Les Éleveurs

Alle persartikels over restaurant Les Éleveurs

Sommeliers in the spotlight: Andy De Brouwer, Les Eleveurs
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 09 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over sommelier Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs te Halle.
Lees het verslag

Pajottenland scoort in GaultMillau

Verschenen in hln.be op 10 11 2015. Citaat:

"In de bekende restaurantgids Gault&Millau van 2016 staan maar liefst dertien restaurants uit het Pajottenland. Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem behaalt met een 17 op 20 de hoogste score. Restaurant De Kaai in Halle is de nieuwkomer in de lijst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Les Eleveurs: Ongecompliceerde eeuweling in Halle

Verschenen in knackweekend.be op 18 06 2015. Citaat:

De oorsprong van hotel/restaurant Les Eleveurs gaat al bijna 120 jaar in de tijd terug. Al vier generaties lang brengt de familie De Brouwer het beste van het Pajottenland.

Vandaag constateert knackweekend.be het 'bistronomie'-concept van chef Nico Corbesier: ongecompliceerde gastronomie in ontspannen kader en aan verteerbare prijzen. Er heerst hier een familiale sfeer waar de ambachtelijke streekkeuken aangediend wordt door vriendelijke en goed opgeleide jonge mensen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij Les Eleveurs

Verschenen in DM magazine op 09 05 2015. Citaat:

Agnes Goyvaerts ging langs bij haar collega Andy De Brouwer, die wekelijks als sommelier de wijnrecensies in De Morgen magazine schrijft. In zijn restaurant Les Eleveurs trekt hij de kaart van de bistronomie.

'De chef is Nico Corbesier, die werkte bij gerenommeerde huizen als Michel en De Bijgaarden. Zijn gerechten zijn grotendeels gestoeld op klassiekers uit de Frans-Belgische traditie, en hij houdt van stevige kruidingen en uitgesproken sauzen. Dat de wijnkaart in zijn restaurant Les Eleveurs de moeite is, mag niet verwonderen.'

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Les Eleveurs, Halle
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 11 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over restaurant Les Eleveurs te Halle.
Lees het verslag

Proefwerk: Les Eleveurs

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 11 2013. Citaat:

"De terugkeer naar de bistrosfeer doet les Eleveurs blijkbaar deugd. Al is het laat op de avond en midden in de week, de ambiance spat van de muren. Andy De Brouwer jongleert met veel schwung tussen de tafels, meestal met een fles in de hand. En ook in de borden is het feest."

Lees het volledige artikel (externe link)

Les Eleveurs kiest voor bistronomie

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 09 2013. Citaat:

"Wat mogen gasten voortaan verwachten? 'Nog steeds hoge kwaliteit. Het verschil zit vooral de sfeer: geen klassiek interieur, geen stijve bediening. Het gaat er meer ontspannen aan toe. Bistronomie deed een paar jaar geleden haar in het restaurantwezen en we willen op die kar springen’, aldus Andy.
'We bieden onze gerechten ook aan goedkopere prijzen aan waardoor lekker eten op restaurant democratischer wordt. Pas op, we besparen niet op ingrediënten. Hoogstaande keuken brengen, blijft de boodschap. Het prijsverschil zit hem in kleine dingen. Zo leggen we geen tafeldoeken meer op tafel die elke dag moeten gewassen en gestreken worden. We serveren meer op het bord. Gasten zijn niet meer verplicht een volledig menu te nemen. Voor ons is dit ons antwoord op de crisis.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Sofie Dumont verlaat haar eigen restaurant

Verschenen in hln.be op 26 07 2013. Citaat:

"De bekendste lady chef van het land, Sofie Dumont, verlaat haar eigen restaurant Les Eleveurs in Halle. Dumont, bekend van haar VTM-programma 'De Keuken van Sofie', roerde sinds 2000 in de ­potten van het gastronomische restaurant, sinds 2007 zelfs als mede-eigenares. Zelf zegt zij nu 'een nieuwe horeca-uitdaging als chef aan te gaan'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Les Eleveurs: Een culinair trekpaard in Vlaams-Brabant

Verschenen in Be-Gusto op 23 12 2012. Citaat:

"Over de bediening niets dan lof, een zeer jong maar enthousiast en gedreven team koerste een vlekkeloos parcours. Met spot één van onze beste ervaringen wat betreft bediening van het jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sommelier bundelt passie in boekvorm
Message in a Bottle, sommelier Andy De Brouwer

