Vous Lé Vous

Alle persartikels over restaurant Vous Lé Vous

Op culinair weekend bij Vous Lé Vous

Verschenen in Koken op hakken op 14 10 2016. Citaat:

Koken op Hakken ging op culinair weekend bij Vous Lé Vous te Wimmertingen en het werd een weekend om niet snel te vergeten.

Vanaf het onthaal tot het einde van hun bezoek werden ze in de watten gelegd met ondermeer een 3-gangen diner op vrijdagavond, een gastronomisch 6 gangen diner op zaterdagavond en een ontbijt op zondagochtend. De gerechten waren stuk voor stuk pareltjes en de smaken zaten helemaal juist.

Lees het volledige artikel (externe link)

Met Vier in Bed - aflevering 18
Vous Lé Vous, Wimmertingen

Verschenen in vtm.be op 07 07 2015. Citaat:

Giovani Oosters van restaurant Vous Lé Vous te Wimmertingen, is te zien in het VTM-programma 'Met vier in Bed'.

Bekijk de aflevering op vtm.be

Groene GaultMillau 2015: overzicht awards

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Tijdens de voorstelling van de nieuwe Groene GaultMillau-gids 2015 werden volgende awards uitgereikt:

 • Beste Groenterestaurant van Vlaanderen: Graanmarkt 13, Antwerpen
 • Beste Groenterestaurant van Wallonië/Luxemburg: Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
 • Beste Groenterestaurant van Nederland: Bolenius, Amsterdam
 • Denk Groenten! Denk Fruit! Award 2015 Hoogste percentage groenten en fruit: Vous lé Vous, Vlimmertingen
 • Beste Smaak en Gezondheid Award 2015: Lemonnier, Lavaux-Sainte-Anne
 • Beste Groenten en Fruit communicatie Award 2015: Taste and Colours
 • Beste Veggie Award 2015: De Eetstee, Amersfoort

De tweede editie van de Groene GaultMillau, die nu in de winkel ligt, bevat dubbel zo veel gezonde adressen als in de editie 2014.

In de gids zijn meer dan 300 adressen verzameld van de beste groente- en vegetarische restaurants, de interessantste markten en groente- en fruitwinkels van de Benelux. Maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars, exotische groenterestaurants en glutenvrije restaurants. De redactie van de gids besteedde tevens aandacht aan de nieuwe collectieve moestuintrend met een overzicht van zowat alle plukboerderijen in België.

Meer info: website Groene GaultMillau

Beste Benelux Groentenrestaurant 2015: genomineerden

Verschenen in eigen redactie op 07 05 2014. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 4 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2015. Daarmee schiet de wedstrijd voor het Beste Benelux Groenterestaurant definitief uit de startblokken.

Een professionele jury onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen. Dat betekent dat zowel Vlaanderen, Wallonië/Groothertogdom en Nederland hun 'Beste Groenterestaurant' mogen verwelkomen.

De genomineerden voor Vlaanderen en Wallonië zijn: Taste and Colours (Kortrijk), Vous lé Vous (Wimmertingen) , Naturell (Gent), Graanmarkt 13 (Antwerpen), Little Asia (Brussel), Maison Lemonnier (Lavaux St-Anne), Le Coq aux Champs (Tinlot) en Fruits de la Passion (Perwez).

Meer info en stemmen via website 'Denk Groenten'.

Vrienden van de Smaak belooft een onvergetelijke zomertour

Verschenen in eigen redactie op 18 04 2014. Citaat:

Voor het derde jaar op rij trekt de culinaire karavaan van Vrienden van de Smaak door het land. Met haltes op uitzonderlijke plekjes. En met topchefs die voor de gelegenheid avontuurlijk koken buiten hun vertrouwde habitat. Op het menu? Gastronomisch lekkers met lokale producten. En héél veel nieuwe vrienden!

