Apriori

Alle persartikels over restaurant Apriori

Getest: Apriori, Haaltert

Verschenen in june.be op 07 12 2017. Citaat:

Kristof Coppens hanteert de kooktechnieken met precisie en vakmanschap, kleurt af en toe buiten de lijntjes met postmoderne spielerei, maar toont nog steeds een bijzondere liefde voor de kwaliteit van de producten waarmee hij kookt. Respect, heet dat.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef Apriori wint award voor ondernemerschap

Verschenen in hln.be op 23 04 2015. Citaat:

"Kristof Coppens, chef van het sterrenrestaurant Apriori in Haaltert, is op het XIVe Internationale JRE Congres 2015 in het Nederlandse Roermond de winnaar geworden van de 'Entrepreneur Award'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin vergeet Apriori in gids. Restaurant met een ster niet vermeld door fout in drukkerij.

Verschenen in hln.be op 26 11 2014. Citaat:

"Het Haalterse restaurant Apriori heeft al voor het tiende jaar op rij een ster gekregen, maar toch werd het restaurant niet opgenomen in de nieuwe Michelingids. De reden is een technisch probleem in de drukkerij. Michelin wil de fout rechtzetten door een bladwijzer in de gidsen te laten aanbrengen op de plaats waar de ontbrekende pagina had moeten zitten."

Extra: Interview TV-Oost

Lees het volledige artikel (externe link)

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Culinaire Persoonlijkheid 2013 - Genomineerden

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2013. Citaat:

Horeca Expo en Foodprint reiken elk jaar een award uit aan de man of vrouw uit de Belgische gastronomie, die het afgelopen jaar baanbrekend werk verricht heeft en zich dus op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de culinaire sector. De winnaar wordt naast de award vereeuwigd met een artikel in Foodprint 1314, het jaarboek van de gastronomie in woord en beeld.

Genomineerden zijn: Filip Claeys (De Jonkman), Kristof Coppens (A Priori), Wim Ballieu (Balls en Glory), Nick Bril (The Jane), Arabelle Meirlaen, Bartel Dewulf (Belgocatering), Wim Maes (Cook and Herb), Frank Desmedt (vroeger: 't Oud Konijntje) en sommelier Aristide Spies.

A Priori: Art by modern cooking!

Verschenen in Be-Gusto op 17 06 2013. Citaat:

"Chef Coppens toont met zijn gastronomische wandeling bij restaurant A Priori dat een avant-garde keuken een perfecte balans kan bieden aan een klassieke basis. Zonder de draad te verliezen experimenteert hij om de gerechten naar een hoger niveau te tillen."

Ook verschenen op Blog Belgian Taste Buds (in het Engels).

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenrestaurant Apriori start online wijnshop Gastro-Wines

Verschenen in eigen redactie op 16 04 2013. Citaat:

Gastro-Wines is een nieuw project van Kristof Coppens, chef-kok van sterrenrestaurant Apriori.

De online wijnshop richt zich tot wijnliefhebbers, foodies en thuiskoks die op zoek zijn naar kwaliteitswijnen. Wijnen met een verhaal krijgen het label 'Gastro-wines' opgeplakt.

In de webshop zijn onder meer alle wijnen van de wijnkaart van Apriori te koop. Zonder verplichte hoeveelheden, men kan zelfs voor 1 fles een bestelling plaatsen.

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

A Priori op de Griekse toer

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 01 2012. Citaat:

"Luxetouroperator VIP Selection, de Jeunes Restaurateurs d'Europe en Atlantica Hotels Resorts slaan de handen ineen om Belgische topgastronomie te exporteren naar de Griekse vakantie-eilanden Kreta en Rhodos. Topchef Kristof Coppens van A Priori uit Haaltert is opnieuw van de partij. (...) De samenwerking is een uitbreiding van het initiatief dat in 2011 voor het eerst werd genomen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Sterke staaltjes
Restaurant Apriori te Haaltert

Verschenen in Steps op 02 10 2011. Citaat:

"Het spannendste gerecht van de avond vinden we de - traag gegaarde - wilde eend [roder en dieper van smaak dan tamme eend], met garnituren als kroepoek en gel van rode biet en naturel gebakken wilde champignons. Het is een zoveelste sterk staaltje hedendaags vakmanschap, waartegen geen enkel vooroordeel is bestand."

De Goden van de Gastronomie. Vlaamse chefs schitteren in Kreta & Rhodos.

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 17 06 2011. Citaat:

"Touroperator Jetair en upscale zus VIP Selection zetten deze zomer zwaar in op gastronomie. In twee Griekse hotels kun je een menu van Vlaamse topchefs proeven."

