6 Zinnen

Alle persartikels over restaurant 6 Zinnen

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

6 Zinnen, Hasselt: inderdaad een ontdekking van het jaar

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 01 10 2015. Citaat:

Afgaande op lovende berichten van 'foodievrienden' ging Pieter Declercq op bezoek bij restaurant 6 Zinnen te Hasselt. Ook hij werd verwend met topgerechten, redelijke prijzen en een attente en vriendelijke bediening.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Proefwerk: Restaurant 6 Zinnen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 01 03 2014. Citaat:

"Dankzij de gulle, inventieve kookstijl én de ongedwongen gastvrijheid is de 6 zinnen een aanrader in Hasselt. De lokale bevolking heeft het adres alvast meteen in de armen gesloten: een tafel reserveren doe je hier best ruim op voorhand."

Lees het volledige artikel (externe link)

6 Zinnen Restaurant, Hasselt

Verschenen in legourmandbelge.be op 25 02 2014. Citaat:

"In het centrum van Hasselt, met parking in de buurt, kookt chef Jan Wouters prachtige borden bij elkaar. Deze worden met minstens evenveel passie voorgesteld door gastvrouw en sommelier Karoline die erin slaagt om bij elk gerecht een leuke wijn te schenken. Het kader is hedendaags romantisch, de prijzen zijn meer dan top."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant 6 Zinnen, Hasselt

Verschenen in Kris Kookt op 09 01 2014. Citaat:

"Jan kookt inderdaad volgens het seizoen, zo deed het hoofdgerecht ons denken aan kerstmis en het nagerecht was op basis van sinterklaas smaken. Ook gebruikt Jan veel verse groenten in zijn bereidingen, iets waar we alleen maar erg blij mee kunnen zijn. Deze groenten krijgen een meerwaarde door de bereidingen die ermee gebeuren. Zo kregen we bij de zeetong knolselder blokjes die gegaard werden in een zoutkorst en schijfjes die gepekeld werden. De pastinaak van het hoofdgerecht werd dan weer gepoft. Steeds bereidingen die extra smaak en dimensie geven aan de gerechten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant 6 zinnen: Een adres om te koesteren

Verschenen in Be-Gusto op 25 11 2013. Citaat:

"Conceptueel past de puzzel van Jan en Karoline al zeer goed. Zij serveren in perfecte harmonie een blik vol culinair plezier. Jonge ondernemers die weten welke richting ze uit willen, dat verdient een dikke pluim. De vriendelijke en professionele bediening van gastvrouw Karoline komen we maar zelden meer tegen en met de gastronomische bagage van master chef Jan gaan we nog veel van dit duo horen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: 6 Zinnen, Hasselt

Verschenen in Venuez op 28 10 2013. Citaat:

"Het vijfde zintuig wordt vertegenwoordigd door de welness met sauna, jacuzzi en relaxruimte. Het restaurant ten slotte, dat eveneens openstaat voor niet-gasten, vertegenwoordigt dus de zesde 'zin'. In dat restaurant zien we vooral een strak kader met een lichte houten vloer, dat onderbroken wordt met speelse, roze tinten. De vrouwelijke kunstwerken benadrukken het zintuiglijke concept van de B&B, waarbij de zintuigen telkens in een roze steunkleur worden beaccentueerd. Ondanks de strak ingerichte ruimte met een beperkt aantal steunkleuren ervaar je onmiddellijk een warm gevoel van gastvrijheid."

Lees het volledige artikel (externe link)

Vijf veelbelovende restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 03 10 2013. Citaat:

Weekend Knack selecteerde vijf nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers:
Bistrot Du Nord (Antwerpen), Restaurant 6 Zinnen (Hasselt), Brasserie Boulevard (Sint-Martens-Latem), Bistro Neuta (Leut) en Bistro Bis (Tongeren).

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: 6 Zinnen, Hasselt
Een geslaagde pairing

Verschenen in Weekend Knack op 28 08 2013. Citaat:

"Het voorgerecht verrukte door zijn presentatie en smaak, en was samengesteld uit krab, gepekelde komkommer, crème van prei en groene appel. Een frisse, zomerse bereiding volgde met als hoofdspelers gedroogde parmaham, sorbet van meloen en avocado. Dan was het een halfuurtje wachten. Jan kwam zich excuseren want er was iets misgelopen in de keuken. Maar dan verscheen op tafel een smakelijke bereiding rond rosé gebakken Ibericovarken, paprika, courgette en zwarte olijf."

Beoordeling keuken: 8/10
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10

Restaurant 6 Zinnen, Hasselt
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 22 08 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over restaurant 6 Zinnen te Hasselt
Lees het verslag

Culinaire zinnenprikkeling begint in restaurant 6 Zinnen

Verschenen in de smaak van de horeca op 02 08 2013. Citaat:

"'Ik heb bewust gekozen voor slechts één menu op de kaart tot vijf gangen met vis of vlees, waarbij alles zelf wordt bereid in onze open keuken en waarbij de tafelganger genotvol kan proeven van wat ik allemaal klaarmaak, zonder al teveel industriële voedingsproducten, maar meer met verse en seizoensgroenten', aldus Jan Wouters, die er nog aan toevoegt dat de menukaart maandelijks wordt vernieuwd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant 6 Zinnen, Hasselt: Dé ontdekking van het jaar

Verschenen in Be-Gusto op 01 07 2013. Citaat:

"Mijn zintuigen hebben ze alvast danig weten te prikkelen en ik katapulteer 6 zinnen naar de ontdekking van mijn culinair jaar! Jan en Karoline inspireren met een flinke dosis gedrevenheid en passie, een jonge symbiose die nog gaat losbarsten. Twee jonge ondernemers die de stap waagden om volledig hun ding te doen en een kleinschalig relax concept te creëren met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Met het menu '100% Ons' geven ze alvast het beste van zichzelf en hebben ze ons voor 300% weten te overtuigen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.