Smaaksalon

Alle persartikels over restaurant Smaaksalon

Het Smaaksalon, Hasselt: Giovanni Oosters

Verschenen in Kris Kookt op 29 07 2014. Citaat:

"Prijs-kwaliteit genoten we hier van een top avond. Heerlijke gerechten die uit een ambachtelijke keuken komen waar alles huisbereid is. Er worden veel groenten en vooral seizoensproducten gebruikt. Iets waar we natuurlijk altijd heel blij mee zijn. De vriendelijke gastvrouw verzorgde ons diner op een heel vlotte manier."

Lees het volledige artikel (externe link)

Smaaksalon, Hasselt

Verschenen in coolinary.be op 09 01 2013. Citaat:

"Ook ik had het getroffen met mijn 'hoevekip, bloemkool, pommes parisiennes, kikkererwtenkroketjes en béarnaise'. Boterzacht stukje kip en een béarnaise om u tegen te zeggen, dat moest men aan de overkant van de tafel ook geproefd hebben zodat er wat wat vorkjes werden gewisseld. En die kikkererwtenkroketjes... daar gaan we thuis toch ook eens werk van maken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Hasselt: Huis de Corswarem wordt het Smaaksalon

Verschenen in eigen redactie op 05 10 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com - TV Limburg

Smaaksalon geopend in Hasselt

Verschenen in tvl.be op 02 10 2012.

Huis de Corswarem krijgt nieuwe bestemming
Smaaksalon Hasselt

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 09 2012. Citaat:

"Het Smaaksalon wordt onderverdeeld in een restaurant, brasserie en wijnbar. Het Smaaksalon is een dagzaak in een uniek decor, geopend van 10 tot 18 uur, maar 's avonds kunnen gasten er ook terecht voor een receptie in stijl of een diner aan tafel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Giovani Oosters over de opening van Het Smaaksalon.

Verschenen in DM magazine op 15 09 2012. Citaat:

"Giovanni Oosters: 'Het Smaaksalon wordt een brasserie en een restaurant, volgende week gaan we open. De kaart zal eenvoudig en verrassend zijn. En ook hier staan de streekproducten en -smaken centraal. De zaak ligt in een prachtig historisch pand. Werkelijk fenomenaal. Mijn vrouw zal de zaak beheren. En een van mijn chefs zal op den duur de keuken leiden.'"

Smaaksalon verwent inwoners en toeristen

Verschenen in standaard.be op 14 09 2012. Citaat:

"Met de aanbouw van de nieuwe toeristische dienst werd een nieuwe bestemming gezocht. De keuze viel op een brasserie en restaurant, die uitsluitend producten van Hasselt, en bij uitbreiding Limburg, serveren. De uitbating is toevertrouwd aan tv-kok Giovanni Oosters. ‘We openen in het Smaaksalon ook een wijnbar, waar Limburgse wijnen en schuimwijnen kunnen worden geproefd’, zegt mede-zaakvoerder Annelies Santens. ‘Het geheel zal zowel Hasselaren als bezoekers van de Hoofdstad van de Smaak aantrekken.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Giovanni Oosters runt het Hasseltse Smaaksalon

Verschenen in knackweekend.be op 14 09 2012. Citaat:

"Op 29 september wordt het Huis de Corswarem in de Hasseltse binnenstad omgedoopt tot het Smaaksalon. In een brasserie en restaurant kunnen inwoners en toeristen er proeven van streekproducten. (...) De uitbating is toevertrouwd aan tv-kok Giovanni Oosters van restaurant Vous-le-Vous en kookatelier FoodBuilding. 'We openen in het Smaaksalon ook een wijnbar, waar Limburgse wijnen en schuimwijnen kunnen geproefd worden', zegt mede-zaakvoerder Annelies Santens. 'Het geheel zal zowel de Hasselaren als de bezoekers van de Hoofdstad van de Smaak aantrekken.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Giovani Oosters opent Het Smaaksalon in Huis de Corswarem

Verschenen in standaard.be op 06 08 2012. Citaat:

"‘Ik zal er niet zelf in de keuken staan', verduidelijkt hij. ‘Dat laat ik over aan een van onze chefs. Mijn vrouw Annelies, die rechten studeerde en reeds jaren medezaakvoerder is, neemt de organisatie voor haar rekening. Ik stel wel de kaart samen. Daarin trek ik de lijn door van wat ik in mijn restaurant doe, maar het accent zal nog iets extremer op lokale producten liggen. We zullen bijvoorbeeld plaatselijke gerechten van tweehonderd jaar geleden serveren, zoals Hasseltse erwtensoep. Ik werd daarbij uitstekend geholpen door Jacques Collen van de Academie voor Streekgebonden Gastronomie, die over een uitgebreide bibliotheek beschikt.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Giovani Oosters gaat Smaaksalon uitbaten

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 07 2012. Citaat:

"Het toekomstige Smaaksalon in het Huis de Corswarem in Hasselt krijgt stilaan vorm. Momenteel zijn er verbouwingswerken aan de gang in wat het toeristisch uithangbord van Hasselt moet worden. In het Huis de Corswarem komt onder meer Toerisme Hasselt en een Smaaksalon, met tal van Hasseltse culinaire producten."

"‘Wij zijn ervan overtuigd dat we met Giovani Oosters de juiste persoon hebben aangetrokken’, zegt schepen van Toerisme Rob Beenders. ‘Hij heeft een grote voorliefde voor streekproducten en met zijn restaurant en kookatelier verdiende hij al zijn strepen in onze stad.’"

Opening van het Smaaksalon is voorzien voor september 2012.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.