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 11 2012. Citaat:

"'Alles is begonnen toen De Morgen me vroeg om in DMuze, de zaterdagbijlage, een wekelijkse column over wijn te schrijven. Ik wilde niet zomaar over om het even welke wijn schrijven. Daarom bedachten we een ander concept. Elke week ging ik bij iemand op bezoek die mij een fles wijn aanraadde. Ik trok vervolgens op pad om het verhaal achter die wijn te ontdekken. Zo bleef het ook bijzonder spannend en leuk voor mij. Ik heb op die manier op korte tijd veel interessante mensen leren kennen en heel wat nieuwe wijnen ontdekt. Waar ik kon, trok ik op pad met mijn scooter. Dat was helemaal fijn.' Deze columns, dertig in totaal, werden nu gebundeld in het boek."

Boek: Message in a Bottle
Prijs: €29,99 - Pagina's: 176
Uitgeverij: Lannoo.

Lees het volledige artikel (externe link)

12 informele restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in vierbordjes.be op 01 10 2012. Citaat:

"Wie een topwijnkaart zoekt, is meestal aangewezen op sterrenzaken, en dan moet je er niet aan denken een echt goede wijn te vinden tegen een redelijke prijs. Vandaar dat we op zoek gingen naar informele restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt, met redelijke prijzen."

Lees het volledige artikel (externe link)

10 goede restaurants waar je kan overnachten

Verschenen in vierbordjes.be op 23 09 2012. Citaat:

"Uit eten gaan wordt ook steeds vaker opgenomen in een totaalprogramma, waarbij een overnachting, een wandeling in de streek en/of enkele bezienswaardigheden deel uitmaken van het pakket. Vandaar deze selectie van restaurants waar je niet alleen voortreffelijk eet, maar nadien ook comfortabel kan overnachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Interview met Sofie Dumont over De Keuken van Sofie

Verschenen in Steps op 28 08 2012. Citaat:

Wat maakt De Keuken van Sofie anders dan bijvoorbeeld Dagelijkse Kost of De Perfecte Keuken?

"Ongetwijfeld ons uitgangspunt, dat meteen de ruggengraat van het programma is: een thema per dag. Zo creëer ik op maandag een gerechtje met restjes van het weekend. Dat klinkt een beetje negatief, maar het is uiteraard wel de bedoeling om daar iets bijzonders van te maken. Daarnaast heb ik een dag waarop ik een klassiek gerecht, zolas paling in 't groen, klaarmaak. Ook een dessertendag mag uiteraard niet ontbreken. Ik word niet voor niets nog steeds de koekjesfee genoemd!"

De Keuken van Sofie is een nieuw kookprogramma, dagelijks te zien op Vtm.

Andy De Brouwer is sommelier van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 04 2012. Citaat:

"Andy De Brouwer, sommelier van het restaurant Les Eleveurs in Halle, is door de makers van Foodprint uitgeroepen tot Sommelier of the Year. (...) Foodprint, samengesteld door culinaire experts, is een boek dat elk jaar een overzicht geeft van het gastronomische gebeuren van het afgelopen jaar in ons land. Andy De Brouwer, die zijn titel deelt met Fabrice D'Hulster van de Brusselse Sea Grill (2 sterren), is erg opgetogen met de prijs."

Foodprint 1112
ISBN: 9789078715610, Verkoopprijs: 20,00 euro
Aantal pagina's: 304
Auteur: Jan Buytaert
Meer info: www.mjpublishing.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Sofie Dumont wordt gezicht Meesterbakker

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 02 2012. Citaat:

"Sofie Dumont is door de Halse Persclub uitgeroepen tot vrouw van 2011. 'Ik stond in mijn keuken toen ik het vernam. Ik ben meteen naar de prijsuitreiking gehold', glimlacht Sofie. Dit jaar wordt ze het gezicht van 'Meesterbakker' op Vtm.(...) In het programma 'Meesterbakker' gaan patissiers Sofie Dumont en Bernard Proot op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen. Rani Deconinck presenteert."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sofie Dumont vrouw van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 01 2012. Citaat:

"De Halse Persclub reikte vrijdagavond voor de dertigste keer de trofee 'man/vrouw van het jaar' uit. Hiermee bekroont de Halse pers een figuur die het voorbije jaar uitzonderlijk in het nieuws kwam en Halle mee op de kaart zette. De eer viel te beurt aan Sofie Dumont, chef-kok van restaurant Les Eleveurs en gezicht van het populmaire bakprogramma op VT4."

