De Bijgaarden

Alle persartikels over restaurant De Bijgaarden

De Bijgaarden: Populaire brasserie in Groot-Bijgaarden

Verschenen in knackweekend.be op 27 03 2014. Citaat:

"De Bijgaarden was eens een gerenommeerd sterrenrestaurant. Sinds drie jaar beleeft de oude dame een tweede jeugd als populaire, laagdrempelige brasserie, waar mensen massaal op af komen om voor relatief weinig geld hun buikje rond te eten. De nieuwe formule speelt in op de behoeftes van een breed publiek, dat toestroomt en geniet van klassieke bereidingen, zoals vol-au-vent, kalfsbrood, karbonade en gehaktballen."

Beoordeling keuken: 7/10
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10

Lees het volledige artikel (externe link)

De Bijgaarden: alles nieuw

Verschenen in 6minutes.be op 26 03 2010. Citaat:

"Restaurant De Bijgaarden beleeft na de vernieuwing waarbij het klassieke interieur met eigentijdse kleuren werd gedynamiseerd, en het aantrekken van een nieuwe chef, opnieuw grandioze culinaire hoogtepunten. Sterkhouder achter de nieuwe wave is de dynamische en ge├źngageerde eigenaar Filip De Witte, die zich begin 2010, associeerde met chef Alexandre Lemoine."

Gids Lemaire geeft 13 restaurants hoogste score (9,5/10).

Verschenen in tijd.be op 16 11 2009. Citaat:

"De inspecteurs van de gids Lemaire kenden het afgelopen jaar 730 restaurants een quotering toe. De adressen die dit jaar niet werden bezocht, komen niet voor in de gids en moeten wellicht nog een jaar of langer wachten op een score."

"Dertien restaurants kregen 9,5 op 10, de hoogste quotering. (...) De gids houdt zowel rekening met de sfeer, de kwaliteit als de specialiteiten van de restaurants."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

De Bijgaarden: Geraffineerde bereidingen

Verschenen in knackweekend.be op 22 06 2009. Citaat:

"Jérôme Serres kookt met eersteklas producten. De kok vertrekt vanuit traditionele gerechten, die hij op een verrassende manier herziet. Zijn bereidingen zijn geraffineerd en hebben smaak."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

De Bijgaarden

Verschenen in DM.city Brussel op 10 07 2008. Citaat:

"Dit Vlaams-Brabantse instituut is enige tijd geleden opgekocht door een zakenman met een voorliefde voor gastronomie en gaat er prat op een nieuwe chef te hebben. Benjamin Collombat heeft zijn sporen verdiend bij Guy Martin in de Grand Véfour, ook een waar instituut, maar dan in Parijs. Wie Guy Martin zegt, zegt wereldkeuken en bosjes kruiden. We zijn dan ook niet verrast dat yuzu, chorizo, paksoi en gember op de kaart van De Bijgaarden prijken."

Beoordeling: 3 sterren.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.