Figaro

Alle persartikels over restaurant Figaro

10 mooiste terrassen om te dineren

Verschenen in knackweekend.be op 16 05 2014. Citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

Lees het volledige artikel (externe link)

‘Met de leeftijd stijgt ook mijn zin om te koken’
Interview met Jacques Colemont

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 10 2013. Citaat:

Hoelang blijf je nog koken?

'Voorlopig heb ik bijgetekend voor tien jaar. (lacht) Nee ernstig, ik wil doorgaan zolang ik geen fouten maak. Ik zie mezelf nog niet de hele dag in een zetel voor de televisie zitten. ’s Morgens kijk ik om vijf uur op mijn klok om te zien of het nog niet tijd is om op te staan. Ik denk dat het vooral de appreciatie van de gasten is die me drijft. Wij hebben de afgelopen 45 jaar een bepaalde reputatie opgebouwd. Ik wil die niet laten teloorgaan, ook al weet ik dat in het leven alles tijdelijk is en dat niemand de eeuwigheid heeft. Oud worden is niet leuk, maar heeft het voordeel dat je je veel minder gebonden voelt. Ik kijk niet meer halsreikend uit naar de publicatie van de culinaire gidsen. Uiteraard wil ik goed gequoteerd worden, maar ik wil niets verwerven dat ze me later weer kunnen afpakken.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack Food Awards 2013

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2013. Citaat:

Knack Weekend en Le Vif Weekend kenden dit jaar opnieuw Food Awards toe aan chef-koks die een buitengewone prestatie leverden.

De uitreiking vond plaats op de openingsavond van Culinaria, het vierdaagse gastronomische festival in Tour en Taxis in Brussel (29 mei - 2 juni 2013).

De culinaire redacteurs Jean-Paul Gabriël en Pieter Van Doveren selecteerden hun kandidaten in 5 categorieën. In elke categorie waren er twee finalisten, waaruit één winnaar gekozen werd.

  • 'Buitengewone carrière'
    Jacques Colemont (Figaro, Hasselt) -winnaar-
    François Piscitello (Les Jardins de Bégards, Luik)
  • 'Beste kok'
    Christophe Pauly (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot) -winnaar-
    Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
  • 'Jong Talent'
    Felix François (Het Vliegent Tapijt, Marke)
    Ludovic Vanackere (Atelier de Bossimé, Loyers) -winnaar-
  • 'Beste Sommelier'
    Sepodeh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen) -winnaar-
    Roland Kempinaire (Les 3 P'tits Bouchons)
  • 'Beste uitheemse kok'
    Fadi en Fakhri Abi Khalil (Orientalia, Brussel)
    Chuck Tang (Cuichine, Antwerpen) -winnaar-

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Weekend Knack: Vijf excellente wildrestaurants

Verschenen in knackweekend.be op 18 10 2012. Citaat:

Het wildseizoen is weer open. Weekend Knack selecteerde vijf gereputeerde restaurants waar wildbereidingen een specialiteit zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Figaro, Hasselt
Actuele gastronomie met all-informule

Verschenen in Weekend Knack op 16 08 2012. Citaat:

"Colemont is kind aan huis bij René Redzepi van Noma (nummer één van de wereld) en hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de keuken. De nieuwe technieken gebruikt hij vakkundig en gedoseerd in zijn moderne bereidingen. Nieuw en succesvol is de all-informule waarbij je voor de vaste prijs van 75 euro geniet van een glas champagne, een driegangenmaaltijd en wijnen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Limburg - De lekkerste adressen

Verschenen in Weekend Knack op 15 08 2012. Citaat:

Limburg is niet alleen dé fruitgaard van ons land. Je kunt er ook smullen van heel wat streekgerechten, zoals de Maaslandse bereiding van paling met kip, kersensoep uit Sint-Truiden, Maaseiker knapkoeken en uiteraard de vele vlaaien.

Pieter van Doveren zocht twaalf lekkere adressen uit:

  • Laagdrempelige stadsbrasserie: De Goei Goesting (Hasselt)
  • Mosseltempel: H. Stas-Dejong (Tongeren)
  • Actuele gastronomie: Figaro (Hasselt)
  • Gastronomie: Vous lé Vous (Hasselt - Wimmertingen), Innesto (Houthalen)
  • Trendy: De Kristalijn (Genk)
  • Vaste waarde: De Mijlpaal (Tongeren)
  • Domein Bokrijk: 't Poorthuys (Genk)
  • Nieuwkomer: Danny Vanderhoven (Rekem - Lanaken)
  • Lekkere winkels: Banketbakker Cools (Hasselt), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Beenhouwerij Paul Beckers (Hamelstraat 37, Sint-Truiden), Le Comptoir de Véronique Denis (Tongeren).

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Tien restaurants met een uitzonderlijk terras

Verschenen in knackweekend.be op 03 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien eethuizen met een verzorgde keuken en een uitzonderlijk terras.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: Limburg

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Limburg waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Jacques Colemont van restaurant Figaro kookt voor Haïti

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 01 2010. Citaat:

"Restaurant Figaro organiseert nu donderdag een benefietdiner voor Haïti. De opbrengst gaat integraal naar de slachtoffers van de aardbeving. (...) 'Ik kijk ernaar uit', benadrukt Colemont. 'Dit is gewoon een vertaling van wat ik voel als ik naar de tv-beelden kijk."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Plezier voor een prijsje in Figaro.
Chef-kok Jacques Colemont.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Restaurant Figaro in Hasselt mag de erkenning 'beste prijs-plezier'- verhouding in ontvangst nemen."

"'Dat de klanten tevreden naar huis gaan, dat is het belangrijkste. De klanten moeten zich zo veel mogelijk thuis voelen. We ontvangen en bedienen elke klant met de nodige jovialiteit. Bij ons zal je geen butler aan de deur aantreffen die de klanten ontvangt. We willen een leuke sfeer scheppen, maar wel met het nodige respect voor elkaar. Het wederzijdse respect is belangrijk.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Jacques Colemont.
Figaro te Hasselt.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 04 2009. Citaat:

"Jacques Colemont viert de veertigste verjaardag van zijn restaurant, het Hasseltse Figaro. Hij is 63, maar wil gerust nog tien jaar doorgaan. Nieuwsgierigheid en ambitie drijven hem. En werken om te vergeten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.