Lees het volledige artikel (externe link)

Vtm strikt Sofie Dumont voor nieuw bakprogramma

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 01 2012. Citaat:

"Vtm brengt dit voorjaar een nieuw bakprogramma op antenne. Rani De Coninck en Sofie Dumont slaan de handen in elkaar voor 'De meesterbakker'."

Lees het volledige artikel (externe link)

DMuze: The Happy Eater
Agnes Govaert bezoekt Les Eleveurs

Verschenen in DM magazine op 12 11 2011. Citaat:

"Sofie Dumont mag dan wel bekend zijn van haar 'goe gebakken' taarten, als het wildseizoen aanbreekt, kruipt zij in de huid van godin Diana in de keuken van Les Eleveurs."

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Alle 5 Favoriet: Sofie Dumont

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 05 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Sofie Dumont:
Nonbe Daigaku (Brussel), Kergi (Brussel), Ciao (Brussel), Van Hoo (Halle), Het Kriekske (Halle).

Sofie Dumont is chef-kok van Les Eleveurs in Halle. Elke vrijdagavond presenteert ze 'Goe gebakken' op VT4.

Sofie Dumont: 'Vrouwen koken anders. Zachter, delicater' - Interview

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 04 2011. Citaat:

"Vrouwen koken anders. Zachter, delicater. Wij zijn heel erg op zoek naar verhalen en nostalgie en emotie. Mannen zijn misschien technischer bezig."

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Daar is de eerste vrouwelijke tv-chef!. Sofie Dumont bereidt zoete klassiekers in 'Goe gebakken'

Verschenen in standaard.be op 11 03 2011. Citaat:

"Met Dumont komt er nu eindelijk een vrouw achter het tv-fornuis. In plaats van haar kunde te tonen met de perfecte steak of een luxueus visrecept, kiest Sofie voor frangipanetaarten en chocomousse."

Lees het volledige artikel (externe link)

De peperkoeken huisjes van Sofie Dumont.

Verschenen in De Standaard Magazine op 06 03 2011. Citaat:

"Het moest er eens van komen: Sofie Dumont, de charmante chef-kok van Les Eleveurs in Halle, krijgt een kookprogramma. Pardon, een bakprogramma. 'Goe gebakken' wordt opgenomen in een voormalig klooster en uitgezonden op VT4. Maar het is voor Dumont dat u zal willen kijken: lichte schwung, straffe koffie, peperkoeken hart."

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

12 Restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 09 2010. Citaat:

De Standaard selecteerde 12 restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt met redelijke prijzen.

Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 15 chef-koks/restaurants in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Aan Tafel: Ladychefs

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 01 2010. Citaat:

Reportage over 8 Ladychefs in België:
Ingrid Neven (Pazzo), Quyen Thruong Thi (Little Asia), Solange Bentin (Kemmelberg), Sofie Dumont (Les Eleveurs), Sidy Pelssers ('t Claeverblat), Lisa Calcus (Les Gribaumonts), Patricia Desmedt ('t Oud Konijntje) en Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu).

In de reportage brengen de ladychefs ook een aantal recepten waarbij ze zich lieten inspireren door het aroma van het koffiemerk Jacqmotte: Overzicht recepten

Meer 'Jacqmotte'-recepten op: www.aromacreations.be

Portret van Sofie Dumont.
Chef-kok restaurant Les Eleveurs te Halle.

Verschenen in Weekend Knack op 16 12 2009. Citaat:

"Sofie Dumont kreeg de opdracht om de continuïteit te bewaren en tegelijk voor een aantal eigentijdse toetsen te zorgen. Ze voelde die taak zeer goed aan en dankzij haar inspiratie en subtiele creativiteit won Les Eleveurs nog aan faam. Zelf viel de chef begin dit jaar in de prijzen toen haar de titel Lady Chef of the Year 2009 werd toegekend."

De beste wildadressen.

Verschenen in standaard.be op 07 11 2009. Citaat:

"Wild kopen is een zaak van vertrouwen. Wild klaarmaken een kwestie van smaak en ervaring. Een goede wildhandelaar kent zijn jagers en leveranciers, verkiest echt wild boven gekweekt en weet wanneer de natuur het beste wild levert. Deze wildhandelaars en -restaurants hebben een streepje voor."

