Figaro

Restaurant Figaro, Hasselt

Adres:

Mombeekdreef 38
3500   Hasselt

Toon de ligging

Telefoon:

011 27 25 56

Chef-kok:

Jacques Colemont

Type:

Gastronomisch, restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 258
Comfort: 4 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 313
Keuken: 15.0 /20

Faciliteiten:

Parking, rooksalon, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Lid van:

Meesterkoks van België

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 15:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:00 - 22:00

Figaro in de media

10 mooiste terrassen om te dineren

Verschenen in knackweekend.be op 16 05 2014. Citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

Lees het volledige artikel (externe link)

‘Met de leeftijd stijgt ook mijn zin om te koken’
Interview met Jacques Colemont

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 10 2013. Citaat:

Hoelang blijf je nog koken?

'Voorlopig heb ik bijgetekend voor tien jaar. (lacht) Nee ernstig, ik wil doorgaan zolang ik geen fouten maak. Ik zie mezelf nog niet de hele dag in een zetel voor de televisie zitten. ’s Morgens kijk ik om vijf uur op mijn klok om te zien of het nog niet tijd is om op te staan. Ik denk dat het vooral de appreciatie van de gasten is die me drijft. Wij hebben de afgelopen 45 jaar een bepaalde reputatie opgebouwd. Ik wil die niet laten teloorgaan, ook al weet ik dat in het leven alles tijdelijk is en dat niemand de eeuwigheid heeft. Oud worden is niet leuk, maar heeft het voordeel dat je je veel minder gebonden voelt. Ik kijk niet meer halsreikend uit naar de publicatie van de culinaire gidsen. Uiteraard wil ik goed gequoteerd worden, maar ik wil niets verwerven dat ze me later weer kunnen afpakken.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack Food Awards 2013

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2013.

Knack Weekend en Le Vif Weekend kenden dit jaar opnieuw Food Awards toe aan chef-koks die een buitengewone prestatie leverden.

De uitreiking vond plaats op de openingsavond van Culinaria, het vierdaagse gastronomische festival in Tour en Taxis in Brussel (29 mei - 2 juni 2013).

De culinaire redacteurs Jean-Paul Gabriël en Pieter Van Doveren selecteerden hun kandidaten in 5 categorieën. In elke categorie waren er twee finalisten, waaruit één winnaar gekozen werd.

  • 'Buitengewone carrière'
    Jacques Colemont (Figaro, Hasselt) -winnaar-
    François Piscitello (Les Jardins de Bégards, Luik)
  • 'Beste kok'
    Christophe Pauly (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot) -winnaar-
    Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
  • 'Jong Talent'
    Felix François (Het Vliegent Tapijt, Marke)
    Ludovic Vanackere (Atelier de Bossimé, Loyers) -winnaar-
  • 'Beste Sommelier'
    Sepodeh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen) -winnaar-
    Roland Kempinaire (Les 3 P'tits Bouchons)
  • 'Beste uitheemse kok'
    Fadi en Fakhri Abi Khalil (Orientalia, Brussel)
    Chuck Tang (Cuichine, Antwerpen) -winnaar-

Reviews over restaurant Figaro

Super !!

door op
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? ja
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
9
Maaltijd: 9
Bediening: 9
Sfeer: 9

Wij kozen het restaurant Figaro uit, na het lezen van de levensgeschiedenis van de eigenaar. Rustige omgeving en topbediening. De aperitief (Champagne) werd gecombineerd met een vijftal prachtig afgewerkte hapjes (voor de prijs van 13€) per persoon Wij kozen voor de 7 gangen menu en dit was werkelijk een festijn voor alle zintuigen. Als je de afwerking van de gerechten bekijkt, ieder onderdeel was een kunstwerkje op zichzelf, het buikje meer dan vol ! ook de aangepaste wijnen waren van uitstekende kwaliteit (voor deze meerprijs heb je zelden kwaliteit doch hier was het hoogstaand) Een restaurant zoals dit, welk reeds meer dan 40 jaar bestaat. Voor onszelf was het als het ware niet mogelijk dat we d'er nu pas kennis meemaakten. Een aanrader voor ieder. Zullen we zeker terugkeren tijdens de zomerperiode om dan gelijktijdig te genieten van het prachtige terras.
NIET TWIJFELEN - DOEN en GENIETEN van het LEVEN !!

In de buurt van restaurant Figaro

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.