Onder De Toren

Alle persartikels over restaurant Onder De Toren

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Onder de Toren, Hansbeke

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 02 12 2015. Citaat:

Sinds kort mag Sam Van Houcke zich de 'Ster van de Belgische Keuken' noemen. Hoog tijd voor Goesting magazine om eens een bezoek te brengen aan zijn restaurant Onder de Toren te Hansbeke.

'Onze beste eetervaring van het jaar', zo luidt het verdict. Je zit er erg gezellig en de bediening uiterst aangenaam. De chef kookt op een zeer hoog niveau, met kwaliteitsingrediënten, die verrassend en creatief bereid worden. Heerlijk!

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Sam Van Houcke is nieuwe ‘Ster van Belgische keuken’

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 11 2015. Citaat:

Sam Van Houcke, chef van het restaurant Onder de Toren in Hansbeke, heeft de derde editie van de kookwedstrijd 'De Ster van de Belgische keuken' gewonnen. De wedstrijd is een initiatief van de Belgische chefs Frank Fol en Pierre Wynants, in samenwerking met de organisatie Meesterkoks van België.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

The Great Belgian Beer Dinner 2014

Verschenen in eigen redactie op 14 04 2014. Citaat:

Op 22 en 23 april wordt 'The Great Belgian Beer Dinner' georganiseerd in stadsbrouwerij Gruut te Gent. Vijf Belgische koks en één Amerikaanse chefkok serveren een indrukwekkend 8-gangendiner met Belgische bieren.

Deelnemende koks: Tom De Four (De Heeren van Liedekercke, Denderleeuw), Sam Van Houcke (Onder de Toren, Hansbeke), Hilaire Spreuwers (BitterZoet, Zonhoven), Vincent Florizoone (Grand Cabaret, Nieuwpoort), Stefaan Couttenye ('t Hommelhof, Watou) en Chris Lively ( Ebenezer’s Restaurant and Pub, Lovell, Maine, USA).

Meer info: The Great Belgian Beer Dinner

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Eerste kok van België neemt zaak van baas over.

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 06 2013. Citaat:

"Tot voor kort stond Geert Koolbrant als chef aan het fornuis, maar nu neemt dus zijn souschef Sam het roer over. ‘Voor mij was het tijd om de vleugels uit te slaan. Net op dit moment dacht de chef aan stoppen: het kwam allemaal een beetje samen’, vertelt Sam Van Houcke enthousiast over zijn plannen.'Eigenlijk blijft alles bij het oude, maar dan met onze eigen accenten', legt Sam uit. 'Na zes jaar wordt het wel meer mijn koers, maar dat zal niet met geweld gebeuren.' Sam ontfermt zich over de keuken. Zijn vriendin Stefanie, die onder Geert Koolbrant ook al in de zaak werkte, concentreert zich op de zaal."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sam Van Houcke wint prestigieuze titel 'Eerste kok van België 2013'

Verschenen in knackweekend.be op 05 11 2012. Citaat:

"Zomergemnaar Sam Van Houcke heeft een van de meest prestigieuze kookprijzen van België, Eerste kok van België, weggekaapt. (...) Pas op het einde van de spannende wedstrijd waarbij de koks een volledig driegangenmenu moesten presenteren, kon Sam Van Houcke zich onderscheiden. De koks kregen punten van een keukenjury, een proefjury voor voor- en hoofdgerecht en een proefjury voor het dessert. De 29-jarige sous-chef van Onder de Toren in Hansbeke werd vorig jaar nog derde."

"Ook de "Eerste Sommelier" werd maandag gekozen. Dat werd Jan Rots van Brasserie Latem uit Sint-Martens-Latem."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kesselse souschef dingt mee naar titel van 'Eerste Kok van België 2013'

Verschenen in gva.be op 30 08 2012. Citaat:

"Jan Van de Velde, de Kesselse souschef van restaurant Numerus Clausus in Lier dingt mee naar de titel van 'Eerste Kok van België 2013'.
De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een concours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok en de beste sommelier van het land. De wedstrijd wordt sinds 1954 georganiseerd en heel wat winnaars werden later gerenommeerde chef-koks."

De finale vindt plaats op 5 november.

De andere 4 finalisten zijn: Yves Frans (Stockmansmolen, Zaventem), Dany Lombart (Le Mayence, Charleroi), Sam Van Houcke (Onder de Toren, Hansbeke) en Philippe Vroonen (Magis, Tongeren).

Meer info op www.club-prosper-montagne.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Sam Van Houcke derde in prestigieuze kookwedstrijd

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 11 2011. Citaat:

"In de Brugse hotelschool Spermalie werd naast de beste wijnschenker ook de beste kok van het land verkozen, een organisatie van de Gastronomische Club Prosper Montagné die in 1952 werd gesticht. Zomergemnaar Sam Van Houcke, de sous-chef van restaurant Onder de Toren in Hansbeke eindigde verdienstelijk derde in de wedstrijd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Taste ID: Bistronoom
Restaurant Onder de Toren te Hansbeke

Verschenen in Steps op 05 02 2011. Citaat:

"Bistronoom is de term die ze graag ingang willen doen vinden: een gastronomisch restaurant met uitstekende gerechten, maar aan bistroprijzen en met geregeld een bistroklassieker op de kaart."

Onder de toren in Hansbeke

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 09 2010. Citaat:

"De kookstijl is opgefrist klassiek, met o.a. huisbereide américain, zeetongfilets in een waterzooi, maar ook meer mediterrane gerechten als kort gebakken tonijnfilet met tomatencompote en saffraanrijst met gebakken inktvis."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.