Le Délice Du Jour

Alle persartikels over restaurant Le Délice Du Jour

Le Délice du Jour, Gerpinnes
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 29 08 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Le Délice du Jour te Gerpinnes.
Lees het verslag

Restaurant Le Délice du Jour, Gerpinnes

Verschenen in Kris Kookt op 12 08 2016. Citaat:

Fabrizzio Chirico, chef en eigenaar van restaurant Le Délice du Jour te Gerpinnes, werd in in 2015 door Gault&Millau bekroond als 'Jonge Chef van het jaar. Dat beloofde dus voor Kris Kookt een mooie ervaring te worden.

Hij werd dan ook niet teleurgesteld. Een lunch vol bistronomische topgerechten met een gastronomische kruiding vielen erg in de smaak. De enige opmerking op het 8-gangenmenu was dat het dessert, dat toch lekker, fris en smaakvol was, iets te eenvoudig werd bevonden. Dat zegt toch genoeg over het niveau dat Fabrizzio in zijn keuken haalt!

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Délice du Jour, Gerpinnes: Creativiteit in puurheid

Verschenen in Be-Gusto op 25 05 2016. Citaat:

De rit naar Gerpinnes was voor Be-Gusto meer dan de moeite waard. Zijn etentje bij restaurant Le Délice du Jour was een ware ontdekking.

Chef Fabrizio Chirico verblufte hem met gerecht na gerecht inventieve smaaksensaties op het bord te toveren. Ook het stijlvolle interieur en warme en professionele bediening van echtgenote Sanae geven de gasten een heus huiselijk gevoel.

Be-Gusto kijkt er al naar uit om bij een volgend bezoek op het verzorgde terras achteraan te vertoeven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.