde Schatteman zich alweer in topvorm."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Straffe Kost: Restaurant Schatteman

Verschenen in Culinaire Ambiance op 31 07 2012. Citaat:

"In vijf gerechten brengt Gregory Schatteman net die ingrediënten samen die volop smaak en diepgang geven. 'Less is more' is dat, in de allersmakelijkste betekenis van de uitdrukking."

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinair talent: Gregory Schatteman

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"Mensen verwennen met een topservice en met lekker eten, is het motto van Gregory Schatteman. De jonge kok zet al zijn creativiteit en energie in om zijn doel te bereiken. Hij ziet het als een taak van een chef om lokale topproducten te gebruiken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gerechten vol smaakverrassingen
Geproefd & getest: Schatteman

Verschenen in eigen redactie op 30 06 2012. Citaat:

"Gregory Schatteman is een van de opkomende talenten van de nieuwe Vlaamse keuken. Hij brengt net die ingrediënten samen die volop smaak en kracht geven aan een gerecht. Ik wil er op wedden dat hij in de toekomst in de prijzen valt bij de culinaire gidsen."

Bron: Njam Magazine - Juni 2012

Lees het volledige artikel (externe link)

Avondje Uit: Restaurant Schatteman, Hertsberge

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 29 04 2012. Citaat:

"Het accent in Restaurant Schatteman ligt waar het bij de chef al een tijdje ligt: licht verteerbaar, frisse zuren, veel aandacht voor groenten, modern, jong, maar vooral puur en ‘echt’."

Agnes Goyvaerts bezoekt Schatteman.
DMuze: The Happy Eater, Restaurant Schatteman te Hertsberge

Verschenen in DM magazine op 03 03 2012. Citaat:

"We hebben gekozen voor de korte formule, vier gangen, en beginnen met Noordzeekrab, geserveerd met krullen rauwe venkel, dotjes avocadocrème, aan tafel overgoten met intense schaaldierenjus. Een fris gerecht, vergezeld door een uitstekende Grüner Veltliner. Daarna zijn er voor mij sint-jacobsvruchten, snel gegrild, lekker omringd door puree van bloemkool en smeuïge jus van bruine boter. Er komt een Chardonnay uit Californië bij, van Bogle Vineyards."

Gregory Schatteman, jonge chef in oud restaurant.

Verschenen in knackweekend.be op 23 02 2012. Citaat:

"De twee huren het vroegere restaurant Manderley, gelegen in een domein met vijver midden in een bebost gebied van de gemeente Hertsberge. De gepleisterde muren kregen een likje verf, het donkere hout van deuren en balken en de ouderwetse verlichting bleven. Aan de muur kwam moderne figuratieve kunst van een bevriend verzamelaar. Gregory’s eetbare artefacten komen onderbelicht naar voren, maar dat kan de pret niet drukken. Marieke ontvangt met ontwapenende jeugdigheid."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Schatteman

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 18 02 2012. Citaat:

"Manderley stand de voorbije 26 jaar bekend als een degelijk klassiek restaurant. Maar met de komst van Schatteman is de keuken er meteen de 21ste eeuw in gekatapulteerd. In alles wat hij doet, blijkt hoe goed de chef de stijl waarmee Hertog Jan zijn derde ster heeft gehaald, zelf ook in de vingers heeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Manderley in Hertsberge in nieuwe, jonge handen

Verschenen in focus-wtv.be op 06 01 2012. Citaat:

"Gregory Schatteman, tot voor kort chef-kok in restaurant Mange-Tout in Middelkerke, heeft Restaurant Manderley in Hertsberge overgenomen. Eric Lemmens en Maria Bentein, uitbaters sinds 1985, houden er mee op. (...) Gregory Schatteman, recent nog verkozen tot ‘Gouden Garde Jong Talent’ in de restaurantgids van Knack en bedeeld met een vermelding in Gault Millau, neemt het roer over. Hij hoopt de zaak op 20 januari te kunnen heropenen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.