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: Sofie, Lady & Chef

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2009. Citaat:

Ze is pas 34, bijzonder gedreven en werd begin dit jaar verkozen tot Lady Chef of the Year 2009: Sofie Dumont, chef van restaurant Les Eleveurs in Halle.

Sofie heeft aan de traditionele keuken van Les Eleveurs een heel persoonlijke, hedendaagse touch gegeven.

In dit feelgood-boek met prachtige fotoreportages en recepten volgt men Sofie gedurende enkele weken in haar keuken en tijdens haar vrije tijd. Ze stelt zich op als een gedreven chef en zakenvrouw, maar is niet bang om eveneens haar kwetsbaarheid, haar dromen en haar ambities te tonen.

Sofie - Lay & Chef, 168 pagina's
Linkeroever Uitgevers - 24,95 euro

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Masterclass: Sofie Dumont
Restaurant Les Eleveurs

Verschenen in kanaalz.be op 19 09 2009. Citaat:

Willem Asaert, culinair journalist van Knack Weekend, selecteert in Masterclass 11 jonge en veelbelovende topchefs. Rudy Morren, acteur en Bourgondiër, is hun gastheer en ontvangt hen in Nieuwpoort.

Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Flamboyant Klassiek / Chef-Kok Sofie Dumont (Les Eleveurs te Halle).

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 02 2009. Citaat:

"'Ik haat rechtlijnigheid voor mezelf. Je kunt me in een leren jekker tegenkomen of in een klassiek mantelpakje. Ik kan supergeconcentreerd werken in de keuken, maar daarna het feestbeest uithangen in een café. Ik kook klassiek in het restaurant, maar op de radio maak ik rock-'n-rollgerechten zoals avocadoburgers en milkshake met Snickers.'(Sofie Dumont). Van alle verkozen Ladychefs tot nu toe is Sofie Dumont (34) wellicht de meest flamboyante."

Lees het volledige artikel (externe link)

aldente: Sofie Dumont, Lady Chef 2009 (Les Eleveurs)

Verschenen in DM magazine op 07 02 2009. Citaat:

"Haar gerechten getuigen van creativiteit, zin voor smaakopbouw en technische vaardigheid"

Les Eleveurs

Verschenen in DM.city Brussel op 05 02 2009. Citaat:

"Gelukkig houdt Sofie van de authentieke keuken en van streekproducten. Wanneer zij haar culinaire hoogmis opvoert, dan is dat ook met lokale producten en hoewel haar keuken royaal en smaakvol is, zijn haar gerechten toch licht en uiterst verfijnd. Zoals haar lasagne van sint-jakobsschelpen en zalm met een champignonpommade en een coulis van platte peterselie. De frisse en kokette presentatie met een paar bloemen links en rechts zet meteen de toon: ze gaat voor de poëtische noot!"

Beoordeling : 4 sterren

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Sofie Dumont (34) : Vlaanderens coolste chef-kok

Verschenen in Nina op 31 01 2009. Citaat:

"Ze kan toveren achter het fornuis. Het leverde Sofie Dumont (34) chef-kok in Les Eleveurs in Halle, de titel 'Lady Chef of the Year' op. Onder de koksmuts zit een femme fatale, die houdt van avontuur. De Vlaamse Nigella Lawson: een vrouw die minstens even lekker kookt als ze eruitziet."

Les Eleveurs

Verschenen in 6minutes.be op 27 01 2009. Citaat:

"De gebraden Engelse lamskroon met kleine ragout, raapjes, schorseneren, worteltjes, tomaat en aardappelchips, vormt het hoofdgerecht. Deze perfecte combinatie van lamsvlees met de smaak van groenten verwijst naar de immense rijkdommen van de terroirs en bekroont de natuurlijke rijkdommen van de regio Halle."

Sofie Dumont, chef van het restaurant, werd recent uitgeroepen tot "Lady Chef of the Year 2009".

Sofie Dumon is Ladychef of the Year

Verschenen in elle.be op 26 01 2009. Citaat:

"Sofie omschrijft haar keuken als “Een unieke combinatie van traditionele keuken met een hedendaagse touch.” Ze maakt gebruik van streekproducten (wij proefden een succulente rauwe ham van de hoeve Cuvry in Beersel met een mousseline van bintjes en bloemkool, rauwe Schotse mosselen en gezouten amandelnoot – in twee woorden: heer lijk!. Het recept vind je hieronder), in combinatie met kwaliteitsvolle producten van over het kanaal. Modern en licht, zo kan je haar keuken het beste omschrijven."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.