Het concept is eenvoudig maar uniek. Een zeventigtal gasten neemt plaats aan één lange tafel. Op uitzonderlijk mooie plekjes, die vaak exclusief voor Vrienden van de Smaak worden opengesteld. De beste chefs van het land toveren een verrassingsmenu op tafel. Met lokale ingrediënten, pure producten en authentieke smaken. De tafelgenoten leren elkaar kennen en genieten van lekker eten in een gemoedelijke sfeer. En ontdekken vooraf de bijzonderheden van de originele locatie tijdens een begeleide rondleiding.

Deelnemende chefs: o.a. Sofie Dumont, Wim Ballieu, Philippe Van den Bulck, Roger Souveryns en Vincent Tibau.

De Vrienden van de Smaak zomertour 2014 start op zondag 4 mei. Je plekje reserveren kan op www.vriendenvandesmaak.be. Een vijfgangen sharing diner met bijpassende wijnen, inclusief rondleiding, kost 119 euro.

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

 • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
 • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
 • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
 • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Vous Lé Vous, Wimmertingen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 11 06 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over Giovanni Oosters, chef-kok van restaurant Vous Lé Vous, die in de grotten van Kanne kookt voor 'Vrienden van de Smaak'
Lees het verslag

Vous Lé Vous, Wimmertingen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 27 05 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over een bezoekje aan restaurant Vous Lé Vous te Wimmertingen..
Lees het verslag

Vous Lé Vous: Giovani, een gedreven culinaire duizendpoot

Verschenen in Be-Gusto op 03 04 2013. Citaat:

"Chef Giovani komt regelmatig mee in de zaal om de ‘va et vient’ te ervaren en stelt vol passie zijn gerechten voor. In zijn keuken krijgen groenten en kruiden duidelijk een ereplaats. De bediening startte een beetje aarzelend maar eens dat maître-sommelier Harald op stoom was, paste ook dit deel van de puzzel perfect. Zijn zomerse terras plannen maken ons zeer nieuwsgierig en ik zeg niet nee tegen het 'moestuin toerisme'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe namen op 'Limburg Proeft'

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2013. Citaat:

'Limburg Proeft' heeft enkele nieuwe namen bekend gemaakt die zullen deelnemen aan het evenement: restaurant Magis (Tongeren), restaurant Taratata (Hasselt), Herestraat 2 (Sint-Truiden), Le 54 (Tongeren), De Weijers Hoven (Hoeselt). Ook Lucie en Jimmy (Tongeren) en Ristorante Undici - Daniël en Rinaldo (Tongeren), bekend van het Vtm-programma 'Mijn Restaurant' hebben toegezegd.

Restaurants La Botte (Genk), De Slagmolen (Opglabbeek), Vous Lé Vous (Wimmertingen), Il Fiore (Maasmechelen) en chocoladehuis Boon (Hasselt) hadden eerder al toegezegd.

'Limburg Proeft' loopt van 7 to 9 juni 2013 te Hasselt.

Meer info: website Limburg Proeft

Al Dente: Nooit meer overkoken.
Interview met Giovani Oosters.

Verschenen in DM magazine op 15 09 2012. Citaat:

"Giovani Oosters: 'In het experimenteren met smaken en producten, in het uitproberen van nieuwe gerechten en composities, kan ik me uitleven. Maar ik ervaar vooral een gevoel van vrijheid als ik al onze bezigheden combineer, en als verschillende activiteiten mijn concentratie vragen. Ik geef graag workshops, het is fantastisch om een grote caterpartij op verplaatsing te moeten organiseren, om gastenkamers uit te baten, in je eigen keuken te staan en met lokale producenten te spreken.'"