"Vorige winter kwamen de chefs van de Griekse hotelketen Atlantica Hotels & Resorts intensief brainstormen in respectievelijk Haaltert en Elverdinge. De Grieks-Vlaamse duo’s werkten aan een menu dat deze zomer op twee bestemmingen wordt geserveerd: Franky Vanderhaeghe en Athanasios Kotsis in het Atlantica Imperial Resort in Rhodos, Kristof Coppens en Christos Karagiannakis in het Atlantica Sensatori Resort in Kreta."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclasses Kristof Coppens @ Flemish Primitives 2011

Verschenen in eigen redactie op 26 05 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com

Belgische topgastronomie op Kreta en Rhodos

Verschenen in hln.be op 20 05 2011. Citaat:

"Wie deze zomer naar Rhodos of Kreta reist, kan er een gastronomisch menu proeven dat het resultaat is van een unieke Belgisch-Griekse samenwerking. Luxetouroperator VIP Selection, de Jeunes Restaurateurs d'Europe en Atlantica Hotels & Resorts sloegen eind vorig jaar de handen in elkaar om Belgische topgastronomie te exporteren naar Griekenland."

Lees het volledige artikel (externe link)

A Priori - The Movie

Verschenen in eigen redactie op 17 04 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Apriori heeft koks Atlantica Hotels te gast

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 01 2011. Citaat:

"Sterrenkok Kristof Coppens had toegezegd om met enkele van zijn sterrencollega's een aantal koks van de keten Atlantica Hotels & Resorts uit Griekenland in hun keukengeheimen in te wijden."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Ik hou van vernieuwing'
Restaurant Apriori te Haaltert

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010.

"Restaurant Apriori in Haaltert verandert voortdurend. De tafels kregen een bekleding in zwart leder, er is een akoestisch plafond bijgekomen en de menukaart verandert chef Kristof Coppens (40) elke zeven weken. 'Ik hou van vernieuwing', zegt hij. 'Van elk detail in mijn zaak bekijk ik constant of het niet beter kan. Ik wil een stijl ontwikkelen die helemaal van mezelf is.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

The Flemish Primitives 2010
Kristof Coppens, chef-kok Apriori, stelt 'Crycotuv' voor.

Verschenen in eigen redactie op 05 03 2010. Citaat:

Chef-kok Kristof Coppens stelt 'Crycotuv' als wereldpremière voor op The Flemish Primitives 2010!

De Crycotuv, een innoverend en uniek toestel, is inzetbaar in de gastronomische keuken. Voor het eerst in de geschiedenis kan worden getûft d.i. de combinatie van vacuümtechnologie en cryogenie met de mogelijkheid tot aromatiseren van de natuurproducten.
Info Crycotuv

Met de nieuwe kooktechnologie kunnen de producten optimaal worden bewaard, zonder verlies van aroma, geur, kleur en structuur. Via dit toestel kunnen de allernieuwste cryogene kooktechnieken gerealiseerd worden.

Voorstelling op The Flemish Primitives - duur: 10 min

Uitzending Tv-Oost (23/02/10) - duur: 1min 50sec

'Ik ben niet gefocust op een tweede ster'
Restaurant Apriori te Haaltert

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"Ik stel mezelf constant in vraag. Dat is de enige manier om vooruit te gaan.' Die evolutie weten de controleurs van de Michelingids duidelijk ook te appreciëren, want al na zeven jaar kreeg Coppens zijn eerste ster, en die is hem nog geen enkele keer weer afgenomen. Toch is hij niet speciaal op zoek naar een tweede ster, legt hij uit. 'De Michelingids heeft de grote verdienste dat hij ons bekend gemaakt heeft van de Kempen tot aan zee, maar ik ben niet gefocust op het aantal sterren. Koken doe je uiteindelijk voor je klanten.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Masterclass : 31/10/09 - Aflevering 4
Kristof Coppens, chef-kok Apriori te Haaltert.

Verschenen in kanaalz.be op 31 10 2009. Citaat:

Willem Asaert, culinair journalist van Knack Weekend, selecteert in Masterclass 11 jonge en veelbelovende topchefs. Rudy Morren, acteur en Bourgondiër, is hun gastheer en ontvangt hen in Nieuwpoort.

Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Portret van Kristof Coppens.
Chef-kok restaurant Apriori te Haaltert.

Verschenen in Weekend Knack op 28 10 2009. Citaat:

"Coppens is bijlange niet de persoon om op zijn lauweren te rusten. Hij blijft zoeken naar nieuwe middelen en technieken om zijn keuken verder te verfijnen en uit te diepen. Zijn keuken evolueert nog steeds. Hij groeit uit tot een van de beste moleculair onderlegde chefs en geeft zelf een boek uit over koken met vloeibare stikstof."

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.