Vous lé Vous, Wimmertingen
Gastronomie tegen bodemprijs

Verschenen in Weekend Knack op 16 08 2012. Citaat:

"Giovani gebruikt hoogtechnologische apparatuur maar behoudt het respect voor de intrinsieke waarden van streekbereidingen. Groenten en verse kruiden krijgen een ereplaats. Een fles wijn wordt aangerekend tegen aankoopprijs plus vijftien euro en dan zijn de duurdere flessen algauw een koopje!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Limburg - De lekkerste adressen

Verschenen in Weekend Knack op 15 08 2012. Citaat:

Limburg is niet alleen dé fruitgaard van ons land. Je kunt er ook smullen van heel wat streekgerechten, zoals de Maaslandse bereiding van paling met kip, kersensoep uit Sint-Truiden, Maaseiker knapkoeken en uiteraard de vele vlaaien.

Pieter van Doveren zocht twaalf lekkere adressen uit:

 • Laagdrempelige stadsbrasserie: De Goei Goesting (Hasselt)
 • Mosseltempel: H. Stas-Dejong (Tongeren)
 • Actuele gastronomie: Figaro (Hasselt)
 • Gastronomie: Vous lé Vous (Hasselt - Wimmertingen), Innesto (Houthalen)
 • Trendy: De Kristalijn (Genk)
 • Vaste waarde: De Mijlpaal (Tongeren)
 • Domein Bokrijk: 't Poorthuys (Genk)
 • Nieuwkomer: Danny Vanderhoven (Rekem - Lanaken)
 • Lekkere winkels: Banketbakker Cools (Hasselt), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Beenhouwerij Paul Beckers (Hamelstraat 37, Sint-Truiden), Le Comptoir de Véronique Denis (Tongeren).

De koelkast: Giovani Oosters in Beringen

Verschenen in www.een.be op 25 07 2012. Citaat:

"Elke week stuurt 1000 zonnen een kok met reputatie op pad. Deze week trekt Giovani Oosters van restaurant Vous lé Vous de koelkast open bij Leen Maegh in Beringen. Hij maakt er kersensalade met rozerode toets."

Bekijk de aflevering

Giovani Oosters gaat Smaaksalon uitbaten

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 07 2012. Citaat:

"Het toekomstige Smaaksalon in het Huis de Corswarem in Hasselt krijgt stilaan vorm. Momenteel zijn er verbouwingswerken aan de gang in wat het toeristisch uithangbord van Hasselt moet worden. In het Huis de Corswarem komt onder meer Toerisme Hasselt en een Smaaksalon, met tal van Hasseltse culinaire producten."

"‘Wij zijn ervan overtuigd dat we met Giovani Oosters de juiste persoon hebben aangetrokken’, zegt schepen van Toerisme Rob Beenders. ‘Hij heeft een grote voorliefde voor streekproducten en met zijn restaurant en kookatelier verdiende hij al zijn strepen in onze stad.’"

Opening van het Smaaksalon is voorzien voor september 2012.

Lees het volledige artikel (externe link)

De koelkast: Giovani Oosters in Sint-Lambrechts-Herk

Verschenen in www.een.be op 19 06 2012. Citaat:

Elke week stuurt 1000 zonnen een kok met reputatie op pad. Deze week trekt Giovani Oosters van restaurant Vous lé Vous de koelkast open bij Josée en Ron in Sint-Lambrechts-Herk bij Hasselt. Hij maakt er aspergesalade met mousselinesaus op basis van bier.

Boek: Groenten van Gio
Giovani Oosters, chef-kok Vous Lé Vous

Verschenen in eigen redactie op 27 04 2012. Citaat:

Verrassende recepten aangevuld met tips en weetjes over groenten van bij ons.Groenten zijn onmisbaar in de keuken. Ze zijn niet alleen gezond, maar je kan er ook alle richtingen mee uit.

Chef Giovani Oosters maakt per groente een klassieke bereiding maar toont ook hoe je een creatief hoogstaand gerechtje kan maken. Bovendien krijg je per groente tips en tricks over hoe je ze het best kan combineren, bewaren tot zelfs kweken in je eigen moestuin.

Titel: Groenten van Gio, Koken met groenten van bij ons
Aantal pagina's: 144 blz.
Uitgave: Uitgeverij Lannoo - ISBN: 9789401402422
Prijs: €19,99

Het boek is vanaf 08/05/2012 verkrijgbaar in de boekhandel.

Masterclass: Seizoen 4 - Aflevering 10
Giovanni Oosters, Vous Lé Vous te Wimmertingen

Verschenen in kanaalz.be op 01 12 2011. Citaat:

Claudia Allemeersch, 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' (2009), gaat opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. In het culinaire KanaalZ programma Masterclass bereiden de chef-koks telkens een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op 'gezond, lokaal en gemakkelijk thuis te bereiden'.

Aflevering 10: Giovanni Oosters - Restaurant Vous Lé Vous, Wimmertingen

Bekijk de aflevering.

'We zijn klaar voor een Michelinster'

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 10 2011. Citaat:

'Momenteel is alles zodanig georganiseerd dat ik me honderd procent kan concentreren op mijn restaurant', benadrukt hij. 'Mijn vrouw is juriste van opleiding en werkte een tijdje voor een advocatenkantoor, maar nu is zij volledig verantwoordelijk voor de catering en de kookateliers. Daardoor heb ik de handen vrij om mijn keuken te verfijnen. Het kan verwaand klinken, maar ik heb de ambitie om zo snel mogelijk een Michelinster te halen. Ik en mijn keukenteam zijn er klaar voor.', aldus Giovanni Oosters.

Lees het volledige artikel (externe link)

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

De Vlaamse kost van Giovani Oosters

Verschenen in www.een.be op 22 06 2011. Citaat:

"In de rubriek Vlaamse kost werpt een Vlaamse topchef elke week zijn licht op zijn favoriete streekingrediënt. Vandaag bouwt Giovani Oosters van restaurant Vous lé Vous een kunststukje rond courgettes."

Bekijk de reportage op één.be

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

Tafelen: Gastronomie tegen bodemprijs.
Restaurant Vous lè vous te Hasselt.

Verschenen in Weekend Knack op 16 03 2011. Citaat:

"De geproefde gerechten waren fijn, licht, gebaseerd op eersteklasproducten en werden geserveerd op exclusief servies. De bediening was attent en van niveau en de wijnkaart was voorzien van heldere uitleg."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 9/10.

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: Ingrid Lieten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 06 11 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Ingrid Lieten:
Delpki (Houthalen), Vous Lé Vous (Hasselt), Gastromonia Cellini (Maasmechelen), Trattoria Da Claudia (Genk), Café 't Zand (Zonhoven).

Ingrid Lieten is Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding.

1000 Zonnen: Chef-kok Giovani Oosters geeft deze zomer handige tips voor een geslaagde picknick.

Verschenen in eigen redactie op 30 06 2010. Citaat:

Deze zomer geeft Giovani wekelijks picknick tips op Eén tijdens het programma '1000 Zonnen': Overzicht tips Giovani Oosters

Alle 5 Favoriet: Jill Peeters

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 06 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Jill Peeters:
Izumi (Antwerpen), Den Beer (Mechelen), Vous Lé Vous (Hasselt), 't Zeilend fornuis (Oostduinkerke), Couvert Couvert (Heverlee).

Jill Peeters (35) is weervrouw op VTM.

Lees het volledige artikel (externe link)

Vous lé Vous: Limburgse culinaire topproducten

Verschenen in 6minutes.be op 07 05 2010. Citaat:

"Vous lé Vous, biedt een luchtige eetzaal, prettige zonovergoten veranda, een modern open keuken met enkele tafeltjes en een 5-tal kamers om de gastronomen volop te behagen. De intense zoektocht naar kwalitatieve topproducten resulteert bij Giovanni in een aanlokkelijk menu waarbij hij het accent legt op de regionale specialiteiten, maar ook verrassende en onbekende nevenproducten ten tonele durft te voeren."

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Haute Cuisine restaurant Vous lé Vous in Hasselt

Verschenen in eigen redactie op 09 06 2009. Citaat:

Bron: YouTube.com

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.